Trainingen en cursussen om gezond en vitaal te blijven

U wilt gezond en vitaal blijven leven, of u nu een dagje ouder wordt of leeft met een chronische aandoening. Daar helpen we u graag bij. We bieden u een uitgebreid aanbod van preventieve trainingen en cursussen. Deelname krijgt u vergoed vanuit uw preventiebudget.

VGZ vergoedt valpreventie

Bij ZekerBewegen van Judo Bond Nederland (JBN) leert u van gecertificeerde instructeurs om vallen zo goed mogelijk te voorkomen. Ook leert u ook hoe u veilig valt, en hoe u weer snel opstaat na een val. VGZ vergoedt € 60 vanuit het preventiebudget aan trainingen bij JBN.

Meer valtrainingen in ons aanbod

ZekerBewegen is slechts één van de valtrainingen die VGZ vergoedt. Wilt u een overzicht van andere valtrainingen? Ga naar onze Zorgzoeker, vul 'Valpreventie' en uw postcode in en vind een gecertificeerde trainer in uw omgeving. Daarnaast biedt uw ledenorganisatie mogelijk ook zelf valpreventie aan. Meer informatie? Neem contact met ons op via 088 - 131 12 34.

Alle trainingen en cursussen


 • Clooser2 | Online Mindfulnesstraining

  Online Mindfulnesstraining

  De Online Mindfulnesstraining bestaat uit 6 onlinelessen van 1 uur, die u online kunt volgen. Hierdoor is de training op elke gewenste locatie met internet te volgen, waardoor de training ook gemakkelijk te volgen is als u hulpbehoevend, minder mobiel of slechthorend bent. En kunnen mantelzorgers, begeleiders of verzorgers bij de training aanwezig zijn.

 • Diabetesvereniging Nederland | Diabetesschool

  Diabetesschool

  Diabetes is ingrijpend. Het is er 24 uur per dag en het beïnvloedt jouw leven en dat van je omgeving. Wij helpen je met boeiende, praktische cursussen en themabijeenkomsten in de buurt, die jou helpen voluit te kunnen leven met diabetes. Heeft je partner of kind diabetes? Ook dan ben je welkom. Door samenwerking tussen Diabetes Vereniging Nederland en VGZ wordt de Diabetesschool vanaf begin 2018 vergoedt vanuit het preventiebudget. Deze vergoeding zit in de aanvullende verzekeringen VGZ Goed, Beter en Best.

 • Harteraad | E-training Stressmanagement | Naasten in beeld

  E-training Stressmanagement

  Spanningen, stress of angst kunnen een negatief effect hebben op je kwaliteit van leven. Wil je daar iets aan doen? Volg van de e-training stressmanagement van Harteraad. In 3 modules helpen we jou en/of je naasten grip te krijgen op de emoties rondom je hart- of vaatziekte.

  Wat er toe doet in mijn leven

  Wat doet er toe in je leven? Wat wil je eigenlijk met je gezondheid? Dat inzicht is waardevol. Voor jezelf en om te bespreken met je naasten of je zorgverleners. Het draagt bij aan meer begrip, een beter gesprek en passende keuzes ten aanzien van je gezondheid.

  Naasten in beeld

  Als naaste heb je zoveel vragen, maar vaak geen duidelijke antwoorden. En daarin ben je niet de enige. Daarom vind je op deze website ervaringsverhalen en antwoorden op veelgestelde vragen over het leven naast iemand met een ernstige aandoening.

 • Icare/Evean | Brein in beweging

  Brein in beweging

  Cursus van 8 bijeenkomsten: bewegen op het ritme van muziek en zet daarbij verschillende delen van het lichaam aan het werk. Ogen, oren, handen, voeten... Zo ontstaan er verbindingen in de hersenen die er niet of niet meer waren. Dit zorgt voor een betere samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft.

 • Judo Bond Nederland | Zeker Bewegen

  Zeker Bewegen

  Zeker Bewegen van Judo Bond Nederland is een training die de bewegingsvrijheid van senioren vergroot. U gaat aan de slag met instructeurs om beweegvaardigheden te verbeteren. Ook leert u vallen zo veel mogelijk voorkomen door spierversterkende en balansoefeningen. Een val is niet altijd te vermijden. Daarom leert u ook hoe u veilig valt en hoe u weer snel opstaat na een val. VGZ vergoedt € 60 vanuit het preventiebudget aan trainingen bij Judo Bond Nederland. 

 • Omring | Geheugentraining | Valpreventie | Positieve gezondheid

  Geheugentraining

  De geheugentraining is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het brein en het brein wil trainen zodat u mentaal langer fit blijft. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur.

  Hoe positief ben jij?

  In de workshop Positieve Gezondheid leert u hoe u actief zelf aan de slag kunt met uw gezondheid. Dit vraagt veel van u en leidt tot een andere manier van leven en een aanpassing van uw gedrag. Deze verandering gaat natuurlijk niet automatisch. Daarom helpen wij u daar graag bij met onze workshop Positieve Gezondheid.

  Valpreventie Beter op de Been

  Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen.

 • Pantein Extra | Positieve Gezondheid

  Positieve Gezondheid

  Bij de cursus Positieve Gezondheid gaat u actief aan de slag met uw eigen positieve gezondheid. Hierbij ligt de focus niet op eventuele beperkingen, zoals een chronische aandoening. U kijkt juist naar de talloze mogelijkheden die u wél heeft. U staat stil bij factoren die van invloed zijn op uw gezondheid en welzijn. Ook krijgt u handvatten over hoe u uw gezondheid positief beïnvloedt.

 • PPEP4all  |  Zelfmanagement educatie voor chronisch zieken

  PPEP4all

  Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) is een zelfmanagement educatie programma voor mensen met een (chronische) ziekte ‘de patiënt’, en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger

 • ReumaNederland | Zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd!

  ReumaUitgedaagd!

  ReumaUitgedaagd! staat voor de zelfmanagementtraining voor mensen met reuma. De trainingen worden zowel online, in het weekend als in een midweek gegeven.

 • Somnio | Online Slaaptherapie

  Online Slaaptherapie

  De Somnio slaaptherapie helpt je om weer beter te slapen. Met deskundige begeleiding en praktische adviezen. Vanuit je eigen omgeving, maar toch persoonlijk.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord