Met een EHBO-cursus ben je altijd goed voorbereid

Eerste hulp is van onschatbare waarde. Of je nu thuis, op het werk of op straat bent. Het kennen en gebruiken van eerste hulp technieken kan levens redden.

Met een EHBO-cursus van bijvoorbeeld het Oranje Kruis, Rode Kruis of LIVIS ben je goed voorbereid. De kosten krijg je vergoed via het preventiebudget in je aanvullende verzekering.

Klaar om te reageren in noodsituaties

Tijdens een EHBO-cursus leer je hoe je kunt reageren in geval van nood. En ga je aan de slag met levensreddende technieken zoals reanimatie en het gebruik van een AED. Zo weet je wat je moet doen bij een ongeval of noodsituatie.

Vergoeding van de cursus

  • Heb je een aanvullende verzekering bij VGZ? Dan kun je het preventiebudget gebruiken voor het volgen van een EHBO-cursus;
  • Het preventiebudget kun je ook gebruiken voor andere cursussen, advies en zorg. Is je preventiebudget op? Dan betaal je de kosten zelf.

Aangesloten organisaties

Wil je een EHBO-cursus volgen? Meld je dan bij één van de aangesloten zorgverleners:

Andere organisaties die werken volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO zijn ook toegestaan. Belangrijk is dan dat de organisator dit aangeeft op het certificaat.

Kosten & declareren

Omschrijving Bedrag
Prijsvoorbeeld 150,00
Vergoeding preventiebudget -150,00
Totaal te betalen -0,00

Preventiebudget

Heb je een aanvullende verzekering bij VGZ? Dan kun je het preventiebudget inzetten om gebruik te maken van het leefstijlprogramma. Bekijk je budget in de VGZ-app of de Mijn-omgeving.