Jezelf mentaal gezonder voelen

Home > Gezond leven > Mentaal in balans


Mentaal in balans

Lekkerder in uw vel zitten of opgewekter zijn? Verbeter uw mentale weerbaarheid. Ga direct aan de slag met de workshops en apps. Voor meer ontspanning, een betere balans en minder piekeren en stress. Dit aanbod is voor u als u: 

Mindfulness voor kinderen

Podcast

Een week kent tal van uitdagingen. Voor ouder én kind. Mindfulness kan hierbij helpen. Luister naar de podcast 'Ontdek mindfulness voor kinderen' voor de beste tips. 


Tags mentaal, ontspanning, podcast

Flinke dosis positivi-tijd 

Workshops, tips en geluksmomentjes 

Het is tijd voor nieuwe, positieve energie. Daarom toveren we maar liefst 21 keer een lach op uw gezicht :-). Bekijk alle 21 positivi-tijdjes. Veel plezier!


Tags mentaal, positiviteit, tips

Tips voor een betere nachtrust

Beter slapen

Tips en informatie

Slaap herstelt uw lichaam en uw geest. Genoeg redenen om aandacht te besteden aan goed slapen. Wilt u uw nachtrust verbeteren? 


Tags ontspanning, slaap, informatie

Webinar Omgaan met agressie

Speciaal voor zorgmedewerkers

Veel zorgmedewerkers hebben te maken met agressie, zoals dreigende woorden, dubbelzinnige opmerkingen, handtastelijkheid en geweld. Wilt u weten hoe u kunt omgaan met agressie? En hoe u valkuilen vermijdt? Bekijk de webinar 'Omgaan met agressie'.


Tags mentaalwerkwebinar

Webinar Hallo zelfvertrouwen

Speciaal voor zorgmedewerkers

Een beetje onzekerheid is normaal, maar overbewustzijn van uzelf kan ook storen. Wilt u werken aan uw zelfvertrouwen? In staat zijn om achter uw eigen handelen te staan en meer rust en autonomie te ervaren? Bekijk de webinar 'Hallo zelfvertrouwen'.


Tags mentaal, werk, webinar

Webinar Minder stress

Speciaal voor zorgmedewerkers

Heeft u een gejaagd gevoel? En vindt u weinig rust? Volg de webinar ‘Het succes van minder stress’. Leer hoe u stress in lichaam en hoofd vermindert. En hoe u het uzelf makkelijker maakt, zelfs als de druk hoog is.


Tags mentaalmindfulconcentreren

Webinar Mindful zorgen 

Speciaal voor zorgmedewerkers

Met mindfulness leert u om te leven in het hier en nu. En dat heeft veel effect op u en de mensen om u heen. Wilt u weten hoe u toewerkt naar mindful leven en zorgen? Bekijk de webinar 'Mindful zorgen'. Gewaardeerd met een rapportcijfer 8,4!


Tags mentaal, werk, webinar, mindfulness

Workshop Succesvol Veranderen

Succesvol veranderen

Online workshop

Iets veranderen in uw leven? Uw werkdruk verminderen, ambities behalen of leefstijl veranderen? U kunt het leren. Ga aan de slag met onze workshops en apps.


Tags mentaalverandering, digitale workshop

Webinar Grenzen stellen

Speciaal voor zorgmedewerkers

Als zorgmedewerker moet u vaak opnieuw grenzen stellen. Omdat leidinggevenden, cliënten of hun familie extra inspanningen van u vragen. Wilt u weten hoe u uw eigen grenzen aangeeft? Hoe u veel voor anderen kunt betekenen zonder uw grenzen over te gaan?


Tags mentaalwerkwebinar

ophouden met piekeren kunt u leren

Minder piekeren

Online workshop

 

Veel piekeren zorgt voor spanningen en stress. Reden te meer om piekergedrag te lijf te gaan. In deze workshop leren uw medewerkers inzicht te krijgen in hun piekergedrag en het om te zetten naar positieve gedachten. 


Tags mentaalpiekerenconcentreren

Geef uzelf positiviteit 

10 tips  

 

Positief blijven is belangrijk. Met deze 10 tips helpt u uzelf aan meer positiviteit. Met inzichten vanuit de psychologie. Want een positief gevoel, zorgt voor een gezonder leven. 


Tags mentaal, positiviteit, tips

Het effect van groen 

7 redenen voor groen in huis

 

Een wandeling in de natuur heeft veel goede effecten op onze gezondheid. De natuur in huis halen helpt ook. Waarvoor het helpt? Lees de 7 gezonde redenen voor meer groen in uw leven.


Tags mentaal, positiviteit, tips

Goed gewaardeerde mindfulness app

Mindfulness coach 

App

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? En leven in het hier en nu? Probeer gratis de Mindfulness coach app voor meer energie en ontspanning.


Tags mentaalmindfulconcentreren

heeft u last van angst- of paniekaanvallen?

Omgaan met angst en paniek

Online workshop

Wat als uw angst u soms meer in de greep houdt dan u zou willen? Dit hoeft niet zo te blijven. Krijg inzicht in uw angsten en pak ze aan. 


Tags mentaalangstpaniek

slim omgaan met stress

Voorkom burn-out

Online workshop


Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaart u langere tijd ongezonde stress? Werk aan uzelf en voorkom een burn-out.


Tags mentaalburn-oute-learning

Maak een einde aan geldzorgen

Minder zorgen om geld

Online workshop

Maakt u zich zorgen om geld? Mensen met geldzorgen ervaren vaak stress en gevoelens van machteloosheid. Ga aan de slag om uw geldzorgen te verminderen.


Tags mentaalgeldleefstijl

afkomen van sombere gevoelens

Omgaan met depressie

Online workshop


Als u somber bent, heeft u meestal nergens zin in. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan. Leer wat u daaraan kunt doen.


Tags mentaaldepressiee-learning

Meekomen op het werk

Omgaan met het nieuwe werken

Online workshop


Werkt het nieuwe werken niet voor u? Ervaart u teveel vrijheid en zelfs stress? Ga aan de slag met tips en oefeningen over tijd indelen en grenzen bewaken.


Tags mentaalnieuw werkenstress

Het verliezen van een familielid

Rouw verwerken

Online workshop


Rouw is een normale reactie op een verdrietige gebeurtenis in het leven. Vind steun en richting in uw rouwproces.


Tags mentaalrouwverdriet

Jong en depri

Online workshop

Bent u wel eens somber? Of zit u in een dipje? Tips en oefeningen helpen u om uw negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.


Tags mentaaldepressiee-learning

Grip op coronastress

Online workshop

De coronacrisis heeft veel invloed op uw leven: verplicht thuiswerken, negatieve gevoelens en meer. Met deze online workshop leert u om te gaan met deze nieuwe situatie.


Tags mentaalstressleeftstijl

Samen goed door de scheiding komen

Beter door een scheiding

Online workshop

Scheiden gaat gepaard met emoties, gevoelens van stress en onmacht en veel regelwerk. Tips en oefeningen helpen u om te gaan met alle veranderingen en emoties.


Tags mentaalscheidingrelatie

uit een relatiedip komen

Omgaan met relatieproblemen

Online workshop

Ups en downs binnen een relatie zijn normaal. Zit uw relatie al een tijdje in een dip en vindt u het lastig om er uit te komen? Ga ermee aan de slag.


Tags mentaalrelatiee-learning

Collectieve zorgverzekering

Naast de voordelen van het Gezond Leven platform, profiteren van ruime vergoedingen en andere extra's? Ontdek de voordelen van een verzekering via VGZ voor het hele gezin.

Lees verder >