Wat is mindfulness

Mindfulness is het trainen van je aandacht. Met mindfulness leer je je volledig bewust te zijn van je huidige ervaring. In het hier en nu. Mindfulness helpt om minder te piekeren, beter te kunnen slapen en meer te genieten.

Zweverig? Helemaal niet

Vaak denken mensen bij mindfulness aan iemand die in lotushouding kruidenthee drinkt. Maar als je ervaring hebt met mindfulness, weet je dat het helemaal niet zweverig is. Door mindfulness leer je juist om met beide benen op de grond te staan. Mindfulness heeft dus geen spirituele of religieuze tint. Sterker nog: de effecten van mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen. 

 

Mindfulness, meditatie en yoga.. wat is het verschil?

Een veel gestelde vraag. Bij mindfulness draait het om bewustwording van het moment. Dit kan elk moment zijn. Bij meditatie kom je tot fysieke en mentale stilte. Met yoga focus je je op je ademhaling terwijl je beweegt. Bij yoga gebruik je dus ook je lichaam.

 

VGZ Mindfulness Coach

De VGZ Mindfulness Coach is de grootste mindfulness app in Nederland. De app bestaat uit meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van yoga-oefeningen tot slaapmeditaties. Allemaal geschreven door mindfulness-docent Annegreetje Wolfs. De app is inmiddels al 1 miljoen keer gedownload. En wordt aanbevolen door psychologen en huisartsen.

Download de gratis app: VGZ Mindfulness Coach

  • Een gratis app voor iedereen
  • Meer dan 100 oefeningen en 7 programma’s
  • Voor beginners en gevorderden
  • Nieuw! 2 programma's speciaal voor VGZ-verzekerden

Rating 4,1/5 (459 beoordelingen)

1.000.000 downloads