Informatie en tips over diabetes type 2 (suikerziekte)

Ouder koppel wandelt in het bos

Diabetes type 2 komt als chronische aandoening veel voor. In Nederland hebben 1,1 miljoen mensen deze vorm van diabetes. Heb je suikerziekte, dan heb je te veel suiker in je bloed. Met een gezonde leefstijl en gerichte medicatie kun je jouw bloedsuikerspiegel goed onder controle houden.
Heb je diabetes type 2? Wij helpen je graag verder. We geven je informatie en tips zodat je beter met je diabetes om kunt gaan. Ben je bij ons verzekerd? Dan heb je ook (extra) vergoedingen voor zorgprogramma’s, dieetadvies en diabetesmateriaal.

Informatie over diabetes type 2

Diabetes en voeding

Voeding is onlosmakelijk verbonden met diabetes. Een gezond voedingspatroon is het startpunt om grip te krijgen op je diabetes. Maar wat kun je beter niet eten of wat juist wel? Waar moet je op letten? En welke hulp kan je inschakelen?

Diabetes en klachten

Diabetes type 2 kan lichamelijke problemen veroorzaken. Het is fijn om te weten hoe je hiermee om kunt gaan. Wat zijn precies de klachten van diabetes type 2? Wat zijn de oorzaken? En hoe kun je klachten verminderen?

Diabetes en behandeling

Diabetes type 2 is gelukkig goed te behandelen. Je kunt kiezen uit verschillende behandelopties. Welke behandelingen zijn er en wat past het beste bij jou? Welke medicijnen moet ik slikken? En wat wordt er vergoed?

Programma's, tips en vergoedingen rondom diabetes type 2 (suikerziekte)

Volg een cursus of programma

Leven met diabetes is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er veel (digitale) cursussen of programma’s die jou leren beter om te gaan met diabetes. Wij vergoeden dit mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Welke diabetes cursus of training past het beste bij jou?

Help anderen, deel jouw kennis

Meer dan een miljoen Nederlanders heeft suikerziekte. Wil je jouw ervaringen delen met andere mensen met diabetes? Of ben je benieuwd naar hun verhalen? Ruim 6.000 personen praten over hun leven met diabetes op Diabetestrefpunt. Meld je gratis aan.

Help ons met de nieuwe Diabetes App

VGZ loopt voorop in zorg en gezondheid. We willen onze leden altijd de best mogelijke oplossing bieden, en daarvoor gaan we net een stapje verder. Binnenkort gaan we een nieuw digitaal programma aanbieden speciaal voor mensen met diabetes type 2. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Want alleen met jouw ervaringen kunnen wij de beste app aanbieden. Wil je meedenken of testen? Of gewoon op de hoogte blijven? Vul dan onderstaande formulier in.

Samen voorop in gezondheid en zorg

Gezond leven is belangrijk. Mensen met diabetes ervaren waarom. Zij merken échte verbetering van hun gezondheid na het aanpassen van hun leefstijl. Maar het is soms ook lastig. Dat snappen we bij VGZ.

Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Mét gezondheid én zorg. Dat doen we samen met artsen, mantelzorgers, Den Haag en onze leden. Want alleen door samen te werken met kunnen we het verschil maken. Zodat een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg elke dag een stukje dichterbij komt.

Doe je mee?