Medicijnen en apotheek

Na een huisartsbezoek volgt vaak een bezoekje aan de apotheek. Hoe kan het dat je soms een deel van de medicijnen zelf moet betalen? En wat heeft de keuze van een apotheek te maken met je vergoeding? Op deze pagina lees je alles over de apotheek en de kosten van medicijnen. 

Vergoeding en uitleg over de apotheek en medicijnen


Vergoeding medicijnen

Als je medicijnen nodig hebt, dan is het handig als je van tevoren weet wat je vergoed krijgt. En wat je eventueel zelf moet betalen.

Voorkeursbeleid medicijnen

Je krijgt bij VGZ het volledige bedrag vergoed van medicijnen die onder het voorkeursbeleid vallen. Je betaalt hiervoor ook geen eigen risico. 

Wisselen van medicijnen

Soms krijg je van de apotheek medicijnen van een ander merk mee dan je bent gewend. Dit kan verschillende redenen hebben. We leggen het je graag uit.

Kosten bij de apotheek

Haal je medicijnen bij de apotheek? Dan betaal je ook andere kosten. Voor de dienstverlening van de apotheek bijvoorbeeld. Deze kosten vallen onder het eigen risico.

Apotheek met contract

De keuze voor een apotheek heeft invloed op de kosten die je betaalt voor een medicijn. Zo krijg je bij een niet-gecontracteerde apotheek vaak een lagere vergoeding.

Op maat gemaakte medicijnen

Het kan zijn dat je een op maat gemaakt medicijn nodig hebt. Bijvoorbeeld als de sterkte of de vorm van een bestaand medicijn voor jou niet geschikt is.

Het gemak van een online apotheek

Maak kennis met de online apotheek. Een apotheek, alleen dan online. Zo kun je alles voor jouw medicijnen regelen via een handige app. Op het moment dat het jou uitkomt.