Fysiotherapie en beweegzorg

Als bewegen even niet meer zo goed gaat, is dat vervelend. Je kunt dan naar een fysiotherapeut of oefentherapeut. Die behandelt klachten die te maken hebben met houding en bewegen.

Bekijk van tevoren je vergoeding

Het is wel verstandig om te kijken of je voor fysiotherapie of beweegzorg een vergoeding krijgt. Dat hangt af van de behandeling, je leeftijd en de verzekering die je hebt. Meestal heb je een aanvullende verzekering nodig.

Vergoedingen voor fysiotherapie en beweegzorg


Fysiotherapie, oefentherapie, oedeemtherapie

Kijk voor de vergoeding van fysiotherapie, oefentherapie en oedeemtherapie op:

Zelf aan de slag

VGZ Soepel en Sterk Coach app

Kan jouw lichaam wel wat sterker en soepeler? De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt. Een gratis app boordevol beweegprogramma’s ontwikkeld door fysiotherapeuten. Met een goede opbouw, belasting, variatie en herhaling. Gebruik de app altijd en overal. Zo voorkom je klachten als een stijve nek, rugpijn en vastzittende schouders.

De gratis beweeg app die helpt!

Collectief verzekerd? Maak gebruik van een gratis digitaal consult

Heb je een kleine klacht door je werk of sport waar je deskundige tips voor wilt? Dan kan een beweegcoach jou persoonlijk advies geven. Deze coach is opgeleid als fysiotherapeut, en zorgt dat je vol vertrouwen aan de slag gaat. Dat kan online in een persoonlijk gesprek van 15 minuten. Of je kunt je vraag direct stellen via WhatsApp.

Urineverlies? Train je bekkenbodemspieren

Verlies je ongewild urine tijdens inspanning? Bijvoorbeeld bij het sporten of iets tillen? Dan kunnen slappere bekkenbodemspieren hiervan de oorzaak zijn. Gelukkig kun je je bekken trainen met hulp van de URinControl app. Deze app is ontwikkeld door huisartsen.