Wat betaal ik zelf?

Naast uw premie betaalt u soms ook meer. Gaat u naar een zorgverlener? Dan kan het zijn dat (een deel van) de kosten voor eigen rekening zijn. We vertellen graag waar dat aan ligt.

 

Redenen waarom u zelf iets betaalt

Zorg niet verzekerd

Uw verzekeringspakket heeft geen vergoeding voor uw zorgkosten.

Eigen risico

U betaalt de eerste € 385 voor zorg uit de basisverzekering zelf. Met vrijwillig eigen risico kunt u dit bedrag verhogen.

Eigen bijdrage

Voor sommige zorg, medicijnen en hulpmiddelen betaalt u een bedrag zelf.

Zorgverlener zonder contract

U kunt altijd zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Als uw zorgverlener geen contract met ons heeft, betaalt u soms een deel zelf.

Maximale vergoeding

Dit kan zijn in de vorm van een maximum budget, aantal behandelingen per jaar of een vergoeding per behandeling.

Kosten worden met elkaar verrekend

Als u geld van ons ontvangt of u moet geld betalen, dan sturen wij u een zorgkostenfactuur. Op de zorgkostenfactuur kunnen nota’s staan van meerdere zorgverleners. Wij verrekenen deze bedragen met elkaar. Het kan dus zijn dat u minder geld terugkrijgt omdat uw declaratie verrekend is met een andere zorgnota.

Voorbeeld

Roel heeft zijn pols gebroken. Het ziekenhuis declareert de zorgnota van: € 4.000. Roel betaalt € 385 eigen risico. VGZ betaalt € 3.615.

Roel had al een tijd last van hoofdpijn en gaat hiervoor naar een homeopaat. Roel schiet zelf de kosten voor en declareert daarna zijn zorgnota. Behandelkosten: € 75. VGZ vergoedt € 45.

Roel krijgt een zorgkostenfactuur met daarop beide zorgnota’s. Roel moet € 340 betalen (€ 385 - € 45 = € 340).

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord