De overgang

Workshops, adviezen en andere hulp

Bij fysiek en mentaal ongemak

Iedere vrouw krijgt er mee te maken: de overgang. De één komt er moeiteloos doorheen. Bij de ander zetten de symptomen van de overgang het leven flink op de kop. Gelukkig weten we er steeds meer over. Wist je dat je veel kunt doen om klachten te verminderen. En je ook in deze fase goed – of beter dan ooit – te voelen? Op deze pagina delen we informatie en tips om jou hierbij te helpen.

De invloed van de overgang tijdens je werk

36% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft te maken met de overgang. Toch is de overgang op de werkvloer nog vaak taboe. Hormonale klachten worden vaak onderschat. Ze kunnen een groot effect hebben op hoe goed jij je werk kunt doen.

Hoe ga je daarmee om? Overgangsconsulente Desiree van Cleef geeft tips! Bekijk de video.

Aan de slag

Overgang

Online programma

Therapieland

Dit programma is speciaal gemaakt om je te helpen grip te krijgen op de overgang. Je gedachte over de overgang verandert, zodat de klachten je leven minder beïnvloeden.


Tags Mentaal Leefstijl

VGZ Mindfulness Coach

8 programma's | App Store & Google Play

In de VGZ Mindfulness Coach app vind je meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van yoga-oefeningen tot slaapmeditaties. Van mindful wandelen tot hardlopen.

  • Gratis voor iedereen
  • Voor beginners en gevorderden
  • 3 extra programma's voor verzekerden

Tags Mentaal Mindfulness

6 leefstijltips

Tips

Wat kun je doen om je beter te voelen tijdens de overgang? Door rekening te houden met wat je lichaam en geest nodig hebben, kun je invloed uitoefenen op hoe je je voelt. Ga aan de slag met deze 6 leefstijltips!


Mentaal Leefstijl