Mantelzorg

Als mantelzorger heeft u de mooie taak op u genomen om te zorgen voor een familielid of vriend. Soms kan het ook even te veel zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. VGZ helpt u graag. Zodat u goed voor uw naaste kunt zorgen, maar ook voor uzelf.

Waar kunnen we u mee helpen?

Vergoeding voor mantelzorg

In sommige gevallen kunt u als mantelzorger een vergoeding krijgen voor ondersteuning. Op deze pagina's ziet u of u iets vergoed krijgt en hoeveel dat is.

Hulp en advies aanvragen

Wilt u hulp bij mantelzorg vanuit de aanvullende verzekering inzetten? Onze zorgadviseurs helpen u met het juiste advies en het regelen van hulp.

Extra's voor u als mantelzorger

Als mantelzorger is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. hoe doet u dat, en wat kunt u allemaal zelf regelen? Wij helpen u graag met extra informatie, workshops en webinars.

Praktische hulp bij zorgverlenen en zelfzorg

Op de website van Samen Beter Thuis vindt u informatie en tips over verschillende onderwerpen waar u mogelijk mee te maken krijgt. 

Mantelzorg bij dementie

De zorg voor iemand met dementie kan zwaar zijn. We helpen u bij het vinden van goede informatie. En ondersteuning als dat nodig is.

Ervaringsverhaal: Hoe Yvette zich weer oplaadt met vervangende mantelzorg

Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers. Eén op de zeven mantelzorgers ervaart hun zorgtaak als ‘zwaar tot heel zwaar’. Yvette Dekker bijvoorbeeld. De Amsterdamse zangdocente zorgt intensief en met veel liefde voor haar moeder (96), die blind is én in een rolstoel zit. “Vervangende mantelzorg is voor mij van levensbelang. Zonder die ondersteuning heb ik gewoon geen eigen leven meer.”