Mantelzorg

Als mantelzorger heeft u de mooie taak op u genomen om te zorgen voor een familielid of vriend. Soms kan het ook even te veel zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. VGZ helpt u graag. Zodat u goed voor uw naaste kunt zorgen, maar ook voor uzelf.

Waar kunnen we u mee helpen?

Vergoeding voor mantelzorg

In sommige gevallen kunt u als mantelzorger een vergoeding krijgen voor ondersteuning. Op deze pagina's ziet u of u iets vergoed krijgt en hoeveel dat is.

Hulp en ondersteuning voor mantelzorgers

Zorgt u voor een ander? Dan kunt u misschien af en toe wel wat hulp gebruiken. Onze zorgadviseurs helpen u graag.
Nuttige informatie voor mantelzorg en zelfzorg
Op de website van Samen Beter Thuis vindt u informatie en tips over verschillende onderwerpen waar u mogelijk mee te maken krijgt. 
Digitale workshop voor mantelzorgers
Het is fijn om te kunnen zorgen voor een ander. Maar de druk op mantelzorgers is hoog. Tijd voor uzelf schiet er bij in. Leer de balans te houden. Gezond zorgen kunt u leren.
Inzicht in zorg bij dementie

Heeft u de zorg voor iemand met dementie? Alzheimer Nederland brengt in kaart wat er leeft onder mantelzorgers. U kunt helpen door uw ervaring te delen.

Ervaringsverhaal: Hoe Yvette zich weer oplaadt met vervangende mantelzorg

Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers. Eén op de zeven mantelzorgers ervaart hun zorgtaak als ‘zwaar tot heel zwaar’. Yvette Dekker bijvoorbeeld. De Amsterdamse zangdocente zorgt intensief en met veel liefde voor haar moeder (96), die blind is én in een rolstoel zit. “Vervangende mantelzorg is voor mij van levensbelang. Zonder die ondersteuning heb ik gewoon geen eigen leven meer.”
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord