Toegankelijkheid: onze website en app voor iedereen

Een zorgverzekering is verplicht. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen zelf zijn zorgverzekerings-zaken bij ons kan regelen. Op welke manier dan ook. Elke dag doen wij ons best om onze online diensten en services toegankelijk te maken en te houden. En helpen we u op weg om (meer) digitaal te worden of blijven.

Dit is heel makkelijk te doen op onze website

Onze website is nog niet helemaal toegankelijk. Daar werken we hard aan. Maar op het grootste deel van de website kunt u:

  • pagina's tot 200% vergroten, zodat u makkelijker kunt lezen.
  • navigeren met alleen uw toetsenbord, als u geen muis kunt gebruiken.
  • de tekst laten voorlezen met een schermlezer.

Tip! Gebruik de voorleesfunctie

Soms is het fijn als de tekst op een website wordt voorgelezen. Dit kunt op een aantal pagina's van onze website doen via de 'Lees voor'-functie bovenaan de pagina. Of gebruik de voorleesfunctie of schermlezer via uw telefoon of tablet.

Voorleesfunctie iPhone of iPad aanzetten

U stelt de 'VoiceOver' zo in: kies op uw apparaat ‘Instellingen’, dan naar 'Algemeen' en kies dan 'Toegankelijkheid'.

Schermlezer Android telefoon of tablet aanzetten

TalkBack geeft gesproken feedback. U zet TalkBack aan via de Google Assistent: Zeg 'Hey Google', en daarna 'Zet TalkBack uit' of 'Zet TalkBack aan'. Of ga naar 'Instellingen', kies dan 'Toegankelijkheid' en zet TalkBack aan of uit.

Toegankelijkheid website en app


Ondersteunde browsers en besturingssystemen

Onze website moet eenvoudig en veilig te gebruiken zijn. U kunt dan het best de nieuwste versie van de browser en besturingssysteem gebruiken.

Toegankelijkheidsverklaring en waarmerk

Iedereen die wil, moet onze website of app kunnen gebruiken. Daarom volgen wij de WCAG richtlijnen. Een toegankelijkheidsverklaring is hier onderdeel van. Voor zowel de VGZ app als onze website VGZ.nl hebben het Waarmerk Drempelvrij behaald!

Digitaal vaardig met onze tips en trainingen

Online declareren, videobellen met de arts; er kan steeds meer online. Ook bij ons. Vindt u dit nog wel eens moeilijk? Bekijk dan eens onze tips en video’s. Samen zorgen we ervoor dat ook u digitaal mee kunt doen.