Collectieve zorgverzekering

67% van de Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering
Kies voor extra voordeel
met een collectieve zorgverzekering

Wilt u naast een scherpe premie nog extra voordelen op uw zorgverzekering? Dan is een collectieve zorgverzekering iets voor u. Dat is een zorgverzekering voor bijvoorbeeld leden van een ledenorganisatie of medewerkers. Hieronder vindt u meer informatie.

Daarom een collectieve zorgverzekering bij VGZ:

 • Korting op de premie voor het hele gezin
 • Aanvullende verzekering speciaal voor uw collectief
 • Extra ruime vergoedingen en speciaal preventiebudget

Welke collectiviteit past bij u?

Al 2 op de 3 Nederlanders kiest voor een collectieve zorgverzekering. We hebben een speciaal collectief aanbod voor verschillende situaties:

Werknemers

Via uw werkgever

Veel werkgevers hebben bij VGZ een collectieve zorgverzekering. Met korting én extra voordelen. Zoals ruime vergoedingen in een speciale aanvullende verzekering voor werkend Nederland.

Ledenorganisaties Collectief

Via uw ledenorganisatie

Veel organisaties, bijvoorbeeld voor ouderen, hebben bij VGZ een collectieve zorgverzekering. Met korting én extra zorg in een speciale aanvullende verzekering. Bent u lid, maak er dan gebruik van!

ZZP

Als zzp’er

Werkt u zelfstandig? Ook dan kunt u bij VGZ gebruik maken van de extra voordelen van een collectieve zorgverzekering. Op 2 manieren: via Het Ondernemerscollectief of via ZZP Nederland.

Minima

Via uw gemeente

Veel gemeenten hebben bij VGZ een voordelige zorgverzekering met ruime vergoedingen. Speciaal voor mensen met een lager inkomen. Kijk of uw gemeente ook meedoet, en profiteer van de voordelen.

Handig om te weten

 • Ik kan via mijn werkgever geen collectieve zorgverzekering bij VGZ afsluiten. Krijg ik nu geen korting?
  Wist u dat we ook met verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties collectieve afspraken hebben? Zoek daarom ook organisaties waarvan u lid bent als u zich niet via uw werkgever bij VGZ kunt verzekeren. En ontdek of u via uw lidmaatschap korting op uw zorgpremie ontvangt.

 • Ik ben werkgever/ledenorganisatie. Hoe kan ik een collectieve zorgverzekering afsluiten voor mijn medewerkers?
  Gratis een collectieve zorgverzekering voor uw werknemers of leden afsluiten? Neem contact op en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voordelen.
 • Hoe kan het dat de premie omlaag gaat, maar ik toch meer moet betalen?
  Als u collectief verzekerd bent via uw werkgever of bijvoorbeeld een patiëntenorganisatie, heeft u collectiviteitskorting. De overheid heeft de maximale collectiviteitskorting die wij mogen geven, verlaagd. De maximale korting was 10% en wordt nu 5%. Daardoor betaalt u iets meer. VGZ komt de collectief verzekerden tegemoet met de lagere premie van de basisverzekering.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord