Zorg vinden en regelen

Als u zorg nodig heeft, valt het soms niet mee om alles te vinden en te regelen. Wij willen u daar graag bij helpen en het zo gemakkelijk mogelijk maken. Met informatie, antwoord op vragen, handige stappenplannen, eenvoudig digitaal aanvragen of contact met een zorgadviseur.

Zelf regelen

 • Vind uw zorgverlener in de Zorgzoeker

  In de Zorgzoeker kunt u snel en gemakkelijk zien welke zorgverlener bij u in de buurt zit. U vindt hier alle zorgverleners waarmee wij afspraken hebben.

 • Vind de behandeling die bij u past

  Voor veel aandoeningen en ziektes zijn er meerdere behandelingen mogelijk. Welke zijn dat? Wat zijn de voor- en nadelen? En nog belangrijker: welke behandeling past het beste bij u? De keuzehulpen van VGZ geven antwoord op al deze vragen.
 • Hulp en advies bij zorg aanvragen

  In sommige situaties is het fijn om extra hulp te krijgen. Bijvoorbeeld als u op een wachtlijst staat voor een behandeling. Of te maken krijgt met langdurige zorg. Daarom werken wij met professionele zorgadviseurs die u om hulp en advies kunt vragen.

 • Verkorten van wachttijd (wachtlijstbemiddeling)

  U staat op een wachtlijst en vindt dat u lang moet wachten op uw behandeling. Wij kunnen kijken of u ergens anders sneller aan de beurt bent. Dat lukt 7 van de 10 keer.

 • Hulp bij mantelzorg

  U kiest er niet altijd zelf voor om mantelzorger te zijn. Uw kind of partner wordt ziek of een familielid heeft hulp nodig om thuis te kunnen blijven wonen. Dat kan best zwaar zijn. En dan is het fijn als iemand wat taken overneemt. Dat heet vervangende mantelzorg.

 • Zorg  voor een ander regelen

  Soms is het handig als u de zorg voor een ander kunt regelen. Bijvoorbeeld voor uw partner. Hij moet daarvoor wel toestemming geven. Dit noemen we machtigen.

 • Persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen

  Een pgb is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt regelen. Niet iedereen heeft hier recht op. Kijk of u een pgb kunt aanvragen en hoe u dit moet doen.

 • Verpleging en verzorging thuis (thuiszorg)

  Thuiszorg noemen we ook wel wijkverpleging. Een verpleegkundige of verzorgende komt dan bij u aan huis. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Dus woont u zelfstandig thuis en heeft u af en toe hulp nodig? Dan kunt u thuiszorg aanvragen. Hoe regelt u dit?

 • Dag en nacht blijvende zorg nodig (langdurige zorg)

  Heeft u of uw naaste 24 uur per dag veel zorg en ondersteuning nodig? Dan kunt u kijken of u die zorg kunt aanvragen. Dit heet langdurige zorg en valt onder het zorgkantoor.

 • Kind dat extra zorg nodig heeft

  Uw kind heeft extra zorg nodig omdat het bijvoorbeeld een beperking heeft. U kunt dat op veel manieren regelen. Via de gemeente, via het zorgkantoor en via ons, uw zorgverzekeraar. Dat is fijn maar ook best ingewikkeld. We hebben het zo goed mogelijk voor u op een rijtje gezet. Kijk waar u wat kunt aanvragen. Wij helpen u!

 • Zorg in de laatste levensfase

  In deze laatste fase van uw leven kunt u alle steun en zorg gebruiken. Wij willen u en uw naasten hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Wij helpen u bij het vinden van verpleging en verzorging die past bij uw situatie. U moet natuurlijk wel het een en ander regelen. Wij proberen dit voor u zo eenvoudig mogelijk te maken.

Meer informatie over

Afbeelding van zorgadviseur aan de telefoon

Persoonlijk zorgadvies

Onze zorgadviseurs helpen wanneer u bijvoorbeeld op een wachtlijst staat, een second opinion wilt, of te maken krijgt met langdurige zorg. Bel met 088 - 131 16 11 of klik op de link hieronder om uw vraag naar onze zorgadviseurs te sturen.

Zorg aan huis

Thuiszorg

Woont u zelfstandig en kunt u af en toe hulp gebruiken? Dan kan verpleging en verzorging thuis (wijkverpleging) een goede oplossing zijn.

Langdurige zorg

Langdurige zorg

Heeft u of uw naaste 24 uur per dag veel zorg en ondersteuning nodig? Dan kunt u daar hulp bij krijgen en die zorg aanvragen. Wij helpen u graag op weg.

Ziekenhuiszorg

Zorg in het ziekenhuis

Een behandeling in het ziekenhuis vraagt vaak al uw aandacht. Het is fijn als alles rond uw verzekering goed geregeld is. We helpen u zo goed mogelijk op weg.