Factuur en betalen

Je kunt verschillende rekeningen van ons krijgen. Voor je premie bijvoorbeeld. Of voor je eigen risico of eigen bijdrage. Je betaalt op de manier die het beste bij je past. En komt een rekening een keer niet uit? Dan helpen we je daarmee.

Gemakkelijk en snel je facturen bekijken

Niets is zo vervelend als onzekerheid. Helemaal als het om betalingen gaat. Daarom hebben we de meest actuele informatie voor je klaarstaan in de VGZ app en in Mijn VGZ. Handig als je bijvoorbeeld twijfelt of je nog een bedrag moet betalen. Of als je je facturen wil bekijken.

Facturen die je kunt krijgen

Je zorgkostenfactuur

Als je zorg hebt gebruikt, kan het zijn dat je een bedrag moet betalen. Of dat je juist geld van ons terugkrijgt.

Deze informatie zie je op een zorgkostenfactuur.


Je premiefactuur

Heb je vragen over je premiefactuur? We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet.
Je betalingsregeling

Wil je een betalingsregeling met ons afspreken? Of heb je dat al gedaan? Wij vertellen je graag meer over de factuur voor je betalingsregeling.Jouw manier van betalen

Je bepaalt zelf hoe je jouw rekeningen betaalt. Dat kan op 3 manieren:

 • Automatische incasso
 • iDEAL (per mail)
 • Betaalverzoek per post

Lees meer over onze betalingsmogelijkheden.

Hulp bij betaling 

Kun je een rekening niet betalen? Wat de reden ook is, wacht niet tot de schulden oplopen. Laat ons je vandaag nog helpen.

Veelgestelde vragen over factuur betalen

  • Betaal je via automatische incasso? Dan schrijven wij het bedrag rond de 27e van de maand af. Je betaalt dan de premie voor de daaropvolgende maand.
  • Betaal je via een betaalverzoek? Dan ontvangt je het betaalverzoek uiterlijk op de 30e van de maand. Je hebt tot de 11e van de volgende maand om te betalen.
 • Je betaalt de premie voor je zorgverzekering altijd een maand vooruit. We schrijven de eerste premie voor januari rond 27 december van je rekening af.

  Heb je jouw zorgverzekering tussen 17 en 31 december afgesloten? Dan was het niet mogelijk om eind december de premie voor januari af te schrijven. Daarom schrijven we in januari 2 keer premie af: één keer voor januari en één keer voor februari. De eerste afschrijving is rond 17 januari. De tweede rond 27 januari. Vanaf eind februari betaal je de premie gewoon 1 keer per maand.

  • Heb je jouw zorgverzekering vóór 17 december aangepast? Dan schrijven wij rond 27 december de aangepaste premie voor januari af.
  • Heb je jouw zorgverzekering tussen 17 december en 19 januari aangepast? Dan schrijven we rond 27 januari de premie voor februari af. Bij die betaling verrekenen we de te veel of te weinig betaalde premie van januari.
  • Heb je jouw zorgverzekering tussen 19 januari en 1 februari aangepast? Dan verrekenen wij rond 27 februari de te veel of te weinig betaalde premie van januari en februari.
 • Het rekeningnummer van VGZ is NL91 INGB 0003 0000 47.