Online programma's van Therapieland

Werken aan jezelf begint hier

Voel je sterker, fitter en blijer met de online zelfhulp programma's van Therapieland. Als verzekerde ontvang je 60% korting en betaal je in plaats van 49,95, maar 19,95 per programma. Want jou helpen beter in je vel te zitten, dat staat bij ons voorop.

Alle programma's zijn gemaakt door psychologen samen met een expert en ervaringsdeskundige

Al 2.500 huisartspraktijken gebruiken de programma's van Therapieland en 8.500 psychologen bevelen het aan

Ontdek gratis of een programma bij je past. Want de eerste les van een programma is altijd gratis.

Alle programma's

Kies een programma dat bij jou past

Filter op onderwerp

12 resultaten gevonden

Accepteren

Online programma

Therapieland

Het programma Accepteren van Therapieland helpt je om te gaan met een nare gebeurtenis. Zodat je het een plekje kunt geven en verder kunt.


Tags Mentaal

AD(H)D - voor ouders

Online programma

Therapieland

Dit programma is bedoeld voor ouders van kinderen met ADD of ADHD. Met dit programma leer je op een positieve manier naar je kind te kijken. En om minder problemen bij het opvoeden te ervaren.


Tags Mentaal

Bewegen bij lichamelijke klachten

Online programma

Therapieland

Dit programma is ontwikkeld voor mensen die om wat voor reden dan ook meer willen bewegen. Dit kunnen kleine stapjes zijn, zoals vaker de fiets nemen naar je werk of grote stappen, zoals intensiever sporten.


Tags Bewegen

Druk en afgeleid

Online programma

Therapieland

Dit programma is gemaakt voor mensen die vaak druk en afgeleid zijn en hier beter mee willen leren omgaan. Het programma kan ook ingezet worden bij AD(H)D-klachten. 


Tags Mentaal

Kanker – Na de behandeling

Online programma

Therapieland

De ziekte kanker zet je leven op z’n kop. Na de behandeling is er vaak meer ruimte voor verwerking. Dit programma is ontwikkeld voor jou, gericht op de fase na de behandeling. 


Tags Mentaal Fysiek

Lekker slapen

Online programma

Therapieland

Nuttig en fijn! Daarom vind je hier het programma Lekker slapen van Therapieland. Met informatie, een slaaptest, slaapgewoontes, minder piekeren en ontspannen.


Tags Mentaal Slapen

Overgang

Online programma

Therapieland

Dit programma is speciaal gemaakt om je te helpen grip te krijgen op de overgang. Je gedachte over de overgang verandert, zodat de klachten je leven minder beïnvloeden.


Tags Mentaal Leefstijl

Overspanning en burn-out

Online programma

Therapieland

Voel je je overspannen of heb je een (beginnende) burn-out? In dit programma ga je aan de slag met de oorzaak. Ook leer je om weer te ontspannen.


Tags Mentaal

Piekeren

Online programma

Therapieland

Piekeren is in rondjes blijven denken. Vaak zijn die rondjes niet positief. Maar je kunt piekergedachten voorkomen en stoppen. Hoe je dat doet, leer je in het programma Piekeren.


Tags Mentaal

Planning en structuur

Online programma

Therapieland

Vind je het lastig om overzicht te houden? Heb je het bijvoorbeeld erg druk of merk je dat je je niet goed kunt concentreren? In dit programma ga je aan de slag om orde te scheppen in de chaos.


Tags Mentaal

Stressles

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het programma Stressles. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.


Tags Mentaal

EHBOorsuizen – Controle over tinnitus

Online programma

Therapieland

Dit programma is voor mensen met oorsuizen (tinnitus). Je leert om grip te krijgen op de negatieve gevoelens die het gevolg zijn van de tinnitus.


Tags Mentaal

Twijfel je over jouw mentale gezondheid? Of heb je het gevoel dat zo niet langer gaat?

Dan raden wij jou aan om naar je huisarts te gaan. Ga dan niet meteen met zelfhulp aan de slag, maar bespreek eerst met je huisarts of zelfhulp past bij jouw situatie.

Bij spoed

bel 112

Heb je snel mentale steun nodig?

Bel 113 (normaal tarief) of bel 0800-0113 (gratis) of start een chatgesprek.

Speciaal voor collectief verzekerden

Mentaal fit gesprek

Beeldbellen voor een luisterend oor en persoonlijke tips

Heb je gemerkt dat je de laatste tijd wat moeilijker slaapt? Of voel je dat je niet helemaal lekker in je vel zit? Juist op zulke momenten kan het fijn zijn om even met iemand te praten. Onze Mentaal fit coaches staan klaar om naar je te luisteren en je op weg te helpen.

Meer informatie over het Mentaal fit gesprek

Wat is online zelfhulp

Wil jij minder piekeren, een beter zelfbeeld krijgen of minder stress? Met de online zelfhulp programma’s van Therapieland kan je zelf aan de slag waar en wanneer je wilt. Alle programma's zijn gemaakt door een team van ervaren psychologen samen met experts en ervaringsdeskundigen.

Ontdek gratis of het bij je past

Meld je aan en doorloop de eerste stappen van het programma gratis.

Kosten van een programma

Wil je één van de hierboven genoemde programma's volgen? De eerste les is altijd gratis zodat je kunt zien of het programma bij je past. Na de introductie volgt de betaalstap. Het bedrag voor het hele programma is 19,95. Je betaalt gemakkelijk en veilig via iDEAL. Daarna ontvang je de rekening in je mailbox.

Veelgestelde vragen over Therapieland

 • Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Met een aanvullende verzekering kun je de kosten declareren vanuit je preventiebudget. Heb je alleen een basisverzekering? Dan krijg je 60% korting. Je betaalt 19,95 euro voor een programma. In plaats 49,95 euro.
 • Therapieland wil weten of je verzekerd bent bij VGZ, IZA, IZZ, UMC zorgverzekering of bij Zorgzaam. Want dan kun je een programma volgen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Jouw gegevens over het gebruik van een programma worden niet gedeeld met je zorgverzekeraar.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Elke verzekerden ontvangt 60% korting op elk programma vanuit de basisverzekering. In plaats van 49,95 betaal je nog maar 19,95. Deze kosten kun je zonder aanvullende verzekering niet declareren.

  • De eerste les van elk programma is voor alle VGZ-verzekerden altijd gratis. Zo kun je eerst ontdekken of het programma bij je past

   

 • Niets. Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar jouw zorgverzekeraar. Wat je doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Je houdt onbeperkt toegang tot het programma dat je doet.
 • Nee. Alleen de programma's die op deze pagina's staan. Deze programma's hebben we zorgvuldig voor onze leden geselecteerd. Let op: als je je via Therapieland aanmeldt, zie je niet precies welke programma's wij vergoeden. Meld je daarom via VGZ aan. Óf controleer voor de zekerheid of het programma op deze pagina staat.

Dit zeggen anderen over Therapieland

 

''Ik ben erg tevreden. Ik heb een andere kijk op mijn problemen gekregen en kan er nu beter mee omgaan.''

- Emma, 43 jaar

''Heel fijne en duidelijke filmpjes die elk van de dag – en nacht – beschikbaar waren om me te helpen.''

- Jesse, 28 jaar

 

Het is een fijn programma met veel modules, waarin je in je eigen tempo kan werken. Duidelijke oefeningen.

- Annika, 61 jaar