Online programma's van Therapieland

Werken aan jezelf begint hier

Voel je sterker, fitter en blijer met de online zelfhulp programma's van Therapieland. Als verzekerde van VGZ krijg je 70% korting. Want jou helpen beter in je vel te zitten, dat staat bij ons voorop. 

Alle programma's zijn gemaakt door psychologen samen met een expert en ervaringsdeskundige

Al 2.500 huisartspraktijken gebruiken de programma's van Therapieland en 8.500 psychologen bevelen het aan

Ontdek gratis of een programma bij je past. Want de eerste les van een programma is altijd gratis.

Alle programma's

Kies een programma dat bij jou past

Filter op onderwerp

14 resultaten gevonden

Accepteren

Online programma

Therapieland

Iedereen maakt weleens iets naars mee. Het programma Accepteren van Therapieland helpt je daarmee om te gaan. Zodat je het een plekje kunt geven en verder kunt.


Tags Mentaal

Eenzaamheid

Online programma

Therapieland

Samen is meestal fijner dan alleen. Daarom vind je hier het online programma Eenzaamheid van Therapieland. Voor iedereen die hulp kan gebruiken, op zoek naar verbinding. 


Tags Mentaal

Emoties in kaart

Online programma

Therapieland

Emoties. Iedereen heeft ze. Maar hoe ga je er goed mee om? Dit online programma Emoties in Kaart van Therapieland is speciaal gemaakt voor jongeren van 12 tot 16 jaar.


Tags Mentaal

Leefstijl

Online programma

Therapieland

Als je stress, angst of somberheid ervaart, kan je leefstijl daar invloed op hebben. Het online programma Leefstijl van Therapieland leert hoe je mentale gezondheid boost.


Tags Mentaal Slapen Fysiek

 

Lekker slapen

Online programma

Therapieland

Nuttig en fijn! Daarom vind je hier het programma Lekker slapen van Therapieland. Met informatie, een slaaptest, slaapgewoontes, minder piekeren en ontspannen.


Tags Mentaal Slapen

Mijn sociale omgeving

Online programma

Therapieland

Mensen om je heen zijn belangrijk voor hoe jij je voelt. Wil je werken aan je sociale omgeving? Dan kan het online programma Mijn sociale omgeving van Therapieland je helpen.


Tags Mentaal

Omgaan met emoties

Online programma

Therapieland

Iedereen heeft emoties. Maar niet iedereen herkent ze en weet ermee om te gaan. Dit programma Omgaan met emoties van Therapieland gaat over emoties herkennen en uiten op een manier die bij je past.


Tags Mentaal

Opkomen voor jezelf

Online programma

Therapieland

Opkomen voor jezelf. Voor niet iedereen is dit vanzelfsprekend. Dit online programma Opkomen voor jezelf van Therapieland is er voor wie assertiever willen zijn. 


Tags Mentaal

Overgang

Online programma

Therapieland

Dit programma is speciaal gemaakt om je te helpen grip te krijgen op de overgang. Je gedachte over de overgang verandert, zodat de klachten je leven minder beïnvloeden.


Tags Mentaal Leefstijl

Piekeren

Online programma

Therapieland

Piekeren is in rondjes blijven denken. Vaak zijn die rondjes niet positief. Maar je kunt piekergedachten voorkomen en stoppen. Hoe je dat doet, leer je in het programma Piekeren.


Tags Mentaal

Somberheid

Online module

Therapieland

Hoe somber ben je eigenlijk? Met deze vraag begint het programma Somberheid. Dat ga je onderzoeken. Daarna helpt het programma jou manieren te vinden om minder somber te zijn.


Tags Mentaal

Somberheid voor jongeren

Online programma

Therapieland

Veel jongeren hebben met somberheid te maken. Gelukkig kun je er wat aan doen. Bijvoorbeeld met dit online programma Somberheid voor jongeren van Therapieland.


Tags Mentaal

Stressless

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het programma Stressles. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.


Tags Mentaal

Veerkracht

Online programma

Therapieland

Met veerkracht kun de vervelende dingen in het leven beter aan. Het online programma Veerkracht van Therapieland helpt je sneller te herstellen na een nare ervaring.


Tags Mentaal

Twijfel je over jouw mentale gezondheid? Of heb je het gevoel dat zo niet langer gaat?

Dan raden wij jou aan om naar je huisarts te gaan. Ga dan niet meteen met zelfhulp aan de slag, maar bespreek eerst met je huisarts of zelfhulp past bij jouw situatie.

Bij spoed

bel 112

Heb je snel mentale steun nodig?

Bel 113 (normaal tarief) of bel 0800-0113 (gratis) of start een chatgesprek.

Wat is online zelfhulp

Wil jij minder piekeren, een beter zelfbeeld krijgen of minder stress? Met de online zelfhulp programma’s van Therapieland kan je zelf aan de slag waar en wanneer je wilt. Alle programma's zijn gemaakt door een team van ervaren psychologen samen met experts en ervaringsdeskundigen.

Ontdek gratis of het bij je past

Meld je aan en doorloop de eerste stappen van het programma gratis.

Kosten van een programma

De eerste les van het programma is altijd gratis zodat je kunt zien of het programma bij je past. Na stap 1 volgt de betaalstap. Het bedrag voor het hele programma is 15,95. Je betaalt gemakkelijk en veilig via iDEAL. Daarna ontvang je de rekening in je mailbox.

Veelgestelde vragen over Therapieland

 • Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Je kunt de kosten niet declareren als je een aanvullende verzekering hebt bij VGZ. Wel krijg je als VGZ-verzekerde 70% korting. Je betaalt 15,95 euro voor een programma. In plaats 49,95 euro.
 • Therapieland wil weten of je verzekerd bent bij VGZ. Want dan kun je een programma volgen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Jouw gegevens over het gebruik van een programma gaan niet naar VGZ.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Elke VGZ-verzekerden ontvangt 70% korting op elk programma vanuit de basisverzekering. In plaats van 49,95 betaal je nog maar 15,95. Deze kosten kun je zonder aanvullende verzekering niet declareren.

  • De eerste les van elk programma is voor alle VGZ-verzekerden altijd gratis. Zo kun je eerst ontdekken of het programma bij je past

   

 • Niets. Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar VGZ. Wat je doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Je houdt onbeperkt toegang tot het programma dat je doet.

Dit zeggen anderen over Therapieland

 

''Ik ben erg tevreden. Ik heb een andere kijk op mijn problemen gekregen en kan er nu beter mee omgaan.''

- Emma, 43 jaar

''Heel fijne en duidelijke filmpjes die elk van de dag – en nacht – beschikbaar waren om me te helpen.''

- Jesse, 28 jaar

 

Het is een fijn programma met veel modules, waarin je in je eigen tempo kan werken. Duidelijke oefeningen.

- Annika, 61 jaar