Online programma's van Therapieland

Heb je last van stress? Slaap je slecht? Of ben je somber? Samen met Therapieland biedt VGZ online zelfhulp aan. Want jou helpen beter in je vel te zitten, dat staat bij ons voorop. Je volgt een programma op je telefoon of computer. Op het moment dat voor jou het best uitkomt. Wil je eerst kijken of het wat voor je is? Dat kan, want de eerste sessie is helemaal gratis. Wil je daarna doorgaan? Dan vergoeden we 100% als je een aanvullende verzekering hebt.

 • Programma's gemaakt door psychologen
 • Gebruikt in meer dan 2500 huisartspraktijken
 • Aanbevolen door meer dan 8500 psychologen
Kies het programma dat bij jou past
Filters:
Filters worden geladen...

0 resultaten

Helaas geen resultaten gevonden, pas uw filters aan.

Acceptatie

Online programma

Therapieland

Iedereen maakt weleens iets naars mee. Het programma Acceptatie van Therapieland helpt je daarmee om te gaan. Zodat je het een plekje kunt geven en verder kunt.


Tags  Acceptatie

Alcohol onder controle

Online programma

Therapieland

Wil je iets doen aan jouw alcoholgebruik? En wil je hulp om te stoppen of minder te drinken? Dan is het programma Alcohol onder controle wat voor jou!


Tags Verslaving

Eenzaamheid

Online programma

Therapieland

Samen is meestal fijner dan alleen. Daarom vind je hier het online programma Eenzaamheid van Therapieland. Voor iedereen die hulp kan gebruiken, op zoek naar verbinding. 


Tags Eenzaamheid

Emoties in kaart

Online programma

Therapieland

Emoties. Iedereen heeft ze. Maar hoe ga je er goed mee om? Dit online programma Emoties in Kaart van Therapieland is speciaal gemaakt voor jongeren van 12 tot 16 jaar.


Tags Emoties

Leefstijl

Online programma

Therapieland

Als je stress, angst of somberheid ervaart, kan je leefstijl daar invloed op hebben. Het online programma Leefstijl van Therapieland leert hoe je mentale gezondheid boost.


Tags Mentaal Leefstijl

 

Lekker slapen

Online programma

Therapieland

Nuttig en fijn! Daarom vind je hier de online zelfhulp Lekker slapen van Therapieland. Met informatie, een slaaptest, slaapgewoontes, minder piekeren en ontspannen.


Tags Mentaal Slapen

Mijn sociale omgeving

Online programma

Therapieland

Mensen om je heen zijn belangrijk voor hoe jij je voelt. Wil je werken aan je sociale omgeving? Dan kan het online programma Mijn sociale omgeving van Therapieland je helpen.


Tags Mentaal

Omgaan met emoties

Online programma

Therapieland

Iedereen heeft emoties. Maar niet iedereen herkent ze en weet ermee om te gaan. Dit programma Omgaan met emoties van Therapieland gaat over emoties herkennen en uiten op een manier die bij je past.


Tags Mentaal Emoties

Opkomen voor jezelf

Online programma

Therapieland

Opkomen voor jezelf. Voor niet iedereen is dit vanzelfsprekend. Deze online zelfhulp Opkomen voor jezelf van Therapieland is er voor wie assertiever willen zijn. 


Tags Mentaal

Piekeren

Online programma

Therapieland

Piekeren is in rondjes blijven denken. Vaak zijn die rondjes niet positief. Maar je kunt piekergedachten voorkomen en stoppen. Hoe je dat doet, leer je in het programma Piekeren.


Tags Mentaal Piekeren

Somberheid

Online module

Therapieland

Hoe somber ben je eigenlijk? Met deze vraag begint het programma Somberheid. Dat ga je onderzoeken. Daarna helpt het programma jou manieren te vinden om minder somber te zijn.


Tags Mentaal Somberheid

Somberheid voor jongeren

Online programma

Therapieland

Veel jongeren hebben met somberheid te maken. Gelukkig kun je er wat aan doen. Bijvoorbeeld met dit online programma Somberheid voor jongeren van Therapieland.


Tags Mentaal Somberheid

Stoppen met roken

Online programma

Therapieland

Wil je dat? Misschien heb je het ook al eens geprobeerd. Want stoppen is niet eenvoudig, maar kan zeker wel. Belangrijk is een goede voorbereiding. Het programma Stoppen met roken helpt jou hierbij.


Tags Verslaving Leefstijl

Stressless

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het zelfhulp programma Stressless. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.


Tags Mentaal Stress

Veerkracht

Online programma

Therapieland

Met veerkracht kun de vervelende dingen in het leven beter aan. De online zelfhulp Veerkracht van Therapieland helpt je sneller te herstellen na een nare ervaring.


Tags Mentaal Veerkracht

Therapie
programma's gemaakt met psychologen

Online zelf aan de slag wanneer
jij wilt

Eerste deel kosteloos uitproberen

Vergoed als je aanvullend verzekerd bent

Als je twijfelt over je klachten

Zelfstandig aan de slag met zelfhulp programma’s is niet altijd een goed idee.

Vergoeding uit de aanvullende verzekeringen

Ben je aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan kun je de online programma’s van Therapieland betalen uit je preventiebudget. Je betaalt eerst zelf de kosten van een programma aan Therapieland. Daarna declareer je de kosten bij VGZ. Binnen 4 dagen staat het bedrag weer op je rekening.

Heb je alleen een basisverzekering?

Ben je niet aanvullend verzekerd, dan kun je de programma’s volgen met een mooie korting. De programma’s kosten € 15,95. De kosten zijn eenmalig. Je zit niet vast aan een abonnement. En je houdt voor altijd toegang tot het programma.

Het eerste deel van een programma kun je dus altijd eerst kosteloos proberen.

Veelgestelde vragen

 • Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Je kunt de kosten declareren als je een aanvullende verzekering hebt bij VGZ. En als je nog preventiebudget over hebt. Dat kunt je zien in Mijn VGZ bij ‘Mijn vergoedingen’.
 • Je kiest een programma. Je kunt het eerste deel van het programma altijd eerst kostenloos bekijken. Wil je het programma doen? Dan betaal je het programma meteen op de website van Therapieland. Dit gaat via iDEAL. Je krijgt dan een rekening. Deze rekening kun je bij ons declareren via de VGZ app of in Mijn VGZ. Heb je recht op vergoeding? Dan maken wij het bedrag binnen 4 werkdagen aan jou over.
 • Therapieland wil weten of je verzekerd bent bij VGZ. Want dan kunt je een programma doen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Met de rekening kun je de kosten declareren bij VGZ. Jouw gegevens over het gebruik van een programma gaan niet naar VGZ.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Je betaalt dan de speciale lage prijs voor VGZ verzekerden. Je kunt de kosten dan natuurlijk niet bij ons declareren.

  Het eerste deel van een programma kun je altijd eerst kosteloos proberen.

 • Niks! Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar VGZ. Wat je doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Wel houd je jouw hele leven toegang tot het programma dat je doet.
 
''Wat voor mij het meest heeft geholpen zijn de opdrachten waardoor ik meer zicht heb op mijn problemen. Ik ben mij meer bewust van mijn eigen handelen en zie beter waar ik de fout in ga.''

''De module Piekeren heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in waar ik wel en geen invloed op heb.''

''Het heeft me geholpen met het herkennen van stress en piekergedachten en tips gegeven om hiermee om te gaan.''