Zorgkostenfactuur

Uitkomst van je declaratie

Een zorgkostenfactuur ontvang je als je geld van ons krijgt of als je een bedrag aan ons moet betalen. Deze kosten hebben altijd te maken met een bezoek aan een zorgverlener. Het kan zijn dat de zorgkostenfactuur vragen bij je oproept. Wij helpen je graag.

Kijk in Mijn VGZ en de VGZ app

In MIjn VGZ en de VGZ app vind je veel informatie over de zorg die je hebt gehad. Zo vind je er bijvoorbeeld:

Hoe kan het dat ik moet betalen?

Het kan dat je geld moet betalen. En soms helaas ook meer dan verwacht. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het betalen van eigen risico of een eigen bijdrage. We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rij gezet. 

Ik kan de rekening niet betalen

Ben je verrast door de zorgkostenfactuur? Of is jouw financiële situatie op dit moment wat onzeker? Als je moeite hebt met betalen is dat erg vervelend en stressvol. Wij nemen die onzekerheid graag voor je weg. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Ik ben het niet eens met de zorgkostenfactuur

Ben je het niet eens met de reden waarom je kosten moet betalen? Of zie je iets vreemds in je gemaakte zorgkosten? Bijvoorbeeld een declaratie voor een behandeling die je niet hebt gehad? We zoeken het graag samen uit. 

Ik herken de zorgkosten niet

Misschien is de omschrijving van de zorgkosten onduidelijk voor je. Of herken je een zorgverlener niet. Vanwege privacy mogen wij helaas niet alle informatie over de behandeling vermelden. In de VGZ app en Mijn VGZ vind je deze informatie wel. 

De zorgkosten van jouw medeverzekerde inzien?

De hoofdverzekerde mag niet alle gegevens van het zorgverbruik van een medeverzekerde bekijken. Voor het ontcijferen van een zorgkostenfactuur kan dat soms lastig zijn. Vanaf 12 jaar kan de medeverzekerde hiervoor zelf inloggen in de VGZ app of Mijn VGZ. Wil je deze details toch inzien? Dan kan jouw medeverzekerde jou hiervoor machtigen in Mijn VGZ onder kopje ‘Machtigen’.

 
Veelgestelde vragen
Wij hebben alle veelgestelde vragen over de Zorgkostenfactuur voor je verzameld. Bekijk ze op de volgende pagina.
VGZ Zorg app

Een overzicht van alle documenten en declaraties? 

Dit vind je in de VGZ app en Mijn VGZ.