Mindful hardlopen

Hardlopen én mindfulness combineren? Het kan echt!

Met een jong gezin en een fulltime baan lukt het Annemieke vaak maar net om even te sporten. Voor Annemieke is hardlopen een moment om tot rust te komen. Maar de laatste tijd merkte ze dat het hardlopen meer op de automatische piloot ging. Ze kon zich eigenlijk niets meer herinneren van de mooie omgeving waarin ze liep. Omdat haar gedachten alle kanten op gaan tijdens het rennen. Tot ze de VGZ Mindfulness Coach ontdekte.

Mindfulness rustig? Hoeft niet

''Ik dacht altijd dat mindfulness saai was en te rustig voor mij. Tot een collega vertelde dat er ook een hardloopoefening in de app staat. Die leert je tijdens het rennen heel bewust je aandacht te richten op het lopen, de ademhaling en de beweging van het lichaam. Ik was gelijk nieuwsgierig.

Mindfulness en hardlopen combineren

Starten met mindfulness werd zo heel simpel voor mij. Want nu kan ik het combineren met iets wat ik al doe, hardlopen. In plaats van muziek open ik de VGZ Mindfulness Coach. En luister ik naar de oefening terwijl ik ren. Het is een heerlijk ontspannen start én einde van mijn hardloopronde.

Mindfulness kan je altijd doen op een manier die bij je past

Mindfulness is heel makkelijk om tijdens het hardlopen te doen. Ik heb de oefening gedownload zodat het me geen data kost. Na 3 keer mindful rennen, merkte ik al voordeel. Ik let steeds beter op mijn ademhaling en houding. Ook merk ik dat ik minder afgeleid ben door zorgen en stress. In plaats daarvan richt ik mij op wat ik zie, hoor en ruik in de omgeving om mij heen.

Mindful hardlopen is voor mij een nieuwe ervaring van ontspannen sporten. Of ik nou een half uur of een uur ren. Ik geniet er meer van!”

Meer mindful bewegen

Hou je niet van hardlopen of lukt dat niet. Je kan natuurlijk ook mindful wandelen. Lees hier over Mindful Walk: wandelend op weg naar meer energie en minder stress.

Minder stress en meer leven in het moment

VGZ mindfulness Coach is dé gratis mindfulness app voor heel Nederland

  • Een gratis app voor iedereen
  • Meer dan 100 oefeningen en 7 programma’s
  • Voor beginners en gevorderden
  • Nieuw! 2 programma's speciaal voor VGZ-verzekerden