Tips om in beweging te blijven tijdens je werk

Te veel stilzitten is niet goed voor je gezondheid. Tijd om in beweging te komen. Wij helpen je met tips, zodat jij bewegen onderdeel van je werkdag kunt maken. Gemaakt in samenwerking met beweegcoaches van Vitalogisch. 

Rek en strek met de VGZ Soepel en Sterk Coach

Onder werktijd soepel en sterk blijven? De VGZ Soepel en Sterk Coach app helpt je beter én leuker te bewegen. Ga aan de slag met simpele oefeningen die je tijdens een telefoontje of afspraken in kunt doen. Doe je mee?

Download eerst gratis de VGZ Soepel en Sterk Coach via App Store of Google Play.

Beweeg de oefeningen van rechts naar links

Versterk je nek. Maak hem soepel en krachtig

Komt je nek bij stress onder spanning te staan? Het programma ‘versterk je nek’ maakt je bewust van hoe je nek beweegt. En helpt bij het versterken en ontspannen van de spieren, zodat er geen verkramping ontstaat.  

 

Tussendoortjes. Altijd bewegen waar je ook bent

Bewegen past niet altijd in je agenda. Wil je toch meer beweegmomenten op de dag? Tussendoortjes helpt je met oefeningen die je altijd en overal kunt doen. Als je in de pannen roert bijvoorbeeld.

Versterk je rug 

Met spierkracht en beweeglijkheid. Want een sterkere rug helpt bij het voorkomen van klachten. Die kunnen bijvoorbeeld ontstaan door veel zitten, een verkeerde houding of te zwaar tillen. Met dit programma werk je aan een krachtige rug.

Veel zitten? Even strekken!

Lange tijd zitten? Liever niet, als het aan je lichaam ligt. Regelmatig bewegen zorgt dat je bloed goed blijft stromen. Zo krijgen alle cellen van je lichaam verse zuurstof. Afvalstoffen worden opgeruimd. Ook belangrijk: bewegen ontspant en maakt vrolijk.

Losse schouders. Die zo lekker meebewegen 

Soms zitten je schouders ineens vast. Door spanning op de spieren of een verkeerde houding. Help je schouders om lekker losjes te blijven. Met een beetje aandacht hou je ze soepel en sterk. Het programma ‘Losse schouders’ maakt je bewust van hoe je schouders bewegen.  

Soepel tillen: zo help je je lichaam

Til je regelmatig? Dan is het belangrijk om klachten te voorkomen. Zodat bijvoorbeeld je rug geen zwakke plek wordt. Tillen doe je het best met aandacht. Na het tillen is het slim om je lichaam tijd te geven om te herstellen.

Ontspannen in beweging met de VGZ Mindfulness Coach

Wil je graag ontspannen door in beweging te komen? Dat kan met de VGZ Mindfulness Coach. Doe mee met een van de onderstaande oefeningen. En kom tijdens het bewegen heerlijk tot rust. Welke oefening kies jij?

Download eerst gratis de VGZ Mindfulness Coach via App Store of Google Play.

Beweeg de oefeningen van rechts naar links

Mindful Bewegen

Benieuwd hoe je mindful kunt bewegen? Probeer het uit met deze yoga-oefeningen.


Mindful Hardlopen

Mindfulness en hardlopen combineren? Het kan écht. Probeer het met deze oefening.


Mindful Wandelen

Mindful Wandelen

Mindful wandelen betekent wandelen met aandacht. Zo geniet je meer van de omgeving. 


Wandel naar jouw beweegdoel met Mijn Leefstijlcoach

Heb je pauze? Ga erop uit! Wandelen is goed voor je energie, humeur en concentratie. Alle redenen voor een extra ommetje. Met de uitdagingen van de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn maak jij jouw wandeling nog leuker.


Challenge volgen? Download eerst de Mijn Leefstijlcoach app via App Store of Google Play.

Beweeg de uitdagingen van rechts naar links

Micro-wandelingen: 5 minuten

7 dagen challenge

De perfecte wandeluitdaging voor beginners. Beweegcoach Han de Hair neemt je elke dag een paar keer even mee naar buiten voor een korte wandeling. Zo maak je meer meters en zit je minder. Dat voelt niet alleen lekker, maar levert je ook energie op.


Tags Bewegen Leefstijl

De verdubbelaar

7 dagen challenge

Een half uur per dag wandelen is goed, maar langer is beter. Bouw jouw wandeling rustig op met deze challenge vol leuke wandeltips van beweegcoach Han de Hair. Voor je het weet loop je twee keer zo lang als je nu doet.


Tags Beweging Leefstijl

Speed it up

8 dagen challenge

Wandel je al best veel, en wil jij nog een stapje extra zetten? Beweegcoach Han de Hair maakt het je makkelijk. Bouw samen met hem je wandeltempo langzaam op. Aan het einde loop jij met gemak 20 minuten in marstempo.


Tags Bewegen Leefstijl

Op avontuur

6 dagen challenge

Wandelen saai? Nee hoor! Met deze uitdaging ga jij 6 dagen lang te voet jouw woon- en/of werkomgeving ontdekken. Beweegcoach Han de Hair geeft jou tijdens je wandeling leuke, simpele wandelopdrachten voor extra plezier.


Tags Bewegen Leefstijl

Metervreter: wandelen thuis

10 dagen challenge

Veel zitten is ongezond. Soms heb je geen tijd om te bewegen. Met deze uitdaging ga je jouw beweging koppelen aan dingen die je toch al doet. Zoals lunchen of bellen. Zo maakt beweegcoach Han de Hair meer stappen zetten wel héél makkelijk.


Tags Bewegen Leefstijl

Download de beweegplaat

Wil je meer bewegen op een dag? Wij helpen je hierbij. Met kleine beweegmomenten kun je al verschil maken. Deze zetten we voor je op een rijtje in onze beweegplaat.

Hoeveel moeten we eigenlijk per dag bewegen?

Een werkdag brengen we al snel gemiddeld 4 tot 8 uur zittend door. Meer bewegen, minder zitten: dat draagt bij aan onze gezondheid. Het zorgt voor meer energie en betere concentratie. Maar hoeveel moeten we bewegen volgens de beweegrichtlijnen?

Meer handige extra's voor jouw gezondheid

Vergoedingen Promo Derde

Vergoedingen

Gaat bewegen niet meer zo soepel? Dat is vervelend. Een fysiotherapeut of oefentherapeut kan deze klachten behandelen. Of je hiervoor een vergoeding ontvangt, hangt af van de verzekering die je hebt.  

Vergoedingen:  VGZ , IZA,  IZZ door VGZ , UMC

Gezond leven

Gezond Leven

Wil je naast bewegen ook aan de slag gezonder eten of beter ontspannen? Op Gezond Leven vind je gratis apps, handige tips en leuke oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Waar en wanneer je wilt.

Promo Preventiebudget C&O

Preventiebudget

Wil je aan de slag met je gezondheid? Als je aanvullend verzekerd bent kun je aan veel cursussen en trainingen meedoen. Deze worden vergoed vanuit het preventiebudget. Kies jouw pakket en bekijk het aanbod.

Preventiebudget: VGZ Werkt, IZZ door VGZ, IZA, UMC

Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

Gezonder leven. Superbelangrijk. En soms best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Daarom zetten we ons in om Nederland gezonder te maken. En brengen we onderwerpen zoals bewegen onder de aandacht. Hierin werken wij samen met professionals. Om jou te helpen met tips, adviezen en praktische oplossingen