Eiwitrijke voeding is belangrijk voor ouderen

Eiwitten zijn bouwstoffen van het lichaam. En zijn goed voor jouw spieren en andere cellen in jouw lichaam. Eiwitten zijn erg belangrijk als er sprake is van ondervoeding. Het is belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. 

De informatie op deze pagina is gemaakt in samenwerking met huisarts Tamara de Weijer en diëtist Marieke van de Pavert.

Eiwitten zijn belangrijk voor jouw spieren en energie

Eiwitten zijn belangrijk om jouw spieren te herstellen en jouw kracht te behouden of terug te krijgen. Dit helpt ook jouw conditie en jouw eetlust te verbeteren. Dit zorgt weer voor een beter herstel. 

Als je ondervoed bent, val je af. Dat komt doordat jouw lichaam niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgt. Daarom gebruikt het vetmassa als energiebron. En ook jouw spieren worden gebruikt om energie uit te halen. Dat is schadelijk voor je. Spieren worden zo slapper. Hierdoor kun je bijvoorbeeld sneller vallen en word je sneller moe. 

Wil je meer informatie over eiwitrijke producten en maaltijden?

Download onze informatiegids

Wil je nog meer tips of informatie? Download dan de informatiegids ‘Eiwitrijke voeding verkleint jouw kans op ondervoeding’. We leggen je hierin uit waarom voldoende en eiwitrijk eten belangrijk is voor ouderen.

Mock up Informatiegids Eiwitrijke voeding en ondervoeding Gezond Leven


Gezonde challenges in de Mijn Leefstijlcoach app

Hoe maak je gezonde en lekkere maaltijden, die ook nog eens heel betaalbaar zijn? In de uitdagingen (challenges) van de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn leer je hoe je heerlijk eet, terwijl je op de kleintjes let. Diëtist Steffi Haazen en meesterkok Rudolph van Veen helpen jou met leuke tips en lekkere recepten.

Een challenge volgen? Download eerst gratis Mijn Leefstijlcoach via App Store of Google Play.

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Lekker minderen met zout

7 dagen challenge

Ons lichaam heeft zout nodig. Maar teveel zout is al snel ongezond: het kan een hoge bloeddruk veroorzaken, dat weer kan zorgen voor hart- en vaatziekten. Hoe kun je minderen met zout, en tóch lekker eten? Dat leert diëtist Steffi Haazen jou in deze challenge van Mijn Leefstijlcoach.


Tags Voeding Leefstijl

Koolhydraatarm voor beginners

7 dagen challenge

Koolhydraatarm eten kan ervoor zorgen dat je minder energiedipjes hebt. Ook weersta je makkelijker snoep of ongezonde snacks. Ontdek zelf wat minder koolhydraten eten voor jou kan doen. Meesterkok Rudolph van Veen en diëtist Steffi Haazen helpen je met tips en recepten.


Tags Voeding Leefstijl

Betaalbaar en gezond avondeten

7 dagen challenge

Best een uitdaging: besparen op je boodschappen, maar 's avonds wel lekker en gezond eten. Met een goede basis in je voorraadkast en vriezer zet jij zo een betaalbare, gezonde maaltijd op tafel. Ontdek tips en recepten van meesterkok Rudolph van Veen.


Tags Voeding Leefstijl

Het leefstijlprogramma van Dokter Tamara

Wil je ook gezonder en energieker worden? Dat is ook het doel van het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. In dit programma ontdek je dat leefstijl meer is dan voeding. En dat je niets moet, behalve dan uitzoeken wat het best bij jou past.

Ook interessant voor jou: