Lekker slapen

Online programma van Therapieland

Heb je moeite met in slaap vallen of doorslapen? Een paar nachten slecht slapen kan er al voor zorgen dat je sneller boos wordt. Of minder goed je aandacht erbij kunt houden. En dat is niet fijn. In het programma Lekker slapen krijg je ontspanningsoefeningen en tips.

3 redenen om het programma te volgen:

 • Helpt inzicht krijgen in je slaapproblemen
 • Geeft je tips om jouw slaapgewoonten te veranderen
 • Je krijgt ontspanningsoefeningen voor een goede nachtrust

 16.540 anderen gingen je voor

Zo werkt het

 1. Meld je aan bij Therapieland

  Wil je direct starten? Maak gemakkelijk een account aan bij Therapieland om te kunnen starten met het programma Lekker slapen.

 2. Start met het online programma Lekker slapen

   Duurt ongeveer 5 tot 6 weken

  Het programma is bedoeld voor iedereen met slaapproblemen. Jong en oud. Bij slaapproblemen kan je denken aan slecht in slaap kunnen vallen, niet kunnen doorslapen en moeite hebben met wakker worden. Heb je de diagnose slapeloosheid (insomnia)? Volg het programma dan onder begeleiding van een arts of psycholoog.

  • Het programma Lekker slapen bestaat uit 5 sessies. De kennismaking is altijd gratis. Zo kun je ontdekken of het programma bij je past. Hierna volgt de stap mo te betalen.
  • Je kiest je eigen videobegeleider, die jou door het programma begeleidt.
  • Je bepaalt je eigen tempo. De meeste mensen ronden dit programma af binnen 5 tot 6 weken.
 3. De betaalstap

  Het volledige programma bestaat uit 5 sessies. De kennismaking is altijd gratis. Daarna volgt de betaalstap. Het bedrag voor het hele programma is 19,95. Je betaalt gemakkelijk en veilig via iDEAL. Vervolgens ontvang je de factuur (de rekening) in je mailbox.

  Hoe kan ik de kosten declareren bij VGZ?

  Bij een aanvullende verzekering kun je de rekening bij ons declareren vanuit de vergoeding: preventiebudget. Declareren kan gemakkelijk en snel via de VGZ app of in Mijn VGZ. Heb je recht op vergoeding? Dan maken wij het bedrag binnen 4 werkdagen aan jou over.

Belangrijk!

Heb jij last van langdurige slapeloosheid of ernstige slaapproblemen? Volg het programma dan niet zelfstandig, maar als dat kan onder begeleiding van een arts of psycholoog.

De voordelen van het programma: Lekker slapen

70%

van de gebruikers geeft aan minder klachten te hebben

7,1

is de gemiddelde waardering van het programma door gebruikers

16.540

andere tevreden gebruikers
gingen je voor

Bron: Therapieland

Veelgestelde vragen over Therapieland

 • Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Met een aanvullende verzekering kun je de kosten declareren vanuit je preventiebudget. Heb je alleen een basisverzekering? Dan krijg je 60% korting. Je betaalt 19,95 euro voor een programma. In plaats 49,95 euro.
 • Therapieland wil weten of je verzekerd bent bij VGZ, IZA, IZZ, UMC zorgverzekering of bij Zorgzaam. Want dan kun je een programma volgen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Jouw gegevens over het gebruik van een programma worden niet gedeeld met je zorgverzekeraar.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Elke verzekerden ontvangt 60% korting op elk programma vanuit de basisverzekering. In plaats van 49,95 betaal je nog maar 19,95. Deze kosten kun je zonder aanvullende verzekering niet declareren.

  • De eerste les van elk programma is voor alle VGZ-verzekerden altijd gratis. Zo kun je eerst ontdekken of het programma bij je past

   

 • Niets. Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar jouw zorgverzekeraar. Wat je doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Je houdt onbeperkt toegang tot het programma dat je doet.
 • Nee. Alleen de programma's die op deze pagina's staan. Deze programma's hebben we zorgvuldig voor onze leden geselecteerd. Let op: als je je via Therapieland aanmeldt, zie je niet precies welke programma's wij vergoeden. Meld je daarom via VGZ aan. Óf controleer voor de zekerheid of het programma op deze pagina staat.

Ook interessant voor jou:

Lekker slapen voor jong en oud

Webinar

Goed kunnen slapen is voor iedereen belangrijk. Jong en oud. En daarom organiseert VGZ een webinar. Om jou te helpen bij een goede nachtrust.


Tags Mentaal Slapen

Stressless

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het zelfhulp programma Stressless. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.


Tags Mentaal Stress

Speciaal voor collectief verzekerden

Mentaal fit gesprek

Online coach

Therapieland en Inluzio

Met het Mentaal fit gesprek krijg je persoonlijke tips van een deskundige. Extra handig: het gesprek is online. Je belt dus gewoon vertrouwd vanuit huis, of een andere plek waar jij je fijn voelt. En het scheelt je ook nog eens reistijd.


Tags Mentaal Leefstijl

Alle programma's van Therapieland

Bekijk het volledige aanbod

Met de online zelfzorgprogramma’s van Therapieland kan je altijd en overal aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo.

Meld je aan en ontdek eerst gratis of een programma bij je past.

Direct aanmelden op Therapieland.nl

Naar het volledige aanbod van Therapieland