Het beweegadvies

Meest bekeken

Waarom is bewegen zo gezond?

Een gezonde levensstijl vraagt om een gezonde mix van bewegen, staan en zitten. In het beweegadvies vertellen we je precies hoeveel beweging je nodig hebt voor een goede gezondheid, van jong tot oud. Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders niet genoeg beweegt? En 40% van de kinderen tot 12 jaar?

Bewegen in elke situatie 

Beweeg de situaties van rechts naar links

Ik wil meer spierkracht en vallen voorkomen

Om stevig te staan en minder snel te vallen heb je spierkracht nodig. Daarom helpt Olga Commandeur je bewegen. Met elke dag oefeningen voor meer kracht en een goede balans. 

Ik wil blijven bewegen tijdens mijn werk 

Per dag zitten we gemiddeld 9 uur. Best veel. En dit kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Belangrijk om gedurende de dag te bewegen.

Ik doe zwaar lichamelijk werk

Doe je werk waarbij je veel moet tillen of andere zware lichamelijke inspanning? Dan is het goed om je nek- en rug te versterken. Lees hier de tips.

Ik wil thuis meer bewegen

Lastig om tijd vrij te maken om te bewegen? We bieden supersimpele oefeningen en tips die je altijd en overal kan doen. Slim bewegen voor elk moment.

Ik wil meer stabiliteit en sterker botten en spieren

Eenvoudige oefeningen helpen bij het opbouwen van sterkere botten en spieren, en kan de stabiliteit van het lichaam vergroten. Dit voorkomt vallen en versterkt het lichaam. Wij helpen je ook met tips.

Deze mensen voelen zich beter door beweging

Een hernia, obesitas, diabetes en een depressie. Natasja, Laila en Gea hebben heel verschillende klachten en ook één overeenkomst. Beweging helpt hen om zich beter, soepeler, sterker, zelfs gelukkiger te voelen. In de videoserie ‘Dit kan ik ook’ zie je hoe beweging helpt.

Bekijk de video's

Bewegen met de VGZ Soepel en Sterk Coach

Daarom de VGZ Soepel en Sterk Coach

  • Sterke spieren en soepele gewrichten
  • Ontwikkeld door fysiotherapeuten
  • Met oefeningen voor je schouder, nek en rug
  • Gratis voor iedereen

Meer over de VGZ Soepel en Sterk Coach

Vergoedingen fysiotherapie en beweegzorg

Als bewegen even niet meer zo goed gaat, is dat vervelend. Je kan zelf oefeningen doen met behulp van de VGZ Soepel en Sterk Coach. Of je kan naar een fysiotherapeut of oefentherapeut. Die behandelt klachten die te maken hebben met houding en bewegen.

Bekijk wat er vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar

Je wordt doorgestuurd naar de website van jouw zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen

  • Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn we er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven net wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld met hulp bij bewegen met de gratis VGZ Soepel en Sterk Coach. 
  • Deze app is een van onze services voor jouw gezondheid. Want jou helpen gezonder te leven, dat staat bij ons voorop. Daarom kunnen alle verzekerden van alle merken die van Coöperatie VGZ deel uitmaken,  IZA, Zorgzaam, UMC Zorgverzekering, IZZ zorgverzekering door VGZ, VGZ en VGZ Bewuzt, gebruik maken deze app. Maar ook verzekerden die via United Consumers een zorgverzekering hebben afgesloten.