Klacht over uw zorgverlener

Bent u ontevreden over de kwaliteit van de behandeling van uw zorgverlener, of over het hulpmiddel dat u krijgt? Dat is vervelend. Probeer het wel eerst met uw zorgverlener te bespreken. Komt u er samen toch niet uit? Dan kunt u uw klacht aan ons doorgeven. 

Voorbeelden

 • De zorg die ik krijg voldoet niet aan wat ik vooraf heb afgesproken met mijn zorgverlener.
 • Ik vind dat mijn zorgverlener me onbeleefd behandelt (onheus bejegent).
 • Mijn zorgverlener declareert onjuiste bedragen.

Hoe kan ik mijn klacht melden?

Vaak is één telefoontje met onze klantenservice genoeg om uw probleem op te lossen. Maar er zijn ook klachten waarbij meer onderzoek nodig is. In die gevallen kunt u terecht bij de afdeling Klachtenmanagement. Dit kan online of schriftelijk.

 • Optie 1: Online melden

  Op ZorgkaartNederland kunt u al uw ervaringen met de zorg delen. Wilt u uw klacht alleen aan ons doorgeven? Gebruik dan het digitale klachtenformulier.

 • Optie 2: Schriftelijk melden

  Stuur uw brief met postzegel naar: 

  Zorgverzekeraar VGZ
  Afdeling Klachtenmanagement
  Postbus 1256
  5602 BG Eindhoven

  • Geef zo precies mogelijk aan wat er is gebeurd: waar bent u ontevreden over? En wat is volgens u de beste oplossing?
  • Geef aan op welk telefoonnummer wij u het best kunnen bereiken. Stuur kopieën van alle belangrijke papieren mee. Bewaar de originele stukken, deze heeft u vaak zelf nog nodig.

Wat gebeurt er met mijn melding?

Als wij uw klacht online of per post hebben ontvangen, nemen we binnen 14 dagen contact met u op. Lukt dat niet, omdat bijvoorbeeld verder onderzoek nodig is? Dan laten wij u weten wanneer u wél een reactie van ons krijgt. Wij nemen het liefst telefonisch contact met u op. Dan kunnen we meteen vragen stellen als iets niet duidelijk is. Bent u telefonisch niet bereikbaar? Dan ontvangt u van ons een schriftelijke reactie.

Kan ik een andere zorgverlener krijgen?

Liever een andere zorgverlener? Bel dan met onze zorgadviseurs, wij kijken of we voor u kunnen bemiddelen. U kunt ons bellen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op nummer 088 - 131 16 11.