Preventiebudget van VGZ Zorgt

Wil je graag gezonder leven? En heb je het aanvullende VGZ Zorgt pakket? Goed nieuws! Wij vergoeden voor jou cursussen en trainingen. Binnen de aanvullende verzekering heb je hier een speciaal budget voor: het preventiebudget. Om jou te helpen bij je gezondheid.

De hoogte van het budget verschilt per aanvullende verzekering. Hoe uitgebreider de verzekering hoe hoger het budget. En kun je dus ook meer cursussen en trainingen volgen. Bekijk het aanbod hieronder en meld je aan!
Dit bedrag heb jij te besteden
VGZ Zorgt Instap:  € 75 per jaar
VGZ Zorgt Goed:    € 400 per jaar
VGZ Zorgt Beter:    € 600 per jaar
VGZ Zorgt Best:     € 700 per jaar 

 

Aan de slag met een gezonde leefstijl
Filters:
Filters worden geladen...

0 resultaten

Helaas geen resultaten gevonden, pas uw filters aan.

Leefstijlprogramma

Jezelf fitter en gezonder voelen? Dat is precies het doel van dit online leefstijlprogramma. Een programma dat is opgezet door huisarts en leefstijlexpert, dokter Tamara de Weijer. Meld je aan en zet de stap naar een gezonder leven.


Leefstijl Mentaal

Zorg bij hormonale verandering

Heb je last van je gezondheid doordat je hormonen veranderen? Bijvoorbeeld door de overgang of klachten bij het menstrueren? Zet dan je budget in voor advies, voorlichting en begeleiding door een professional. Je vindt een professional via: Care for Women of VVOC (Overgangsconsulenten).

 


Mentaal Leefstijl

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kun je de kans wel verkleinen. Volg daarom één van de volgende valpreventie cursussen:

- In Balans
- Vallen Verleden Tijd
- Zicht op Evenwicht
- Otago

De cursussen volg je bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.


Leefstijl Bewegen

EHBO

Het is prettig als je bij een val, ongeval of noodsituatie weet hoe je moet handelen. Neem daarom deel aan een EHBO-cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO.


Mentaal

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Wil je voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).


Mentaal

Chronische aandoening

Het leven met een chronische aandoening kan zwaar zijn. Dan is het ook fijn dat je hier hulp bij kunt krijgen. Volg één van onze cursussen. In deze cursussen leer je om te gaan met jouw chronische aandoening.


Leefstijl Mentaal

Leefstijlcheck

Wil je zeker weten of je een gezonde leefstijl hebt? Meld je dan aan voor de leefstijlcheck. Deze check geeft je inzicht in jouw leefstijl. Dit doe je door een online vragenformulier in te vullen. Na het invullen ga je een persoonlijk gesprek aan met een online leefstijlcoach.


Mentaal Leefstijl

Je kunt kiezen uit 2 leefstijlchecks

Meld je aan bij Vitafy.

Meld je aan bij Niped.

 

Omgaan met dementie

Heeft jouw partner of een van je naasten dementie? Dat kan soms zwaar zijn. Vooral het gedrag dat door dementie veranderd. Wil je meer grip krijgen op het veranderende gedrag? Veel GGD- en GGZ-instellingen en thuiszorgorganisaties organiseren de cursus: Omgaan met veranderend gedrag. 


Mentaal

Sportmedisch advies

Wil jij zorgeloos sporten? En wil je daarvoor advies van een sportarts? Gebruik je budget dan voor sportmedisch advies. Een sportarts geeft je verantwoord beweeg- en sportadvies. We vergoeden de kosten van sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding en sportkeuringen.


Mentaal Bewegen

Somnio Slaaptherapie

Heb je last van slapeloosheid? Met Somnio Slaaptherapie verbeter je jouw slaappatroon, slaapomgeving en gedachten over slaap. Met hulp van een ervaren slaapconsulent. De therapie is online en eenvoudig vanuit huis te volgen.

Mentaal Leefstijl

Jou helpen gezonder te leven

Dat staat bij ons voorop. Op onze Gezond Leven pagina vind je handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt met gezonder eten, meer bewegen of je mentale gezondheid. Kies uit de apps en (online) workshops en ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

Tips voor een gezonder leven