Jouw VGZ zorgpas

Heb je zorg nodig? Dan kan een zorgverlener vragen naar je zorgpas. Om te zien hoe je verzekerd bent. Je vindt je zorgpas in de VGZ app. Ook die van je medeverzekerden. Zo heb je ze altijd bij de hand. Medeverzekerden kunnen de app ook zelf downloaden voor hun eigen zorgpas.

Je zorgpas staat in de VGZ app

Klik in de app op 'Verzekering' en dan 'Zorgpas'.

Klik op de pijltjes naast je naam om de zorgpas van een medeverzekerde te bekijken.

Nog geen VGZ app? Download deze dan via de App Store of de Google Play Store.
Afbeelding zorgpas in de app

In het buitenland gebruik je de EHIC (Europese zorgpas)

Heb je zorg nodig in het buitenland? Dan laat je jouw EHIC zien aan de zorgverlener in het buitenland. EHIC staat voor European Health Insurance Card. Je Europese zorgpas dus. Deze vind je in het 2e tabje bij de zorgpas. Je EHIC is geldig in de meeste Europese landen. En in een aantal landen buiten Europa. In landen waar je EHIC niet geldig is, heb je een andere verklaring nodig.

Tip

Jouw zorgpas is geen identiteitskaart. Neem daarom ook je rijbewijs of paspoort
mee als je naar een zorgverlener gaat. De zorgverlener kan ernaar vragen.

Makkelijker en duurzamer dan een plastic zorgpas

Met de digitale zorgpas vergeet je je zorgpas en die van je medeverzekerden nooit meer. Ook is een digitale zorgpas duurzamer. En onbeperkt geldig.

Zorgpas aanvragen is niet nodig

Heb je nog een plastic zorgpas en is deze verlopen? Of ben je je zorgpas kwijt? Geen probleem. Jouw digitale zorgpas en EHIC staan voor je klaar in de VGZ app. Wil je toch liever een plastic zorgpas met EHIC? Deze kun je aanvragen via de VGZ app of Mijn VGZ. Je ontvangt je pas binnen 5 werkdagen gratis thuis. De plastic zorgpas is 5 jaar geldig.

Plastic zorgpas aanvragen