Voeding

Met gezond eten lekker in je vel

Wat gezonde voeding voor je lichaam kan betekenen; we weten er steeds meer over. Door gezond te eten voel je je fitter en heb je minder kans op ziekten, als diabetes, kanker of hart- en vaatziekten. Jouw gezondere eetpatroon begint hier! Bekijk onze tips.


Goede voeding rondom je operatie


Heb jij binnenkort een operatie? Goed nieuws. Want wist jij dat passend eten de kans op complicaties verkleint én dat je beter herstelt?

Start dus vandaag al met een goed voedingspatroon dat past bij jouw operatie. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij helpen je met Maaltijd voor jou: informatie, tips en oplossingen van diëtisten van onder andere onze partner The Right Meal.

Gezond eten via leuke en simpele uitdagingen

Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn met leuke extra's van VGZ
  • Gratis voor iedereen
  • Kies uit meer dan 70 leuke uitdagingen
  • Dagelijks hulp van coaches (o.a. diëtist en kok)
  • Extra programma's en tips om gezond(er) te eten
  • Simpele en heerlijke gezonde recepten

Lees meer over Mijn LeefstijlcoachTips en oplossingen over gezonde voeding

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Gezond en lekker eten met minder suiker

Tips om gezonder te eten

Kun je op een gezonde manier toch suiker eten? Zijn er goede vervangers? En wat doet suiker met ons lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over suiker. 


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder zout

Tips op gezonder te eten

Lekker eten met minder zout, is dat mogelijk? Hoe ongezond is het? En wat doet zout met je lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app beantwoordt 6 veelgestelde vragen over zout.


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder koolhydraten

Tips om gezonder te eten

Wat zijn koolhydraten? Zijn ze goed of slecht voor ons? En voor wie is koolhydraatarm eten goed of juist slecht? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over koolhydraten. 


Tags Voeding Leefstijl

Gezond én goedkoop eten doe je zo

Tips voor slim inkopen

Wist je dat komkommer en broccoli goedkoper zijn in de zomer? En prei en mandarijnen in de winter? Het is slim om te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen. Bekijk alle tips om gezond en goedkoop te eten!


Tags Voeding Leefstijl

Tips voor gezond eten voor ouderen

Tips voor goed eetpatroon

Gezond eten is belangrijk als je iets ouder bent. Eet je voldoende, dan voel je je fitter, je kunt de dag goed doorkomen en je hebt minder kans op complicaties bij ziekte. Lees tips om ondervoeding te voorkomen.


Tags Voeding LeefstijlGezonde challenges in de Mijn Leefstijlcoach app

Hoe maak je gezonde en lekkere maaltijden, die ook nog eens heel betaalbaar zijn? In de uitdagingen (challenges) van de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn leer je hoe je heerlijk eet, terwijl je op de kleintjes let. Meesterkok Rudolph van Veen helpt jou met tips en lekkere recepten.

Een challenge volgen? Download eerst gratis Mijn Leefstijlcoach via App Store of Google Play.

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Betaalbaar en gezond avondeten

7 dagen challenge

Best een uitdaging: besparen op je boodschappen, maar 's avonds wel lekker en gezond eten. Met een goede basis in je voorraadkast en vriezer zet jij zo een betaalbare, gezonde maaltijd op tafel. Ontdek tips en recepten van meesterkok Rudolph van Veen.


Tags Voeding Leefstijl

Koolhydraatarm voor beginners

7 dagen challenge

Koolhydraatarm eten kan ervoor zorgen dat je minder energiedipjes hebt. Ook weersta je makkelijker snoep of ongezonde snacks. Ontdek zelf wat minder koolhydraten eten voor jou kan doen. Meesterkok Rudolph van Veen en diëtist Steffi Haazen helpen je met tips en recepten.


Tags Voeding Leefstijl

Lekker zonder gluten

7 dagen challenge

Eet je glutenvrij, en ben je op zoek naar inspiratie? Diëtist Steffi Haazen en meesterkok Rudolph van Veen brengen meer variatie in jouw glutenvrij dieet. Probeer nieuwe, gezonde recepten uit, ontdek nieuwe producten en test je kennis.


Tags Voeding Leefstijl


Lekkere snacks. Maar dan gezonder. 

Een frietje mayo, wentelteefjes of pizzabroodjes op tafel? Chef Mounir Toub laat zien hoe je van snack-gerechten een gezondere variant maakt. Snel, makkelijk en vooral echt lekker! Ook handig, je krijgt: 

  • Het recept
  • De boodschappenlijst
  • Tips van een diëtist

Vergoeding voor voedingsadvies en dieetadvies

Wil je medisch advies over afvallen, een dieet of eetgewoonten? Dan krijg je mogelijk een vergoeding uit je basisverzekering en aanvullende verzekering.

Klik op de knop hieronder en bekijk wat er vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar.

Je wordt doorgestuurd naar de website van jouw zorgverzekeraar.

Vergoeding voor gewichtsconsulent

Is er geen medische reden voor het advies? Kijk dan naar de vergoeding van een gewichtsconsulent uit de aanvullende verzekeringen.

Klik op de knop hieronder en bekijk wat er vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar.

Je wordt doorgestuurd naar de website van jouw zorgverzekeraar.