Voeding

Met gezond eten lekker in je vel

Gezond eten is soms best een uitdaging. Dat snappen we. Wij geven jou graag tips en inspiratie voor een gezond eetpatroon. Want jou helpen gezonder te leven, dat staat bij ons voorop.


Dat doen we bijvoorbeeld met leuke uitdagingen in de gratis Mijn Leefstijlcoach van Albert Heijn. Zoals ‘Minder suiker eten’. Of ‘Lekker minderen met zout’, die we speciaal door experts hebben laten ontwikkelen. Ook vind je in deze app lekkere, simpele en gezonde recepten. Heb je meer hulp nodig? En ben je bij ons verzekerd? Bekijk dan wat we vergoeden voor voedings- en dieetadvies.

Wentelteefjes. Maar dan gezonder. 

Lekkere wentelteefjes op tafel? Chef Mounir Toub laat zien hoe je van wentelteefjes een gezondere variant maakt. Snel, makkelijk en vooral echt lekker! Ook handig, je krijgt: 

  • Het recept
  • De boodschappenlijst
  • Tips van een diëtist

Gezond eten via leuke en simpele uitdagingen

Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn met leuke extra's van VGZ
  • Gratis voor iedereen
  • Kies uit meer dan 70 leuke uitdagingen
  • Dagelijks hulp van coaches (o.a. diëtist en kok)
  • Extra programma's en tips om gezond(er) te eten
  • Simpele en heerlijke gezonde recepten

Lees meer over Mijn Leefstijlcoach

Gezond én goedkoop eten doe je zo

Tips voor slim inkopen

Wist je dat komkommer en broccoli goedkoper zijn in de zomer? En prei en mandarijnen in de winter? Het is slim om te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen. Bekijk alle tips om gezond en goedkoop te eten!


Tags Voeding Leefstijl

Gezond eten met speciale voedingswensen

Webinar | dr. Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid), diëtist Steffi Haazen en huisarts Tamara de Weijer

Goed eten kan zoveel doen voor je gezondheid. Zeker als je bewust omgaat met bijvoorbeeld zout, koolhydraten, gluten of als je vegetarisch eet. Kijk onze webinar terug en ontdek hoe je lekker, gezond én betaalbaar kunt eten.


Tags Voeding Leefstijl

Vergoedingen voedingadvies

Wil je medisch advies over afvallen, een dieet of eetgewoonten? Dan krijg je mogelijk een vergoeding uit je basisverzekering en aanvullende verzekering. Is er geen medische reden voor het advies? Kijk dan naar de vergoeding van een gewichtsconsulent in onze aanvullende verzekeringen.