Over VGZ

VGZ is met ruim 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Maar wie is VGZ nu eigenlijk en waar staan wij voor?

Nieuws van VGZ

Nieuws van VGZ

Rondom zorg is er altijd wel iets nieuws te melden. Wij houden u graag op de hoogte.

Vacatures

Vacatures bij VGZ

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Interesse om bij VGZ te komen werken?

Voordelen van een zorgverzekering bij VGZ 

 • U bent altijd welkom
 • Ruime vergoeding op aanvullende verzekeringen
 • U kunt profiteren van collectieve korting
 • Vrijheid om uw zorgpakket zelf samen te stellen
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Samenwerking VGZ met gemeenten

Het is de maatschappelijke rol van zorgverzekeraars om de zorg samen met partners en zorgverleners beter te maken voor de patiënt tegen lagere kosten. De samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraars speelt daarin een belangrijke rol. Dit is vanwege het gezamenlijke belang bij het gezond houden van burgers en voorkomen van (zwaardere) zorghulpvragen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de patiënt tijdig de juiste zorg en/of ondersteuning krijgt.

VGZ werkt vanuit verschillende uitgangspunten samen met gemeenten:

 • Mensen met een lager inkomen: om de zorg voor deze groep toegankelijk en betaalbaar houden.
  Lees meer
 • IZA: een collectieve zorgverzekering in samenwerking met de gemeente voor werknemers van verschillende gemeenten.
  Lees meer
 • Regionale samenwerking met gemeenten op basis Zinnige Zorg Initiatieven: VGZ heeft een aantal regionale ‘leertuinen’ benoemd waarbinnen verschillende thema’s op innovatieve wijze worden opgepakt. De focus bij de leertuinen ligt niet alleen op de samenwerking met gemeenten, maar vooral ook op de samenwerking met zorgverleners. De zorgverzekeraar en gemeente(n) faciliteren de medewerkers in de zorg zodat zij de ruimte krijgen om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen die beter zijn voor patiënten en de betaalbaarheid van zorg ten goede komen.
  Lees meer
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord