Ontdek jouw ideale VGZ zorgverzekering. Al vanaf €139,95

VGZ vernieuwt de zorg. Voor iedereen. Ook voor jou. Het is belangrijker dan ooit. Zodat iedereen die nu (te) lang moet wachten, sneller geholpen kan worden. En onze kinderen en kleinkinderen zeker zijn van goede en betaalbare zorg.

Dat is waar we ons bij Coöperatie VGZ voor inzetten. Samen met zorgverleners. Elke dag weer. En dat doen we zonder winstoogmerk. We richten ons helemaal op wat het meest belangrijk is: de gezondheid en zorg van onze leden.

En natuurlijk zijn er grote uitdagingen. Maar er is ook veel mogelijk! We zoeken altijd naar mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Als verzekerde bij VGZ help je mee aan de vernieuwing van de zorg.

De zorg vernieuwen. Ook voor jou.

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Best gewaardeerde app

Supersnel declareren. Grip op je ziekenhuisafspraak. Hulp bij gezonder leven. En veel meer. Superhandig. VGZ heeft (opnieuw) de best gewaardeerde zorgverzekeringsapp. Volgens onderzoek van WUA.

Korter wachten op zorg

We gidsen je graag naar de juiste zorg(verlener) voor jou. Zo helpen onze zorgadviseurs je met wachtlijstbemiddeling. En hebben we vorig jaar de wachttijd voor 30.000 verzekerden met gemiddeld 6 weken verkort.

Snel aan de beurt

Wil jij weten waar je het snelst aan de beurt bent voor zorg in het ziekenhuis? Dit bekijk je vanaf nu in onze app! We laten je per zorgverlener zien wat de wachttijd is tot de afspraak die jij nodig hebt. Of we afspraken (een contract) met ze hebben. En wat jouw reisafstand is tot deze zorgverlener.

Dit is Eva, onze ambassadeur zorgvernieuwing  

De zorg vernieuwen. Samen.

Deze vernieuwingen maken echt het verschil

Ontmoet onze innovatie experts

Even voorstellen. Dit zijn 4 van onze innovatie experts. Zij werken samen met zorgverleners aan nieuwe ideeën die de zorg beter maken. Bijvoorbeeld aan proeven om die ideeën te testen. En zijn er goede resultaten? Dan delen zij die met andere ziekenhuizen of zorgverleners. Zodat iedereen er voordeel van heeft.

Beweeg de blokken van rechts naar links

Esther Willems

Betrokken bij zorgvernieuwing
Minder contrastvloeistof

 

"Zorgvernieuwing is (ook) nodig om de zorg groener te maken."

Anne Neevel

Betrokken bij zorgvernieuwing Troponinemeting thuis

 

"Sommige zorgvernieuwingen kunnen alleen tot stand komen door goede samenwerking tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars."

Nils van Herpen

Betrokken bij zorgvernieuwing Tweezijdige staaroperatie

 

"Echt samen leren en innoveren, dat is noodzakelijk om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden."

Carmen Caspers

Betrokken bij zorgvernieuwing Digitale GGZ-poli

 

"De goede ideeën van zorgprofessionals laten bloeien tot vernieuwingen die een groot verschil maken in de zorg. Dat is wat mij drijft."

Eén keer per jaar bekronen we de beste ideeën

Zorgverleners hebben veel goede ideeën. Die goed zijn voor je gezondheid. Die minder kosten. Die beter zijn voor de aarde. Daarom reiken we elk jaar de Samen Voorop Awards uit. Aan de zorgverleners met de beste ideeën, die écht een verschil maken. 
Ook interessant voor jou

Samen naar een duurzame zorgverzekering

Vind jij het belangrijk dat de wereld duurzamer wordt? Wij ook! En jij werkt hier als verzekerde vanzelf aan mee. Bekijk hoe we samen werken aan een betere wereld.

Zo besteden we de premie
98% van de premie die we ontvangen gaat direct naar de zorg. Wil je weten naar welke zorg? Of waar de overige 2% naartoe gaat?

Van en voor leden

Coöperatie VGZ is van en voor leden. Een ledenraad zorgt dat de belangen van leden terug te zien zijn in het beleid en al onze activiteiten. Denk daarbij aan de kwaliteit van zorg en een goede service.