Over Coöperatie VGZ - Samen voorop in gezondheid en zorg

Gezonder leven. We vinden het belangrijker dan ooit. En soms ook best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven net wat makkelijker te maken. En door de zorg te blijven verbeteren. We doen dit natuurlijk niet alleen. Maar samen met artsen, zorgverleners, patiëntenorganisaties, de politiek, werkgevers, mantelzorgers en onze leden. Elke dag weer, voor iedereen.

Voorop in gezondheid

Gezonder leven. Superbelangrijk. En soms best lastig. Dat snappen we en daarom helpen we je op weg.

Voel je fitter in 10 weken

Wil je gezonder en energieker worden? Dat kan, en zelfs op je eigen manier. In dit programma ontdek je dat leefstijl meer is dan voeding. En dat je niets moet, maar je gewoon kan uitzoeken wat het best bij jou past.

Mentaal in balans

Mentale en fysieke gezondheid gaan hand in hand. Wil je minder piekeren, beter slapen of minder stress ervaren? Kies wat het beste bij jouw situatie past op Gezond Leven.

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers zijn niet alleen onmisbaar voor de patiënt maar ook voor de zorg. Ze vervullen een dankbare taak, waarbij het soms even teveel kan worden. Bent u zelf mantelzorger en op zoek naar hulp en advies? Dan helpen wij u graag.

Voorop in zorg

We werken al jaren samen met onze partners in de zorg om deze te blijven verbeteren.
Voor nu en voor later.

Een brace op maat door 3D scan

Je duim niet meer kunnen gebruiken voor veters strikken of het oppakken van een glas. Veel mensen met duimbasis artrose hebben hiermee te maken. Gelukkig kan een innovatieve 3D handscanner een perfect passende, persoonlijke brace printen. Het resultaat? Minder pijn en een operatie is niet meer nodig.

Hartbewaking vanuit huis

Hoe vervelend is het als je regelmatig naar het ziekenhuis moet, terwijl dat achteraf niet altijd nodig is? Voor hartpatiënten is hier een oplossing voor: door hartbewaking vanuit huis hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis. En artsen kunnen helpen vanuit huis als dat nodig is.

Op 1 dag borstonderzoek en uitslag

Veel vrouwen moeten 2 weken wachten op de uitslag van een borstonderzoek. Dat zorgt voor veel onzekerheid. Dankzij een nieuwe werkwijze van veel ziekenhuizen is hier verandering in gebracht: binnen 1 dag het onderzoek én de uitslag. Wel zo prettig!

Jij draagt ook bij aan vernieuwing in de zorg

Verzekerd bij VGZ? Goed bezig! Zo help je namelijk direct mee om goede zorg voor alle Nederlanders toegankelijk en betaalbaar te behouden. Van jouw premie gaat 97% direct naar de zorg. En 20% daarvan gaat naar vernieuwingen in de zorg. Zo werken we samen met de zorg, om deze te blijven verbeteren.

Samen staan we sterker

Elke dag werken we aan innovaties voor gezondheid en zorg. Samen met onze partners en leden natuurlijk, want samen maken we pas echt het verschil. Daar dacht een groep Nijmeegse timmerlieden 280 jaar geleden ook zo over. Zij maakten een geldpot waar ze allemaal wat inlegden voor als er iemand ziek werd. Hieruit ontstond Coöperatie VGZ. Nog steeds zijn we een organisatie zonder winstoogmerk. En volgen we het idee van de timmerlieden: samen staan we sterker.

Voor jou, voor iedereen

Hoe je leven er ook uitziet, iedereen is welkom bij Coöperatie VGZ. Kies je voor VGZ, dan steun je onze aanpak. En ben je natuurlijk gewoon goed verzekerd. We helpen gezonder leven makkelijker te maken. Heb je zorg nodig? Dan helpen we je bij het vinden van de best passende zorg. Je declaraties betalen we razendsnel uit. En via onze VGZ app houd je eenvoudig grip op je eigen zorgverzekering.

Verzeker je bij ons en draag zo ook bij aan een gezonder Nederland. En steun de vernieuwing van de zorg. Voor nu en voor later.

Ook interessant voor jou

Samen naar een duurzame zorgverzekering

Vind jij het belangrijk dat de wereld duurzamer wordt? Wij ook! En jij werkt hier als verzekerde vanzelf aan mee. Bekijk hoe we samen werken aan een betere wereld.

afbeelding werken bij VGZ
Werken bij VGZ
Bevlogen en betrokken medewerkers die met plezier werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer! Wil je ook het verschil maken met ons? Kom bij VGZ werken!

Van en voor leden

Coöperatie VGZ is van en voor leden. Een ledenraad zorgt dat de belangen van leden terug te zien zijn in het beleid en al onze activiteiten. Denk daarbij aan de kwaliteit van zorg en een goede service.