Over VGZ

De zorg in Nederland is goed, en dat willen we graag zo houden, want goede zorg is voor iedereen onmisbaar. Maar hoe moet dat, als er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Daarom zet VGZ zich al meer dan 5 jaar samen met zorgverleners in voor betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. We stimuleren andere zorginstellingen om deze slimme initiatieven van zorgverleners uit ziekenhuizen, GGZ-instellingen en thuiszorgorganisaties over te nemen. Zo brengen we samen de zorg vooruit.

Ontdek meer zinnige zorg


Beter voor Nederland, beter voor u
Zinnige zorg klinkt mooi, maar wat brengt het u? Denk eens aan de huisarts die meer tijd voor u heeft en u zo beter kan adviseren. Of digitale oplossingen waardoor u na uw operatie thuis kunt herstellen en toch contact kunt houden met uw arts. U draagt bij aan dit soort innovaties die de zorg vernieuwen via de premie die u betaalt. Van uw premie gaat 97% direct naar de zorg. En 20% daarvan gaat naar innovatieve oplossingen in de zorg.

Benieuwd hoe uw premie wordt ingezet?

Verzekerd van goede zorg nu en later bij VGZ:

  • Altijd een pakket dat bij u past
  • Samen kijken waar u sneller geholpen kunt worden
  • Declaraties betalen we razendsnel uit
  • Grip op uw zorgverzekering met de VGZ Zorg app
  • U draagt bij aan betaalbare en goede zorg in de toekomst
Zo helpen we elkaar
Wist u dat ons verhaal ruim 275 jaar geleden begon met een groep Nijmeegse timmerlieden? Zij maakten samen een geldpot die ze konden gebruiken als er iemand ziek werd. Door allemaal wat in te leggen ontstond een soort ziekenfonds. En dat werd later Coöperatie VGZ. Een coöperatie staat voor: samen sterker. Dat is zo gebleven. Als coöperatie willen we geen winst maken. Alle premie bij elkaar is nog steeds een soort grote spaarpot. Zodat iedereen van onze ruim 2 miljoen verzekerden de zorg kan krijgen die nodig is.
afbeelding op de hoogte blijven
Blijf op de hoogte
Benieuwd naar het laatste nieuws over onze aanpak en activiteiten voor goede en betaalbare zorg?


afbeelding werken bij VGZ
Werken bij VGZ
Bevlogen en betrokken medewerkers die met plezier werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer! Wilt u ook het verschil maken met ons? Kom bij VGZ werken!
afbeelding vrouw
Extra ondersteuning als het tegen zit
Wij trekken samen op met gemeenten om iedereen met een lager inkomen te helpen. VGZ zet zich extra in voor om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden.