Wat regelt u wanneer

 1. Verloskundige in de buurt vinden

  Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoeft u niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heeft u dit al gedaan. Heeft u nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij u in de buurt.

 2. Kraamzorg regelen

  De kraamverzorgende helpt u de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor uw kindje. En geeft u handige tips. Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap regelt. 

 3. Kraampakket bestellen

  In het kraampakket zitten alle medische artikelen die u rond de bevalling nodig heeft. Vraag het kraampakket uiterlijk 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aan.

 4. Uw baby aanmelden

  De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. U geeft uw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. U heeft hiervoor 3 werkdagen de tijd. Geef de geboorte van uw baby daarna door aan VGZ. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.

Tip! Kunt u geen kraamzorgorganisatie of verloskundige vinden, of heeft u een andere vraag? Neem dan tijdens kantooruren contact op met VGZ Kraamzorg: 0900 – 221 31 41 (gebruikelijke belkosten). U kunt ook online uw vraag stellen over kraamzorg

Kosten rondom zwangerschap en bevallen

Als u zwanger bent, gaat u regelmatig naar de verloskundige of gyneacoloog. En als het gaat om bevallen of kraamzorg heeft u een aantal keuzes. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergoeding, en wat moet eventueel zelf betalen? Hieronder vindt u een beknopt overzicht.

Welke aanvullende zorgverzekering?

Hieronder ziet u een overzicht van de vergoedingen per pakket. U kunt de vergoedingen voor alle verzekeringen bekijken vergelijken in de pakketvergelijker.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Akkoord
Weigeren