Zwanger worden, en zijn. De bevalling. Bijzonder en spannend! Maar wat moet je eigenlijk regelen? En welke vergoedingen zijn er? Hier vind je een overzicht.
Zwanger worden, en zijn. De bevalling. Bijzonder en spannend! Maar wat moet je regelen? En welke vergoedingen zijn er? Hier vind je een overzicht. Je zwangerschap doorgeven aan ons? Dat is niet nodig.
Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoef je niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heb je dit al gedaan. Heb je nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij jou in de buurt.
De kraamverzorgende helpt je de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor jouw kindje. En geeft je handige tips. Het is belangrijk dat je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van de zwangerschap regelt.
In het kraampakket zitten alle medische artikelen die je rond de bevalling nodig hebt. Vraag het kraampakket uiterlijk 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aan.
De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. Je geeft jouw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. Je hebt hier 3 werkdagen de tijd voor. Geef de geboorte van je baby daarna door aan VGZ. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.
Tip! Kun je geen kraamzorg-organisatie of verloskundige vinden, of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met VGZ Kraamzorg: 0900 – 221 31 41 (gebruikelijke belkosten). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Je kunt ook online een vraag stellen over kraamzorg.
Dit zijn je vergoedingen:
Er is geen vergoeding voor het gebruik van een geboorteTENS.
Het kan zijn dat je last hebt van urineverlies tijdens en na de zwangerschap. Weet dat je niet de enige bent. Een derde van de zwangere vrouwen ervaart ongewenst urineverlies. Gelukkig kun je zelf iets doen om dit te verminderen of soms zelfs te voorkomen. Wij helpen je op weg met 5 praktische tips.
Als je zwanger bent, ga je regelmatig naar de verloskundige of gynaecoloog. En als het gaat om bevallen of kraamzorg heb je een aantal keuzes. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergoeding, en wat moet je eventueel zelf betalen? Hieronder vind je een beknopt overzicht.
Je (huis)arts of verloskundige bepaalt of je een medische indicatie hebt.
Foliumzuur wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Het is wel verstandig om dit te nemen ter voorbereiding op je zwangerschap. Het slikken van foliumzuur verkleint de kans op een baby met een specifiek aangeboren afwijking, zoals een open ruggetje of een hazenlip.
Bekijk van tevoren in de Zorgzoeker naar welke gecontracteerde zorgverlener je kunt gaan. Zo voorkom je kosten achteraf.
Hieronder zie je een overzicht van de vergoedingen per pakket. Je kunt de vergoedingen voor alle verzekeringen bekijken vergelijken in de pakketvergelijker.
In de pakketvergelijker zie je snel welke vergoeding rondom zwangerschap en geboorte in welk pakket zit. En je kunt nog andere vergoedingen toevoegen om te vergelijken.
In de pakketvergelijker ziet je snel welke vergoeding rondom zwangerschap en geboorte in welk pakket zit. En je kunt nog andere vergoedingen toevoegen om te vergelijken.