Wat regel je wanneer

 1. Vind een verloskundige in jouw buurt

  Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoef je niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heb je dit al gedaan. Heb je nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij jou in de buurt.

 2. Regel jouw kraamzorg

  De kraamverzorgende helpt je de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor jouw kindje. En geeft je handige tips. Het is belangrijk dat je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van de zwangerschap regelt. 

 3. Bestel jouw kraampakket

  In het kraampakket zitten alle medische artikelen die je rond de bevalling nodig hebt. Vraag het kraampakket uiterlijk 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aan.

 4. Meld jouw baby aan

  De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. Je geeft jouw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. Je hebt hier 3 werkdagen de tijd voor. Geef de geboorte van je baby daarna door aan VGZ. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.

VGZ kraamzorglijn: voor al je vragen

Tip! Kun je geen kraamzorg-organisatie of verloskundige vinden, of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met VGZ Kraamzorg: 0900 – 221 31 41 (gebruikelijke belkosten). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Je kunt ook online een vraag stellen over kraamzorg.

 

Vergoedingen rondom zwangerschap en geboorte


Hulp bij urineverlies tijdens en na de zwangerschap

Het kan zijn dat je last hebt van urineverlies tijdens en na de zwangerschap. Weet dat je niet de enige bent. Een derde van de zwangere vrouwen ervaart ongewenst urineverlies. Gelukkig kun je zelf iets doen om dit te verminderen of soms zelfs te voorkomen. Wij helpen je op weg met 5 praktische tips.

Welke aanvullende zorgverzekering?

Je kunt de vergoedingen voor alle verzekeringen bekijken en vergelijken in de pakketvergelijker.