Machtiging voor vervoer

Gaat u voor een behandeling naar een specialist? Dan krijgt u het vervoer van en naar de plek waar de behandeling is meestal vergoed. U heeft dan wel eerst toestemming van ons nodig. Dat regelt u met een machtiging.

Vraag direct uw machtiging aan

In een paar stappen vraagt u online een machtiging aan voor vervoer van en naar uw behandeling. Zorg dat u de volgende informatie bij de hand heeft als u start met de aanvraag:

 • Startdatum van de eerste behandeling
 • Een datum van de aflopende machtiging als die er is
 • Uw klantnummer
 • Adresgegevens van de behandellocaties

Heeft u de aanvraag helemaal ingevuld en verstuurd? Dan ontvangt u binnen 10 werkdagen per brief van ons de uitkomst van uw aanvraag.

Bellen met de Vervoersdesk

In sommige gevallen kunt u beter bellen met de Vervoersdesk. Onze collega's regelen de machtiging of wijziging dan direct telefonisch met u. De Vervoersdesk is bereikbaar op telefoonnummer 088 - 131 16 00 (op werkdagen van 08:30 - 17:00 uur). Heeft uw aanvraag geen haast en wilt u het liever na werktijd regelen? Dan kan dit op elk moment online. 

 • Als het gaat om vervoer van en naar behandelingen die direct starten

  Soms heeft u snel een machtiging voor vervoer nodig. Gaat het om een van de volgende behandelingen?

  • Oncologische behandelingen met chemotherapie, radiotherapie en/of immunotherapie
  • Nierdialyse
  • Geriatrische revalidatiezorg
  • Intensieve kindzorg

  Dan regelen onze collega's van de Vervoersdesk de machtiging direct telefonisch met u.

 • Het wijzigen of verlengen van uw machtiging

  Bijvoorbeeld als u verhuisd bent en een ander vertrekadres krijgt. Gaat het om een aflopende machtiging? Zorg dan dat u het machtigingsnummer bij de hand heeft als u met ons belt voor een verlenging.

Uitzonderingen

 • Gaat het om vervoer van kwetsbare patiënten van en naar hun dagbehandeling? Bij een aanvraag voor GSZP zit ook een machtiging voor vervoer. U hoeft hier dus geen aparte machtiging voor vervoer voor aan te vragen. Alleen als het gaat om dagbehandeling bij Huntington. U kunt de aanvraag dan digitaal regelen.
 • Heeft uw aanvraag spoed? Dan is het belangrijk dat uw zorgverlener de machtiging voor u regelt. Hij of zij kan zorgen dat de aanvraag met spoed wordt behandeld.

Per post versturen is nog mogelijk

Soms lukt het niet om digitaal de aanvraag voor een machtiging te doen. Dat is niet erg. Het is nog steeds mogelijk om een papieren versie van het formulier te printen. U kunt het geprinte formulier invullen en naar ons opsturen per post:

Zorgverzekeraar VGZ
T.a.v. Machtigingen
Postbus 25150
5600 RS Eindhoven

 

Let op: machtigingsaanvragen die per post binnenkomen, blijven langer liggen. Dit komt doordat ook onze medewerkers de RIVM-richtlijnen volgen en thuis werken. Excuses hiervoor.

Veelgestelde vragen
Wij hebben de veelgestelde vragen over machtigingen voor u verzameld.
Andere machtigingen
Zoekt u toch een andere machtiging? Alle zorgsoorten waar een machtiging voor nodig is staan bij elkaar op 1 pagina.
Vergoeding vervoer
In welke situaties krijgt u vervoer vergoed uit de basisverzekering? Lees meer over de reiskostenvergoeding per auto, taxi of het openbaar vervoer.

Zorg voor een ander regelen

Bent u niet op zoek naar een machtiging voor zorg?
Maar wilt u zorg voor een ander regelen of zorgverbruik van uw kind of partner inzien? Dat kan.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord