Praktische Palliatieve Box

Hulp in de laatste levensfase

Verzorgt u als mantelzorger uw naaste in zijn of haar laatste levensfase? Dat is een heftige periode waarin u alle ondersteuning kunt gebruiken. De Praktische Palliatieve Box is een praktisch steuntje in de rug. Met speciaal geselecteerde verzorgingsproducten.

Wat is de Praktische Palliatieve Box en wat zit erin?

De Praktische Palliatieve Box zit vol praktische hulpmiddelen voor een liefdevolle verzorging thuis van uw naaste in zijn of haar laatste levensdagen. De box is speciaal voor u als mantelzorger samengesteld. Door ervaren verzorgers die snappen wat u in deze fase goed kunt gebruiken. Zo biedt de box onder andere:

  • Een shampoo-cap om makkelijker de haren te wassen in bed
  • Houtskool in een mooi stoffen zakje om geurtjes te absorberen

De gezichten achter de box

De Praktische Palliatieve Box is een idee van Willeke de Pagter en Mandalie Bulten. Twee verpleegkundigen in een hospice in Middelburg. “Met de hulpmiddelen uit de box is het veel eenvoudiger om iemand thuis te verplegen. En kunnen mensen op een laagdrempelige manier voor hun geliefden zorgen", aldus Mandalie Bulten.

Gratis een box bestellen?

Verzorgt u iemand in zijn of haar laatste levensdagen? En bent u bij ons verzekerd via uw ouderenorganisatie, patiëntenorganisatie of thuiszorgorganisatie of is degene die u verzorgt dat? Dan vergoeden wij mogelijk uw box. Controleer op deze pagina of uw organisatie is aangesloten.

Is uw organisatie niet aangesloten bij het VGZ Collectief? Dan kunt u op persoonlijke titel een Praktische Palliatieve box aanvragen. Of kies er voor om lid te worden van een van de organisaties. In het eerste jaar vergoeden wij uw lidmaatschapskosten. 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord