PPBox: dé box voor praktische hulp bij palliatieve zorg

Hulp in de laatste levensfase

Verzorgt u als mantelzorger uw naaste in zijn of haar laatste levensfase? Dat is een heftige periode waarin u alle ondersteuning kunt gebruiken. De Praktische Palliatieve Box is een praktisch steuntje in de rug.

Wat is de Praktische Palliatieve Box en wat zit erin?

De Praktische Palliatieve Box zit vol praktische hulpmiddelen voor een liefdevolle verzorging thuis van uw naaste in zijn of haar laatste levensdagen. De box is speciaal voor u als mantelzorger samengesteld. Door ervaren verzorgers die snappen wat u in deze fase goed kunt gebruiken. Zo biedt de box onder andere:

  • Een shampoo-cap om makkelijker de haren te wassen in bed
  • Houtskool in een mooi stoffen zakje om geurtjes te absorberen

Wilt u de volledige inhoud van de box inzien? Bekijk alle producten op de website van PPBOX.

De gezichten achter de box

De Praktische Palliatieve Box is een idee van Willeke de Pagter en Mandalie Bulten. Twee verpleegkundigen in een hospice in Middelburg. “Met de hulpmiddelen uit de box is het veel eenvoudiger om iemand thuis te verplegen. En kunnen mensen op een laagdrempelige manier voor hun geliefden zorgen", aldus Mandalie Bulten. Lees meer over de box op de website van PPBOX.

Gratis een box bestellen?

Verzorgt u iemand in zijn of haar laatste levensdagen? En bent u bij ons aanvullend verzekerd via een ouderen-, patiënten- of thuiszorgorganisatie of is degene die u verzorgt dat? Dan vergoeden wij mogelijk uw box. Controleer hier of uw organisatie is aangesloten.

Is uw organisatie niet aangesloten bij het VGZ Collectief? Dan kunt u op persoonlijke titel een Praktische Palliatieve box aanvragen. Of kies er voor om lid te worden van een van de aangesloten organisaties en u aanvullend te verzekeren via deze vereniging. Wij vergoeden het lidmaatschap van ledenorganisaties tot maximaal € 25 per jaar per verzekerde. 

Extra palliatieve hulp door opgeleide vrijwilligers

Heeft u naast de Praktisch Palliatieve Box ook extra handen nodig? Bijvoorbeeld van iemand die u of uw mantelzorger kan helpen, zodat hij of zij even op adem kan komen?

VPTZ Nederland is de koepel voor ruim 200 organisaties in de vrijwillige palliatieve zorg met in totaal  12.000 opgeleide vrijwilligers. Zij staan klaar om u, uw naasten en uw mantelzorgers te ondersteunen met de zorg voor de patiënt in de laatste levensfase. Bijvoorbeeld door te waken in de nacht, of overdag aanwezig te zijn als de mantelzorger even behoefte heeft aan vrije tijd. De zorg door vrijwilligers wordt thuis, in hospices en steeds vaker ook in zorginstellingen geboden.

Vind vrijwilligers bij u in de buurt
Wilt u meer informatie over VPTZ? Ga dan naar de website of bekijk de brochure (PDF). Wilt u kijken welke organisaties er bij u in de buurt zitten? Bekijk dan hier een overzicht.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord