Als chronisch zieke of oudere bent u altijd welkom

Wij accepteren u zónder medische selectie

Bij VGZ kunt u via een thuiszorg-, ouderen- en patiëntenorganisatie een passende zorgverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd. Bereken nu uw premie. Overstappen kan tot 1 januari 2019.

Bereken uw premie

Nog geen lid van een aangesloten organisatie? Geen probleem! Kijk in de zoeker hieronder welke ledenorganisaties er meedoen.

Voordelen van onze collectieve zorgverzekering

  • Ruime collectiviteitskorting op uw premie
  • Extra vergoedingen voor vervangende mantelzorg en extra budget voor een mantelzorgmakelaar
  • Extra preventiebudget voor cursussen (zoals valpreventie)
  • Een vergoeding voor het lidmaatschap van ledenorganisaties
  • Persoonlijke adviseur voor zorg- en verzekeringsvragen
Aan het laden...

Waarom u als chronisch zieke of oudere voor VGZ kiest

U wilt een zorgverzekering die past bij uw situatie. Ook als u een dagje ouder wordt, een chronische aandoening heeft of als u mantelzorg verleent aan een naaste. Via het collectief van een thuiszorg-, ouderen- en patiëntenorganisatie ontvangt u een aantrekkelijke premiekorting. Maar er zijn meer voordelen om te kiezen voor een collectieve zorgverzekering bij VGZ.

Extra vergoeding vervangende mantelzorg


Als mantelzorger moet u op hulp kunnen rekenen. Bij een aanvullende verzekering ontvangt u tot 25 dagen vervangende mantelzorg. Ook krijgt u extra budget voor een mantelzorgmakelaar die uw regelwerk uit handen neemt.

Lees meer over mantelzorg

Extra budget voor preventietrainingen


Voorkomen is beter dan genezen. Met een preventiebudget tot € 650 kunt u speciaal geselecteerde trainingen en cursussen volgen, bijvoorbeeld valpreventie of leefstijlprogramma's. Het aanbod stellen we samen met patiëntenorganisaties. 

Bekijk alle trainingen en cursussen

Gratis Praktische Palliatieve Box


Het verzorgen van een geliefde in zijn of haar laatste levensfase is een heftige periode. Daar kunt u alle steun bij gebruiken. De Praktische Palliatieve Box (t.w.v. € 37,50) bevat hulpmiddelen om uw naaste op een liefdevolle manier te verzorgen.

Lees meer over de Praktische Palliatieve Box

Vergoeding van lidmaatschap

U profiteert van de voordelen van onze collectieve zorgverzekering via een thuiszorg-, ouderen- en patiëntenorganisatie. Sluit u zich aan bij één van de deelnemende organisaties? Dan krijgt u een vergoeding van het lidmaatschap. Zoek in de collectiviteitszoeker hieronder uw collectiviteit. Lees de voorwaarden voor de vergoeding op de webpagina van de organisatie.

Lidmaatschap automatisch vergoed

VGZ betaalt uw lidmaatschapsvergoeding automatisch. U hoeft dus niets te doen.

Vind uw ouderen-, thuiszorg of patiëntenorganisatie

Begin te typen en selecteer uw collectief uit de lijst.

Persoonlijke adviseur voor zorg- en verzekeringsvragen

De wereld van de zorg(verzekeringen) is complex. Vragen over vergoedingen, betalingen en aanvragen staan nu in een handig overzicht. Zo vindt u snel uw antwoord. Ga naar de meest gestelde vragen.

Ook uw persoonlijke adviseur zit voor u klaar
Zit u vraag er niet tussen, of heeft een vraag specifiek over uw situatie? Wij helpen u graag! Neem contact op met uw persoonlijke adviseur voor zorg- én verzekeringsvragen via 088 - 131 12 34 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur).

Lees meer over uw persoonlijke adviseur.

Bereken nu uw premie

Profiteer van de collectieve voordelen via een thuiszorg-, ouderen- en patiëntenorganisatie. Bereken snel uw premie. Overstappen kan tot 1 januari 2019.

Bereken uw premie

Met hart voor zinnige zorg