Zinnige Zorggenoten

Steeds meer mensen maken gebruik van zinnig zorg. Dit zijn initiatieven van zorgverleners die de zorg beter en simpeler maken voor de patiënt. Mensen die ervaring hebben met deze initiatieven kunnen het beste vertellen over het effect op hun leven. VGZ brengt hen in contact met mensen met dezelfde zorgvraag. Zodat zij ervaringen kunnen delen. En zo worden ze Zinnige Zorggenoten.

Gezien op Kekmama.nl

Toen Evelien (12) als baby al een piepende ademhaling had, wist moeder Judith (46) na een tijdje wel hoe laat het was: astma. Inmiddels is de astma van Evelien onder controle. De speciale online astmazorg van Luchtbrug helpt haar dat zo te houden.

Maak kennis met Evelien en haar moeder!

Wil je meer weten over de Luchtbrug of praten met Evelien, haar moeder Judith of andere lotgenoten? Schrijf je met je kind(eren) in voor de bijeenkomst van VGZ samen met Kek Mama op 19 december van 15.00 tot 16.30 uur in Hoofddorp.

Ja, ik kom naar de bijeenkomst

Evelien en Judith

Ook gebruik maken van Luchtbrug?

Of een van de andere initiatieven? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij geven u graag meer informatie.

Neem contact op met de zorgadviseurs

Zorgadvies  
Zinnige Zorg 2018 Luchtbrug

Innovatieve online astmazorg voor kinderen

Minder vaak naar het ziekenhuis door een e-healthprogramma, dat ervoor zorgt dat kinderen thuis gemonitord worden.

Zinnige Zorggenoten Jessica en Désirée

Gezien bij Libelle

"Zo fijn om met iemand te praten die precies hetzelfde heeft als ik"

Jessica (29) en Désirée (31) hebben allebei de ziekte van Crohn. Jessica gebruikt de app mijnIBDcoach. Ze ging bij lotgenoot Désirée langs om ervaringen uit te wisselen. Désirée: 'Als ik ergens last van heb, moet ik erg lang wachten voor ik een afspraak met het ziekenhuis heb.' Jessica: 'Ja, dat herken ik wel. Maar met MijnIBDcoach heb ik daar totaal geen last meer van. Ik vul regelmatig een vragenlijst in, waaruit de arts kan afleiden hoe het met mij gaat. Daardoor hoef ik nu nog maar één keer per jaar naar het ziekenhuis, in plaats van elke twaalf weken.'

Lees meer over MijnIBDcoach

Met hart voor zinnige zorg