VGZ & Independer - Zorgverzekeringen vergelijken

Makkelijk de zorgverzekeringen van VGZ vergelijken en afsluiten? Dat kan via Independer. Maar dat kan ook heel gemakkelijk bij ons. Sluit u uw zorgverzekering via ons af? Dan kunt u bij ons terecht met al uw vragen. Zonder tussenkomst van Independer. 

 

Vergelijk & kies eenvoudig uw pakket bij VGZ

 1. Ga naar de pakketvergelijker.
 2. Kies de vergoedingen die u belangrijk vindt.
 3. Kies het pakket dat bij u past. U ziet direct wat de premie wordt.
 4. Sluit eenvoudig uw zorgverzekering af. Wilt u er nog over nadenken? Mail uw keuze naar uzelf.
 5. Sluit u uw verzekering bij ons af? Dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op. 
Let op: in de meeste gevallen kunt u alleen tussen half november en eind december overstappen. Lees meer over wanneer u kunt overstappen naar VGZ

Kies net als 4 miljoen verzekerden voor VGZ

Als coöperatie hebben we ruim 280 jaar ervaring in het verzekeren van zorg. En bij VGZ krijgt u meer dan alleen een goede zorgverzekering:

 • Altijd een scherpe premie, wij hebben geen winstoogmerk.
 • Met de VGZ app regelt u heel makkelijk en snel uw zorgzaken.
 • Gaat u voor duurzaam? Volgens Eerlijke Geldwijzer bieden wij een duurzame zorgverzekering.
 • Ga zelf aan de slag met gezonder leven. Met gratis programma’s, apps en workshops.
 • We kijken samen waar u sneller behandeld kunt worden.
 

Reviews op Independer

3136 verzekerden schreven op al een review op Independer. Deze beoordelen ons gemiddeld met een 7,9. Daarbij geven ze de volgende cijfers voor onze verschillende services:

 • Prijs-kwaliteit: 7,5
 • Klantenservice: 7,7
 • Declaraties: 8,1

"Prima verzekering"

Cijfer: 8,6

⭐⭐⭐⭐⭐

Uitgebreide dekking afgesloten ivm zwangerschap. Wordt ook veel verzekerd daarmee. Heel makkelijk declaraties indienen via de app. Nette verrekening laatst met eigen risico op ingediende declaratie. Geeft geen heen en weer geschuif met geld. 

Anoniem

24 september 2021 via Independer

"It's a keeper"

Cijfer: 9,9

⭐⭐⭐⭐⭐

Ik ben inmiddels al 6 jaar tevreden klant bij VGZ en heb zelfs een aantal vrienden laten overstappen. Duidelijk wat wel en niet vergoed wordt, handige declaratiezoeker. Snel uitbetaald, deskundige hulp. Pakketten worden wel wat uitgekleed, maarja dat gebeurd overal. 

S.K. Blom - Roeken

4 oktober 2020 via Independer

"Makkelijk declareren, snelle terugbetaling, fijne klantenservice"

Cijfer: 9,8

⭐⭐⭐⭐⭐
Declareren is supereenvoudig, de declaraties zijn makkelijk terug te vinden en worden snel uitbetaald. De klantenservice zocht iets voor me uit en nam later weer contact met me op, heel netjes. Ik kreeg alles vergoed waar ik recht op had. Enorm tevreden dus!

Anoniem

29 oktober 2021 via Independer

"Kwaliteit boven alles"

Cijfer: 9,5

⭐⭐⭐⭐⭐

 Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe zorgverzekeraar VGZ, omdat 1. ik bij hen een aanvullende verzekering kon afsluiten die volledig aan mijn wensen voldoet en tegen een zeer scherp tarief. 2. Omdat mijn vrouw heel andere aanvullende wensen heeft, hoefde ik haar niet bij mij te verzekeren, maar zij bleef bij haar oude verzekering. 3. De door mij bij VGZ ingediende facturen, zijn de volgende dag al uitbetaald en ontvangen. 4. Jammer is dat de bereikbaarheid zo slecht is door een beroerd c.q. niet werkende DigiD. Hiervoor moet echt een ander systeem worden bedacht. 

Anoniem

11 oktober 2021 via Independer

"Goede verzekeraar, vergoedingen kunnen beter"

Cijfer: 8,2

⭐⭐⭐⭐

VGZ is een prima zorgverzekeraar, ze hebben een fijne app waarmee je makkelijk je gegevens kan bekijken en aanpassen. Declareren is ook zo gedaan, fotootje maken en verzenden. Vergoedingen zijn nog voor verbetering vatbaar: bijv. tandzorg maar 80% en bij (ongecontracteerde) fysio een max. van 20 euro per behandeling. 

Anoniem

2 november 2021 via Independer

"Blije klant"

Cijfer: 8,5

⭐⭐⭐⭐⭐

Ik ben super blij dat ik naar VGZ ben overgestapt! Ze zijn vlot met allerlei zaken én digitaal is alles erg toegankelijk en duidelijk! Kortom ik ben en blije klant!

W.J.M. Willemsen

27 oktober 2021 via Independer