Zorgzoeker

Vind een zorgverlener bij u in de buurt

In de Zorgzoeker ziet u met welke zorgverleners wij een contract hebben. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u verzekerd van goede zorg. En krijgt u de hoogste vergoeding. Gaat u naar een zorgverlener met wie wij geen contract hebben? Dan betaalt u mogelijk een deel van de zorgkosten zelf.

Voor 2019 hebben we met alle ziekenhuizen een contract gesloten!

Wij werken de contractinformatie in de Zorgzoeker om de twee weken bij. Laatste update: 11 februari 2019

Hoe werkt de Zorgzoeker?

Bent u benieuwd hoe de Zorgzoeker werkt? Wij leggen het graag aan u uit aan de hand van een voorbeeld.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Op ZorgkaartNederland ziet u hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kunt u zelf de beste keuze maken voor een zorgaanbieder die bij u past.

Naar ZorgkaartNederland

Voldoende zorg in uw regio

Elk jaar maken we samen met zorgverleners afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgverlener dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Dit noemen we een omzetplafond. Soms gaat een zorgverlener over het afgesproken bedrag heen. Hierdoor kan hij geen zorg meer leveren. En dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er dan wel altijd een andere zorgverlener bij u in de regio die u kan helpen.

Lees meer over omzetplafonds

Informatie voor zorgverleners

Bent u een zorgverlener en kloppen uw contactgegevens niet in de Zorgzoeker? Geef dit door aan Vektis. Staat uw wijziging na 5 weken niet in de Zorgzoeker en wel in Vektis? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.

Veelgestelde vragen

In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners in Nederland. En ziet u met welke zorgverleners wij een contract hebben. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u de hoogste vergoeding.

U kunt in principe bij elke zorgverlener terecht. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u verzekerd van goede zorg en de hoogste vergoeding. Valt uw zorg onder de basisverzekering? Dan krijgt u de kosten vergoed. U betaalt soms wel een eigen bijdrage of eigen risico. Valt uw zorg onder uw aanvullende verzekering? Dan krijgt u de kosten vergoed totdat u het budget of aantal behandelingen vanuit uw aanvullende pakket hebt bereikt. U betaalt soms wel een eigen bijdrage.

De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgverleners. Omdat we willen dat u goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgverleners in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Hierbij kijken we naar de normen van de beroepsgroepen. Voldoet een zorgverlener niet aan deze normen? Dan sluiten we geen contract.

Niet alle aandoeningen en behandelingen staan in de Zorgzoeker. Wel de meest voorkomende. Staat uw behandeling of aandoening er niet bij? Probeer dan eens te zoeken op de naam van uw zorgverlener. Bijvoorbeeld het ziekenhuis of de kliniek waar u naartoe wilt gaan. U ziet dan of uw zorgverlener een contract heeft met ons. Zijn er bijzonderheden voor een bepaalde behandeling? Dan ziet u deze ook in het zoekresultaat.

Kunt u uw ziekenhuis niet vinden?
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Het ziekenhuis valt buiten het geselecteerde postcodegebied. Pas in dit geval de straal aan waarbinnen u zoekt.
  • Uw ziekenhuis biedt de behandeling waarop u hebt gezocht niet aan. Vul in dat geval de behandeling of aandoening in waarvoor u een zorgverlener zoekt. En uw postcode. Dan ziet u bij welke zorgverlener u terecht kunt.

Kunt u uw specialist niet vinden?
Wij sluiten geen contracten met specialisten, maar met ziekenhuizen of klinieken voor bepaalde behandelingen. Hebben wij een contract met een ziekenhuis of kliniek voor een bepaalde behandeling? Dan vallen alle behandelend specialisten die daar werken onder dit contract.

Bent u op zoek naar alternatieve zorg, alternatieve beweegzorg of een gezondheidscentrum? Dan ziet u soms inderdaad maar enkele medewerkers in de Zorgzoeker. Wij hebben met deze medewerkers een contract gesloten. Als u naar hen gaat, dan krijgt u de hoogste vergoeding. Staan er geen aparte medewerkers genoemd? Dan kunt u bij alle medewerkers van deze zorgverlener terecht.

Met hart voor zinnige zorg