Energiek in het onderwijs

Als je in het onderwijs werkt draag je bij aan de ontwikkeling van een ander. Mooi en zinvol werk. Maar het vraagt ook om veel doorzettingsvermogen en veerkracht. In sommige gevallen leidt hoge werkdruk en stress tot verzuim. Daarom helpen we je om gezonder leven iets makkelijker te maken. En om te werken aan je mentale gezondheid.

Hoe kunnen we jou helpen?
Welke hulp kan jij gebruiken als het om je gezondheid gaat? Om hier een goed beeld van te krijgen zijn we benieuwd naar jouw mening. Help je mee om onze dienstverlening te verbeteren? Zodat we jou de beste ondersteuning, services en programma’s aan kunnen bieden. Een onderzoek in samenwerking met Dyade. Voor iedereen die zich met hart en ziel inzet in het onderwijs. En dit graag wil blijven doen.

Ontspanning tijdens de dag

Kleine momenten van ontspanning tijdens of na je werkdag kunnen al een groot verschil maken. Ga aan de slag met het programma Mindful werken. Of probeer wat micropauzes voor jou doen.

Gratis voor jou als onderwijsprofessional

Mindful werken: Minder stress en meer balans

Een gezonde werk-privébalans is belangrijk. Daarom hebben we voor jou het programma Mindful werken in de VGZ Mindfulness Coach. Het programma helpt je vóór, tijdens én na werktijd te ontspannen.

Challenge: Meer genieten met micropauzes

Even een momentje rust pakken tijdens drukke momenten. Het klinkt simpel, maar het is best lastig. Psycholoog Hanan Haddouch leert jou hoe je korte pauzes in kunt bouwen in je dagelijkse routine.

Zo blijf je mentaal fit

Bijna niemand voelt een burn-out aankomen. Psycholoog Hanan Haddouch leert jou in de challenge ‘Bijtanken tegen een burn-out’ wat de signalen zijn. Ben je bij VGZ verzekerd? Dan kan je videobellen met een coach voor een luisterend oor en persoonlijke tips.

Weerstandversterkers

Gezond en gevarieerd eten, meer bewegen en een goede nachtrust dragen bij aan een goede weerstand. Maar waar begin je? We helpen je graag op weg.

Meer bewegen bij een drukke dag

Last van stress? En heb je lichamelijke klachten? Bewegen kan je hierbij helpen. Je hebt meer energie en voelt je beter. Ook verkleint het de kans op stress. Maar voldoende bewegen is niet altijd makkelijk.

Werk en leefstijl programma dokter Tamara

Een gezonde werk-privébalans is belangrijk. Daarom hebben we voor jou het programma Mindful werken in de VGZ Mindfulness Coach. Het programma helpt je vóór, tijdens én na werktijd te ontspannen.

Uitgerust wakker worden

Een goed begin van de dag is het halve werk. En dat begint bij een goede nachtrust. Daarom helpen we je met ontspannen de dag afsluiten en extra ondersteuning bij een goede nachtrust. 

Samen voorop voor een gezond onderwijs

Het is zomer, dé tijd om te ontspannen en je batterij op te laden. Maar hoe hou je dit ontspannen gevoel vast na de vakantie? Zou het niet fijn zijn om ook door het jaar heen jezelf energieker en fitter te voelen? Daar helpen we je graag mee. Samen met Dyade. 

Hoe kunnen we jou helpen? Laat het weten!

Hoe kunnen we jou het beste helpen om mentaal en fysiek fit te worden? En te blijven? Dat horen we graag van jou. Vul in slechts een paar minuten de online vragenlijst in. Alvast bedankt!

 

Klik hier voor de vragenlijst 

Aan de slag met je gezondheid

Deze apps helpen jou om je mentaal fit te voelen, gezonder te eten en beter te bewegen. Download de apps en ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

VGZ Mindfulness Coach app

Minder stress en meer leven in het moment. VGZ mindfulness Coach is dé gratis mindfulness app voor heel Nederland.

Mijn Leefstijlcoach

Wil je gezonder leven zonder dat dat al te veel moeite kost? Gebruik dan de gratis app van Albert Heijn. En ga aan de slag met allerlei leuke uitdagingen.

VGZ Soepel en Sterk Coach

Bewegen maakt je soepel en sterk. En voorkomt klachten. De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt je om beter te bewegen.