Speciaal voor collectief verzekerden

Mentaal fit gesprek

Videobellen voor een luisterend oor en persoonlijke tips

Slaap je de laatste tijd wat moeilijker? Of zit je niet zo lekker in je vel? Onze Mentaal fit coaches zijn er om naar je te luisteren en je te helpen. Het mentaal fit gesprek is online. Je belt dus gewoon vertrouwd vanuit huis. In het gesprek van 30 minuten krijg je handige tips om zelf verder te kunnen.

 

‘’Het gesprek heeft mij meer opgeleverd dan verwacht. Ik kan nu zelf weer verder. Bedankt voor je hulp Lotte.’’

- Nathalie | jan. 2024

Dit kan je verwachten van het Mentaal fit gesprek

Ervaren coaches

Je hebt het gesprek met een van onze Mentaal fit coaches, Lotte, Christoffel of Mariska.

Geen wachtlijst

Je kunt snel terecht voor een gesprek op een moment waarop het jou uitkomt.

Advies met een vervolg

Na het gesprek weet je hoe je verder kan. Bijvoorbeeld met een online programma.

100%
vertrouwelijk

Het gesprek is anoniem. VGZ en je werkgever ontvangen geen gegevens.

Zo werkt het

Beweeg de stappen van rechts naar links

1. Meld je aan

Je kan jezelf vrijblijvend aanmelden in de beveiligde omgeving van Therapieland. Therapieland is een partner van Coöperatie VGZ.

2. Plan je gesprek

Ingelogd op Therapieland? Klik op Mentaal fit gesprek. Plan het gesprek in met 1 van de Mentaal fit coaches van Incluzio*.

*Incluzio werkt samen met Therapieland. De coaches bij Incluzio zijn expert in mentale ondersteuning.

3.Betaal en declareer

Ben jij aanvullend verzekerd*? Wij vergoeden het Mentaal fit gesprek vanuit jouw preventiebudget.

Je betaalt het gesprek eerst zelf. Daarna kan je het bedrag declareren via jouw zorgverzekeraar.

4. Bevestigingsmail

Je ontvangt een mail met de bevestiging van jouw afspraak. In de mail staat een link naar een vragenlijst.

Tip: Vul deze vragenlijst alvast in. Zo kan de Mentaal fit coach zich goed voorbereiden.

5. Het gesprek

Op de dag van het gesprek klik je op de link in de mail. Het gesprek duurt 30 minuten. Je kan helemaal vrijuit praten. Het gesprek wordt niet opgenomen.

6. Het vervolg

De coach kijkt met jou naar een passende vervolgstap. Dat kan bijvoorbeeld een online programma van Therapieland zijn. Dit valt binnen de totale kosten van het Mentaal fit gesprek. En kost je dus niets extra's.

Aanmelden voor het Mentaal fit gesprek

Twijfel je over een gesprek? Doe dan gerust de check om te ontdekken of het Mentaal fit gesprek bij jou past.

Veelgestelde vragen over het Mentaal fit gesprek

 • Heb je gemerkt dat je de laatste tijd wat moeilijker slaapt? Of voel je dat je niet helemaal lekker in je vel zit? Juist op zulke momenten kan het fijn zijn om even met iemand te praten. Onze Mentaal fit coaches staan klaar om naar je te luisteren en je op weg te helpen. 

  Twijfel je over een gesprek? Doe dan gerust de test om te ontdekken of het Mentaal fit gesprek bij jou past. 

 • Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je de kosten voor het Mentaal fit gesprek declareren vanuit het preventiebudget. Declareren doe je gemakkelijk en snel via de VGZ app of in Mijn VGZ. Wij zorgen dat het bedrag binnen 4 werkdagen op je rekening staat.  
 • Het Mentaal fit gesprek is voor iedereen met een aanvullende verzekering van VGZwerkt, IZA, UMC Zorgverzekering en IZZ Zorgverzekering door VGZ. Wij vergoeden het gesprek via jouw preventiebudget. Heb je al een deel van je preventiebudget gebruikt? Kijk dan in Mijn VGZ hoeveel je nog over hebt voor dit jaar.
 • VGZ kan jouw gegevens niet inzien. Alle gegevens blijven veilig in de beschermde omgeving van Therapieland, waar je je account aanmaakt. Je blijft voor VGZ dus volledig anoniem.
 • Therapieland heeft jouw verzekeringsgegevens nodig om te controleren of je verzekerd bent bij VGZwerkt, IZA, UMC Zorgverzekering of IZZ Zorgverzekering door VGZ. Deze informatie is nodig om het Mentaal fit gesprek aan te vragen én om de declaratie te doen. Op deze manier maakt Therapieland het proces gemakkelijk en probleemloos voor jou.  
 • Therapieland is een partner van VGZ. Alles rondom het Mentaal fit gesprek gebeurt in de veilige omgeving van Therapieland. Je maakt je account daarom bij Therapieland aan. 
  Therapieland werkt samen met Incluzio. Bij Incluzio werken ervaren coaches. Lotte, Christoffel en Mariska werken allebei bij Incluzio.
   
 • Het doel van het gesprek is dat jij je beter voelt. De Mentaal fit coaches van Incluzio luisteren graag naar je. In het gesprek gaan jullie samen nadenken of een vervolgstap voor jou nodig is. En zo ja, welke stap het best bij jou past. De coach denkt dan met jou mee hoe je zelf aan de slag kan om je beter te voelen. 
 • Voor alle vragen over Therapieland kan je contact opnemen met de klantenservice: info@therapieland.nl / 020 – 7712848 (op werkdagen van 09.00 - 17.00).

Twijfel je?

Het Mentaal fit gesprek is geschikt voor personen met lichte mentale klachten. Bij twijfel over de ernst van je klachten raden we je aan om een afspraak te maken met je huisarts. Zij helpen je dan verder.

Ook interessant voor jou:

Speciaal voor collectief verzekerden

Mindful werken

App artikel | 6 minuten leestijd

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

We weten steeds meer over een gezonde werk-privébalans en hoe je die kunt bereiken. Daarom hebben we voor jou het programma Mindful werken in de VGZ Mindfulness Coach. Dit mindfulness-programma helpt je vóór, tijdens én na werktijd beter te ontspannen.


Tags Mentaal Mindfulness

Speciaal voor collectief verzekerden

Volop extra's via uw collectieve verzekering

Met een collectieve verzekering van VGZ ontvang je naast korting op je aanvullende verzekering nog heel veel extra voordelen:

 • Een extra hoog persoonlijk gezondheidsbudget
 • Korting op beweeg- en gezondheidsproducten
 • Extra oefeningen en online coaching

Stressles

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het programma Stressles. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.