Collectieve zorgverzekering bij VGZ

Wat uw baan ook is, grote kans dat u via uw werkgever een collectieve zorgverzekering bij VGZ kunt afsluiten. Met alle vrijheid om te kiezen wat het beste bij u past. Plus korting op de premie. Dit geldt ook als u ZZP'er bent, òf als u lid bent van een ledenorganisatie.

 

Zoek uw collectiviteit

 

Ben je Golfbalduiker?
 Vind het pakket dat bij u past

Van welke collectiviteiten kan ik gebruikmaken?

Werkgever

Korting op uw premie via uw werkgever? Wij hebben met meer dan 3.400 werkgevers afspraken gemaakt.

Zoek uw werkgever

ZZP'er

Bent u (deeltijd) zzp'er? Speciaal voor zelfstandigen bieden wij een aantrekkelijk ondernemerscollectief.

Bekijk ons ZZP collectief

Ledenorganisaties

Bent u lid van een vereniging of ledenorganisatie? Bekijk dan uw korting op de premie.

Zoek uw ledenorganisatie

Speciaal voor ouderen en mensen met een chronische aandoening

Natuurlijk wilt u een zorgverzekering die bij uw situatie past. Daarom hebben wij samen met een aantal ledenorganisaties en klanten een aanvullend aanbod voor u ontwikkeld, bovenop de collectieve korting. Zoals persoonlijk advies bij zorg- en verzekeringsvragen.

Lees meer over het aanbod speciaal voor ouderen
Lees meer over het aanbod speciaal voor mensen met een chronische aandoening

Korting via uw werkgever, ledenorganisatie of vereniging

Zoek uw werkgever, vereniging, leden- of thuiszorgorganisatie en bekijk alle voordelen van uw collectieve zorgverzekering.

Voordelen collectieve zorgverzekering VGZ

 • Korting voor het hele gezin
 • Eenvoudig en snel geregeld
 • Vrijheid om uw zorgpakket zelf samen te stellen
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Uw werkgever niet gevonden?

Bekijk hieronder hoe u dan korting krijgt.

Wist u dat we ook met verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties collectieve afspraken hebben? Zoek daarom ook organisaties waarvan u lid bent als u zich niet via uw werkgever bij VGZ kunt verzekeren. En ontdek of u via uw lidmaatschap korting op uw zorgpremie ontvangt.

Kunt u zich ook niet via uw vereniging, thuiszorg- of ledenorganisatie bij VGZ verzekeren? Meld uw werkgever aan voor een collectieve zorgverzekering van VGZ. Mogelijk benaderen wij uw werkgever dan om collectieve afspraken te maken.

Ja, u kunt kiezen voor onze collectieve zorgverzekering voor zzp'ers. Zo bent u goed verzekerd en profiteert u van korting op uw premie.

Wij gaan graag met u in gesprek. En regelen dit snel voor u. Neem contact met ons op.Overstappen naar een collectieve zorgverzekering van VGZ

Bekijk hieronder hoe én wanneer uw kunt overstappen naar een collectieve zorgverzekering van VGZ.

Wilt u overstappen omdat u bijvoorbeeld een nieuwe baan hebt waarbij u zich collectief kunt verzekeren? Dat kan altijd per 1 januari. Soms kan het ook tussentijds.

Tussentijds overstappen naar een collectieve zorgverzekering

Tussentijds overstappen is mogelijk als u nu ook al collectief verzekerd bent.

 • Bent u nu verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Bel ons dan op 088 - 131 16 51.
 • Bent u momenteel collectief verzekerd bij VGZ? Maar bijvoorbeeld via een andere werkgever? Ook dan is tussentijds overstappen mogelijk. U kunt zelf uw collectiviteit wijzigen.

U kunt ook overstappen op een collectieve zorgverzekering van VGZ als u nu bij VGZ verzekerd bent, maar nog niet via een collectief. Hiervoor geeft u het collectiviteitsnummer door in Mijn VGZ. Op de pagina collectiviteit wijzigen leest u hoe u dit doet. Alleen de verzekeringsnemer kan de collectiviteit toevoegen of wijzigen.

Wanneer gaat de wijziging in?

Stapt u tussentijds over? Dan gaan de wijzigingen in op de eerste van de volgende maand nadat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wijzigt u bijvoorbeeld iets op 15 april? Dan gaat uw collectieve zorgverzekering in op 1 mei.

 

Dit hangt af van uw situatie:

 • Individuele zorgverzekering bij VGZ > Collectieve zorgverzekering bij VGZ

  U kunt zelf uw zorgverzekering omzetten. Hiervoor geeft u het collectiviteitsnummer door in Mijn VGZ (inloggen met DigiD). Alleen de verzekeringsnemer kan dit wijzigen. De wijziging gaat in op de eerste van de volgende maand nadat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wijzigt u dit bijvoorbeeld op 15 april? Dan gaat uw collectieve zorgverzekering in op 1 mei.

 • Individuele zorgverzekering bij een andere verzekeraar > Collectieve zorgverzekering bij VGZ

  U kunt per 1 januari overstappen naar VGZ.

 • Collectieve zorgverzekering bij VGZ > Andere collectieve zorgverzekering bij VGZ

  U kunt zelf uw zorgverzekering omzetten in een andere collectieve zorgverzekering. Hiervoor past u het collectiviteitsnummer aan in Mijn VGZ (inloggen met DigiD). Alleen de verzekeringsnemer kan dit wijzigen. De wijziging gaat in op de eerste van de volgende maand nadat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wijzigt u dit bijvoorbeeld op 15 april? Dan gaat uw collectieve zorgverzekering in op 1 mei.

 • Collectieve zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar > Collectieve zorgverzekering bij VGZ

  Sluit uw nieuwe baan direct aan op uw oude baan? Dan kunt u binnen 30 dagen nadat u bent gestart bij uw nieuwe werkgever overstappen naar ons. Is deze termijn verstreken of sluit uw nieuwe baan niet direct aan? Dan kunt u per 1 januari overstappen.

Voor goede zorg zorg je samen