Mindful thuiskomen van het werk

Isa probeerde een oefening uit het programma Mindful werken. Lees hier haar ervaring.

Ben jij wel eens mindful geweest op je werk? Of mindful thuisgekomen van het werk? Ik wist niet wat ik mij daarbij kon voorstellen. Totdat ik het programma ‘Mindful werken’ van de VGZ Mindfulness Coach app startte. Iedere oefening verraste me positief.

Het is druk in de bus tijdens de spits. Ik sta in het gangpad. Vermoeid kijk ik naar buiten. Dit was een pittige werkdag. De deadline heb ik wel gehaald, maar ik ben niet tevreden met het resultaat. Ik zucht. Hopelijk ben ik snel thuis. 

“Mag ik er langs?”, vraagt een meneer terwijl hij gehaast langs ons gaat. Ik pak mijn telefoon en open de VGZ Mindfulness Coach. Vorige week startte ik met het ‘Mindful werken’ programma. Ik ben bij de een-na-laatste oefening.

Loop de dag eens anders na

''Neem een comfortabele houding aan”, klinkt het bekend in mijn oortjes. De bus is misschien niet de meest ideale plek. Maar ik kan het gewoon proberen. Ik kijk uit het raam terwijl ik begin: een halve minuut goed in en uit ademen.

De oefening vraagt me om de werkdag nog eens na te lopen. Ik mag balen van de minder leuke momenten. Hoe voelde ik me daardoor? Maar ook moet ik kijken naar de leuke momenten van de dag. Ik heb bijvoorbeeld veel gelachen met mijn teamgenoten. De wrap die ik thuis had gemaakt voor de lunch was lekker. Én… ik heb de deadline gewoon gehaald. De oefening is bijna afgelopen als ik uit de bus stap. Ik laat een mevrouw voor. Lief glimlacht ze naar mij. “Dank je.”

Een lange maar goede werkdag

Thuis staat mijn vriend al in de keuken. Hij gooit de pasta in het kokende water. “Ik ben alvast begonnen met koken. Je had een lange werkdag, hè?”

“Fijn, dank je wel.” Ik kom naast hem staan. “Zal ik je helpen?”

“Hoeft niet, hoor. Hoe was je werkdag?”

Ik kijk uit het raam. En bedenk me dat ik een half uur geleden nog balend de bus in stapte. Omdat ik niet zo’n leuke werkdag had gehad. Maar na de mindful-oefening lijkt het alsof mijn werkdag heel anders is verlopen. Eigenlijk was mijn werkdag best prima. Minder leuke momenten horen erbij, maar mogen mijn werkplezier niet bederven. En dat is dus ook niet gebeurd. Ik sla een arm om de middel van mijn vriend. “Goed, hoor. En die van jou?”

Speciaal voor VGZ-verzekerden

Nieuwsgierig naar meditatie en yoga voor kinderen?

Download de VGZ mindfulness Coach en start het programma Mindful gezin. Speciaal voor verzekerden van VGZ, IZZ Zorgverzekering door VGZ, IZA, UMC Zorgverzekering en Zorgzaam.

Ook interessant voor jou:

Mindful gezin

App artikel | 4 minuten leestijdVGZVGZVGZVGZ

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

Dit mindfulness-programma is speciaal voor verzekerden bij VGZ. Met behulp van het programma Mindful gezin breng je je rust te in de alledaagse hectiek van het ouderschap.


Tags Mentaal Mindfulness

Mindful hardlopen

Artikel | 5 minuten leestijd

Met een jong gezin en een fulltime baan lukt het Annemieke vaak maar net om even te sporten. Voor Annemieke is hardlopen een moment om tot rust te komen, maar het lukte niet meer om in het moment te blijven. Ze deelt haar ervaring met mindful hardlopen, een gratis oefening in de VGZ Mindfulness Coach.


Tags Mentaal Mindfulness Bewegen

Wat is mindfulness?

Informatie

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden.. Hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Daarom vertellen we je graag meer over mindfulness. helpt!


Tags Mentaal