Speciaal voor collectief verzekerden

Nieuw programma in de VGZ Mindfulness Coach: Mindful werken

Een werkdag kan best druk en stressvol zijn. Dan is het de kunst om de rust te vinden door even stil staan. Tijdens én na je werk. Bij VGZ begrijpen we dat maar al te goed. Daarom helpen we je graag met het nieuwe mindfulness-programma Mindful werkdag. Een programma met handige tips en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.

Wil je direct starten met Mindful werken? Gebruik de vouchercode die je via je werkgever hebt ontvangen.

Ben je collectief verzekerd bij Coöperatie VGZ? Volg dan deze stappen om direct toegang te krijgen.

Even stilstaan bij jezelf

In het mindfulness-programma 'Zen in de zorg' leer je hoe je tijdens je werk regelmatig stil kan staan om even in te checken bij jezelf. Welk signaal geeft je lichaam? Misschien voel je spanning of onrust. Dat is oké. Je leert naar deze signalen te luisteren. Zo ontdek je wat jij nodig hebt of waar jij in wil veranderen. 

 

Jij bent prioriteit nummer 1

Hoe vaak zet jij jezelf écht op de eerste plek? Met goede zelfzorg vorm je je eigen basis waarop je terug kunt vallen. Als je die basis hebt, lukt het beter om voor een ander te zorgen. Zonder dat je jezelf uit het oog verliest. Egoïstisch? Nee hoor! Je zult ervaren dat je hierdoor lekkerder in je vel komt te zitten. Je hebt dan automatisch meer energie en zin in je werk. Dat voelen je cliënten of patiënten ook. Een win-win dus!

 

Ontspannen voor het slapen gaan

Een goede nachtrust. Daar dromen we allemaal van. Met onregelmatige werktijden is dit niet altijd even makkelijk. En toch kan het, écht. Deze oefening helpt je om de knop om te zetten zodat je het werk kunt loslaten tijdens je slaap.

Reflecteren

Sommige gebeurtenissen op het werk maken indruk. Het is dan goed om even tijd te pakken. Bijvoorbeeld na een bepaalde ervaring met een cliënt, of na een gesprek met je leidinggevende. Mindfulness kan je helpen om de ervaring te verwerken. Door te reflecteren schep je orde in de chaos in je hoofd en kun je ook de positieve kanten van de ervaring te bekijken.

Download de gratis app: VGZ Mindfulness Coach

  • Een gratis app voor iedereen
  • Meer dan 100 oefeningen en 7 programma’s
  • Voor beginners en gevorderden
  • Nieuw! 2 programma's speciaal voor VGZ-verzekerden

Rating 4,1/5 (459 beoordelingen)

1.000.000 downloads