"De praktische tips in deze app ondersteunen mij om beter met mijn hoofdpijn om te gaan"

- Rianne, 32 jaar uit Vught
Minder hoofdpijn door een betere leefstijl
Bewezen aanpak, ontwikkeld door experts
Langdurige ondersteuning met simpele oefeningen

Van intake tot persoonlijke plan

Heb je de app al gedownload? Start met de intake. We stellen je een aantal vragen over jouw hoofdpijnklachten en leefstijl. Daarna ontvang je jouw persoonlijke plan. Een plan bestaat uit 3 fases. De eerste fase is de introductie: je begint met de leefstijloefeningen en leert de app kennen. In fase 2, de verdieping, gaan we in op jouw klachten. In de laatste fase ga je eerdere oefeningen herhalen. Zo worden ze gewoontes in je dagelijks leven.

Stap voor stap verandering

Telkens als je de app opent, vind je een nieuwe oefening. De oefeningen helpen je om minder vaak hoofdpijn te hebben en/of minder last te hebben van je hoofdpijn. 

Bepaal zelf hoe je de app gebruikt

Maak gebruik van de handige filters in de app. Heb je bijvoorbeeld een kwartiertje tijd om te bewegen? Filter op ‘tijd’ en ‘categorie’ en ga direct aan de slag. Ook handig: je kan je favoriete oefeningen opslaan.

Wil je grip op je hoofdpijn? Ga direct aan de slag

Download de gratis Hoofdpijn Coach app 

  • Een gratis app voor iedereen
  • Voor mensen met milde hoofdpijnklachten
  • Ontwikkeld door experts

Download de app

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Veelgestelde vragen

  • De Hoofdpijn Coach app is er voor mensen met milde hoofdpijnklachten en helpt met het verminderen en voorkomen van deze klachten. Dit doen we zonder pijnstillers en met kleine en relatief eenvoudige oefeningen. Deze oefeningen ondersteunen jou om stap voor stap gezonder te gaan leven. Hoe gezond je leeft heeft namelijk invloed op milde hoofdpijnklachten. De app kan jouw steuntje in de rug zijn en maakt het makkelijker om zelf je leefstijl te verbeteren. Met als doel minder vaak en minder ernstige hoofdpijnklachten.
  • Je kunt in de app een persoonlijk plan laten maken. Dit plan biedt je dagelijks kleine leefstijloefeningen, podcasts en video's aan die passen bij jouw situatie. Deze aanpak is ontwikkeld met experts op het gebied van leefstijl, hoofdpijn en gedragsverandering. Ook helpt de app je met het ontdekken van patronen als je dagelijks invult hoe het met je hoofdpijn gaat. Dit kan het makkelijker maken om te ontdekken wat jou helpt om van je hoofdpijn af te komen. Daarnaast kan het, indien van toepassing, waardevolle info zijn voor je huisarts.
  • Milde hoofdpijn betekent dat je af en toe last hebt van hoofdpijn. Een richtlijn is: minder dan 15 dagen per maand. Meestal is de mate van hinder en pijn van milde hoofdpijn beperkt. Ook trekt het vaak snel weer weg. Het komt maar zelden voor dat milde hoofdpijn lang aanhoudt. Ben je geneigd om milde hoofdpijn op te lossen met een pijnstiller, weet dan dat pijnstillers juist hoofdpijn op kunnen wekken. Met de Hoofdpijn Coach-app leer je hoe je met kleine oefeningen die makkelijk in je dag passen, hoofdpijn op de lange termijn de baas kunt zijn. Zonder hulp van pijnstillers. Belangrijk om te weten: milde hoofdpijn is geen migraine, clusterhoofdpijn of een andere vorm van hoofdpijn waarbij je dagelijks leven serieus beïnvloed wordt.