Maak kennis met Annegreetje

De schrijfster van jouw mindfulness-oefeningen

De VGZ Mindfulness Coach is ontzettend populair, met maar liefst 1,7 miljoen downloads. De persoon achter de oefeningen in de app is Annegreetje, een docent in mindfulness.

Ze krijgt vaak lieve berichtjes van mensen die haar willen bedanken voor de fijne oefeningen. Daarom willen we haar graag aan jullie voorstellen! In dit artikel vertellen we meer over wie Annegreetje is en wat haar motiveert.

Een nieuwe start

Annegreetje begon zelf zo'n 10 jaar geleden met mindfulness. Ze had een drukke baan op kantoor en ging altijd van afspraak naar afspraak. Maar toen ontdekte ze mindfulness. Door dagelijks te oefenen, kreeg ze meer rust en kon ze echt genieten van het moment. Annegreetje wilde anderen ook dit mooie gevoel geven. Ze besloot haar carrière om te gooien en een opleiding te volgen tot mindfulness-docent.

Nu heeft ze haar eigen yoga- en mindfulness praktijk ‘Kwestie van aandacht’. Sinds 2017 schrijft ze ook de oefeningen voor de VGZ Mindfulness Coach. Vorig jaar schreef ze zelfs 3 nieuwe programma’s in de app: Mindful gezin, Zen in de zorg en Mindful werken.

Kwestie van aandacht

Annegreetje woont in Heerlen, samen met haar gezin, kat en hond. In het hartje van de stad heeft ze haar eigen praktijk. Ze wil dat mensen begrijpen dat mindfulness helemaal niet zweverig hoeft te zijn. ‘Het is gewoon een kwestie van aandacht’, zoals iemand eens zei. En zo ontstond de naam voor haar praktijk.

Een nuchtere kijk op mindfulness

Nu, met al haar ervaring en diploma's, is Annegreetje een erkende begeleider en ervaren trainer. Mindfulness is een belangrijk onderdeel van haar leven geworden. Ze deelt graag haar kennis en ervaringen met anderen, met veel enthousiasme en een nuchtere kijk.

Ben je nieuwsgierig naar haar kijk op mindfulness?

 

Hoe was jouw eerste ervaring met mindfulness?

Wil je nog meer lezen? Bekijk artikelen en blogs over mindfulness. Lijkt het je leuk om hier aan mee te werken? Deel je eerste ervaring met mindfulness met ons en stuur een mailtje! We nemen contact met je op als we je verhaal willen publiceren. We plaatsen niets online zonder jouw toestemming.

Speciaal voor VGZ-verzekerden

Nieuwsgierig naar meditatie en yoga voor kinderen?

Download de VGZ mindfulness Coach en start het programma Mindful gezin. Speciaal voor verzekerden van VGZ, IZZ Zorgverzekering door VGZ, IZA, UMC Zorgverzekering en Zorgzaam.

Ook interessant voor jou:

Mindful gezin

App artikel | 4 minuten leestijdVGZVGZVGZVGZ

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

Dit mindfulness-programma is speciaal voor verzekerden bij VGZ. Met behulp van het programma Mindful gezin breng je je rust te in de alledaagse hectiek van het ouderschap.


Tags Mentaal Mindfulness

Mindful hardlopen

Artikel | 5 minuten leestijd

Met een jong gezin en een fulltime baan lukt het Annemieke vaak maar net om even te sporten. Voor Annemieke is hardlopen een moment om tot rust te komen, maar het lukte niet meer om in het moment te blijven. Ze deelt haar ervaring met mindful hardlopen, een gratis oefening in de VGZ Mindfulness Coach.


Tags Mentaal Mindfulness Bewegen

Wat is mindfulness?

Informatie

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden.. Hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Daarom vertellen we je graag meer over mindfulness. helpt!


Tags Mentaal