Mindfulness zweverig? Helemaal niet!

Wat is mindfulness? Annegreetje, de schrijfster van de oefeningen in de VGZ Mindfulness Coach, legt het simpel uit: ‘Met mindfulness train je je aandacht. Mindfulness traint je om je minder vaak mee te laten slepen door alle gedachten in je hoofd.’

Meer ontspannen door mindfulness

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulness je hersenen helpt te ontspannen. Je leert met mindfulness meer in met moment te leven, en minder in het verleden of de toekomst. Zo heb je meer tijd om van je dag te genieten. In de alledaagse drukte klinkt dit voor veel mensen misschien niet haalbaar. Dus vroegen we Annegreetje om 1 gouden tip voor als je wil beginnen met mindfulness:

"Begin eens met 1 minuut per dag. Dat is al genoeg om mindfulness te trainen. Het kan moeilijk zijn om tijd vrij te maken voor oefeningen, maar probeer toch elke dag even kort of wat langer te oefenen. Het is prima als het een dag niet lukt.

Pak het gewoon de volgende dag weer op. Zo wordt het een gewoonte en leg je een goede basis. Het kan handig zijn om het oefenen te koppelen aan iets wat je elke dag doet, zoals tandenpoetsen of lunchen."

Mindfulness heeft tijd nodig

Mindfulness is leren. Je wordt er stapsgewijs beter in. Bij de één gaat dit sneller dan bij de ander. In het begin kun je veel emoties en gedachten krijgen doordat je bewuster wordt. Maar ga juist door: dít brengt verandering op de lange termijn.

Meer weten over Annegreetje? Maak kennis met Annegreetje

Probeer het zelf met deze mindfulness-oefeningen voor beginners

Wil je mindfulness-oefeningen proberen? Download dan de gratis VGZ Mindfulness Coach. In deze app vind je meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van ademhalingsoefeningen tot meditaties voor het slapen gaan. Er zijn verschillende programma’s die je helpen bij jouw doel met mindfulness. Wanneer je nog geen ervaring hebt kun je het programma ‘’Kennismaken met mindfulness’’ volgen.

En ben je verzekerd bij VGZ*? Dan heb je toegang tot extra oefeningen: Mindful gezin, Zen in de zorg en Mindful werken.

Of 1 van de andere merken van Coöperatie VGZ: IZA, UMC Zorgverzekering, IZZ Zorgverzekering door VGZ of Zorgzaam

Speciaal voor VGZ-verzekerden

Nieuwsgierig naar meditatie en yoga voor kinderen?

Download de VGZ mindfulness Coach en start het programma Mindful gezin. Speciaal voor verzekerden van VGZ, IZZ Zorgverzekering door VGZ, IZA, UMC Zorgverzekering en Zorgzaam.

Ook interessant voor jou:

Mindful gezin

App artikel | 4 minuten leestijdVGZVGZVGZVGZ

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

Dit mindfulness-programma is speciaal voor verzekerden bij VGZ. Met behulp van het programma Mindful gezin breng je je rust te in de alledaagse hectiek van het ouderschap.


Tags Mentaal Mindfulness

Mindful hardlopen

Artikel | 5 minuten leestijd

Met een jong gezin en een fulltime baan lukt het Annemieke vaak maar net om even te sporten. Voor Annemieke is hardlopen een moment om tot rust te komen, maar het lukte niet meer om in het moment te blijven. Ze deelt haar ervaring met mindful hardlopen, een gratis oefening in de VGZ Mindfulness Coach.


Tags Mentaal Mindfulness Bewegen

Wat is mindfulness?

Informatie

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden.. Hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Daarom vertellen we je graag meer over mindfulness. helpt!


Tags Mentaal