Mindful magazine

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce gravida nisi non tristique elementum. Mauris auctor velit eu dolor varius lobortis. In finibus ullamcorper nisl at hendrerit. Cras sed dui non enim volutpat varius. 

Tip: volg ons op Instagram & Facebook voor meer inspiratie   Volg ons op Instagram   Volg ons op Facebook

Mindful hardlopen

Artikel | 5 minuten leestijd

Met een jong gezin en een fulltime baan lukt het Annemieke vaak maar net om even te sporten. Voor Annemieke is hardlopen een moment om tot rust te komen, maar het lukte niet meer om in het moment te blijven. Ze deelt haar ervaring met mindful hardlopen, een gratis oefening in de VGZ Mindfulness Coach.


Tags Mentaal Mindfulness Bewegen

Mindful gezin

App artikel | 4 minuten leestijdVGZVGZVGZVGZ

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

Dit mindfulness-programma is speciaal voor verzekerden bij VGZ. Met behulp van het programma Mindful gezin breng je je rust te in de alledaagse hectiek van het ouderschap.


Tags Mentaal Mindfulness

Speciaal voor collectief verzekerden

Mindful werken

App artikel | 6 minuten leestijd

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

We weten steeds meer over een gezonde werk-privébalans en hoe je die kunt bereiken. Daarom hebben we voor jou het programma Mindful werken in de VGZ Mindfulness Coach. Dit mindfulness-programma helpt je vóór, tijdens én na werktijd beter te ontspannen.


Tags Mentaal Mindfulness

VGZ Mindfulness Coach

8 programma's | App Store & Google Play

In de VGZ Mindfulness Coach app vind je meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van yoga-oefeningen tot slaapmeditaties. Van mindful wandelen tot hardlopen.

  • Gratis voor iedereen
  • Voor beginners en gevorderden
  • 3 extra programma's voor verzekerden

Tags Mentaal Mindfulness

Wat is mindfulness?

Informatie

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden.. Hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Daarom vertellen we je graag meer over mindfulness. helpt!


Tags Mentaal

Wist je dat?
Wist je dat?

Humor werkt ontspannend en het is goed voor je gezondheid. Als mensen lachen, krijgen ze meer weerstandsvermogen en energie. En door 15 minuten te lachen, verbrand je maar liefst 50 kilocalorieën!

Wandelroutes
Wandelroutes waar jij energie van krijgt

Maak je hoofd leeg en je hart vol met een verfrissende wandeling. Want wandelen is goed voor je humeur en zorgt voor minder stress. Ga de natuur in en geniet!

Los de rebus op
Rek en strek je mind

Mentale inspanning is gezond voor de hersenen. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een kruiswoordpuzzel oplossen in de regel minder snel dement worden? Een rebus oplossen is een goed begin.

10 tips voor een positieve mindset
Creëer een positieve mindset

Positief blijven is belangrijk. Juist nu. Maar hoe doe je dat? We delen de 10 beste tips voor een positieve mindset. Download de tips ook als poster en hang 'm op voor dagelijkse inspiratie.

Groene omgeving positief
Haal alles uit de natuur

Meer groen in je leven is bewezen gezond. Een groene omgeving zorgt voor positieve energie, minder stress en een betere focus. Dus ga de natuur in of haal wat meer groen in huis. We geven je 7 gezonde redenen voor meer groen in je leven.

Thuiswerktip
Thuiswerktip

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis werkt, kan het moeilijk zijn om op een dag voldoende beweging te krijgen. Wist je dat afwisselend staand en zittend werken net zo goed is voor je gezondheid als 3 keer per week sporten? Ga dus wat vaker staan tijdens je werkdag!

Podcast mindfulness voor kinderen
Inspirerende podcast 

Een week kent tal van uitdagingen. Voor ouder én kind. Mindfulness kan hierbij helpen. Luister nu naar de podcast 'Ontdek Mindfulness voor kinderen' voor de beste tips.