Verdiepingscursus diabetes


De wereld van diabetes is best ingewikkeld. U komt in aanraking met bloedglucosewaarden, u krijgt te maken met complicaties of hypo’s. En hoe zit het met uw zorgverzekering en de vergoedingen die u kunt inzetten? Kunt u wel wat hulp gebruiken om uw weg te vinden? 
De Verdiepingscursus Diabetes van Diabetesvereniging Nederland 
(DVN) vertelt u alles wat u moet weten. Logo Diabetesvereniging Nederland

Tweedaagse cursus voor mensen met diabetes

Informatie over diabetes zelf, het leven met diabetes, maar ook informatie 
over verzekeringen en vergoedingen, behandelmethoden en mogelijke complicaties die u kunt ervaren. Het komt allemaal aan bod in deze tweedaagse cursus. Er is ruimte voor theorie, maar ook voor praktijk. 

  • Alles over het ontstaan van diabetes en de verschillende vormen
  • Tips over voeding en beweging waar u direct mee aan de slag kunt
  • Ervaringsverhalen van mede-cursisten én cursusleiders
  • Alles over de mogelijkheden van bloedglucosemetingen

Voor wie?

De cursus is voor iedereen met diabetes, welk type dan ook. Of u nu net de diagnose voor diabetes hebt gekregen of al enige tijd deze chronische aandoening hebt.

Duur & locatie

De Verdiepingscursus Diabetes bestaat uit twee bijeenkomsten van ongeveer 6 uur en wordt gegeven op een locatie van Diabetesvereniging Nederland in Leusden.

Vergoeding door VGZ


De Verdiepingscursus Diabetes kost € 150,00 (€ 100,00 voor leden van de Diabetesvereniging Nederland). Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan krijgt u de bijeenkomst vergoed vanuit uw preventiebudget. Met dit budget kunt u onder andere cursussen volgen, bijvoorbeeld om beter om te gaan met diabetes. 

Als u grip heeft op uw diabetes, voelt u zich beter en fitter. Dat is natuurlijk goed voor u. En goed voor de mensen om u heen. Want als u goed in uw vel zit, profiteren uw gezin, familie, vrienden en collega’s mee. En als we met z’n allen een beetje gezonder leven, dan zorgen we samen dat Nederland gezonder wordt.


Deze trainingen vindt u wellicht ook interessant: 

DiabetesSchool

Training

Diabetesvereniging Nederland organiseert themabijeenkomsten over alles wat met diabetes te maken heeft. Waar wilt u meer over weten? Hypo’s, medicatie of leefstijl? Kies een thema en schrijf u in.

Keer Diabetes 2 Om

Leefstijlbehandeling

Heeft u diabetes 2 en wilt u energieker zijn zonder meer medicatie te gebruiken? Het programma Keer Diabetes2 Om van Voeding Leeft helpt u bij het aanpassen van uw leefstijl.


Diabetes voor dummies

Training

Heeft u net de diagnose diabetes gekregen? Dan biedt de bijeenkomst ‘Diabetes voor dummies’ uitkomst. U krijgt antwoord op al uw vragen en ontvangt handige tips over het leven met diabetes. 

Samenwerking DVN en VGZ

VGZ en Diabetesvereniging Nederland zetten zich samen in voor voluit leven met diabetes. Speciaal voor leden van DVN is er de collectieve zorgverzekering bij VGZ.

  • Korting op de basis en aanvullende verzekering
  • Volledige vergoeding voor het programma Keer Diabetes2 Om
  • Ruime vergoedingen voor fysiotherapie, diëtetiek en preventie
  • Jaarlijkse vergoeding voor uw lidmaatschap tot € 25 per jaar
  • Geen medische selectie: we accepteren u altijd