Welke diabetes cursus/programma past bij jou?


Wil je beter omgaan met jouw diabetes type 2? Dan heb je keuze uit verschillende opties. Van een themabijeenkomst tot een uitgebreid programma om je leefstijl aan te passen. Je vindt hier een compleet overzicht van oplossingen.

Stel jezelf een aantal vragen:

  • Wat wil je bereiken? Een betere leefstijl? Of meer kennis over een onderwerp?
  • Wil je met lotgenoten optrekken om jouw doel te bereiken, of ga je liever alleen aan de slag?
  • Werk je het liefste met een coach, of volstaat het contact met jouw zorgverlener?

Twijfel je wat voor jou geschikt is? Overleg met jouw zorgverlener.

Programma’s om diabetes type 2 om te keren

Meer mentale veerkracht met de workshop van VGZ

Diabetes app

Binnenkort biedt VGZ een speciaal programma aan voor mensen met diabetes type 2. Je krijgt hierin begeleiding van een ervaren coach om beter om te gaan met jouw diabetes. Nieuwsgierig? Vul het formulier in onderaan deze pagina. Dan houden wij je op de hoogte.

Keer Diabetes2 Om

Bij de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om ga je met je leefstijl aan de slag. Onder begeleiding van een professioneel team werk je aan jouw voedingspatroon, beweging, ontspanning en slaap. Zo krijg je meer grip op jouw diabetes. Je kunt dit programma fysiek of online volgen.

Omgaan met chronische aandoening

Diabetes accepteren

Het hebben of krijgen van diabetes is soms lastig te accepteren. We begrijpen dat. Vind je het moeilijk te aanvaarden, en wil je het wel een plekje geven? Volg dan de gratis module Chronische aandoening accepteren. Je kunt meteen aan de slag, zelfstandig en anoniem.

Cursussen om meer te weten van diabetes type 2

Diabetes, wat nu?

Heb je net gehoord dat je diabetes hebt? Wij begrijpen dat er veel op je afkomt. Je hebt misschien veel vragen. Diabetesvereniging Nederland geeft een introductie om je wegwijs te maken in de wereld van diabetes. Wij vergoeden mogelijk deze cursus voor jou.

Verdiepingscursus

Wil je nóg meer weten over diabetes? Dan biedt DVN een verdiepingscursus. In deze uitgebreide cursus leer je wat diabetes precies is, en welk effect het heeft op jouw lichaam. Ook nieuwe ontwikkelingen en hulpmiddelen komen aan bod. Wij vergoeden mogelijk deze cursus.

Themabijeenkomsten

Wil je jouw kennis vergroten over één concreet onderwerp? Bijvoorbeeld over voeding, medicatie of hypo’s? DVN organiseert themabijeenkomsten met deskundige gastsprekers. Jouw naaste(n) zijn ook welkom. Wij vergoeden mogelijk deze bijeenkomsten.

Meer handige informatie over diabetes type 2

Diabetes en voeding

Voeding is onlosmakelijk verbonden met diabetes. Een gezond voedingspatroon is het startpunt om grip te krijgen op je diabetes. Maar wat kun je beter niet eten of wat juist wel? Waar moet je op letten? En welke hulp kan je inschakelen?

Diabetes en behandeling

Diabetes type 2 is gelukkig goed te behandelen. Je kunt kiezen uit verschillende behandelopties. Welke behandelingen zijn er en wat past het beste bij jou? Welke medicijnen moet ik slikken? En wat wordt er vergoed?

Diabetes en klachten

Diabetes type 2 kan lichamelijke problemen veroorzaken. Het is fijn om te weten hoe je hiermee om kunt gaan. Wat zijn precies de klachten van diabetes type 2? Wat zijn de oorzaken? En hoe kun je klachten verminderen?

Help ons met de nieuwe Diabetes App

Wij werken aan een app voor mensen met diabetes type 2. Met dit digitaal programma helpen we je beter om te gaan met jouw diabetes. We hebben daarvoor jouw hulp nodig. Want alleen met jouw ervaringen kunnen wij de beste app voor je ontwikkelen. Wil je meedenken of testen? Of gewoon op de hoogte blijven? Vul dan onderstaande formulier in.