DiabetesSchool: leer alles over uw diabetes


Leefstijl, beweging, stress, medicatie. Het is allemaal van invloed op uw diabetes. De DiabetesSchool van Diabetesvereniging Nederland organiseert bijeenkomsten over al deze thema’s. Waar wilt u meer over weten?


Logo Diabetesvereniging Nederland

Interactieve bijeenkomsten over specifieke thema’s 

De DiabetesSchool organiseert bijeenkomsten over alles wat met diabetes te maken heeft. Cursusleiders en gastsprekers praten u bij over de laatste ontwikkelingen en onderzoeken over diabetes. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen. De bijeenkomsten zijn namelijk interactief. Voel u dus vrij om eigen ervaringen te delen en om te vragen naar ervaringen van anderen.

Een bijeenkomst duurt 2 uur. Bij elke bijeenkomst staat één thema centraal. Een greep uit de thema’s waar u zich voor kunt opgeven:

  • Voeding
  • Beweging
  • Medicatie
  • Hypoglykemie


Voor wie?

De bijeenkomsten zijn voor iedereen met diabetes. Maar ook voor ouders en partners die over een bepaald onderwerp meer willen weten. Het aantal deelnemers is maximaal 20 personen.
Wat vonden anderen?

Thomas ging u voor: “Erg leuke bijeenkomst, met heel veel herkenning van problemen die andere mensen ook blijken te hebben. En niet te vergeten ook een hoop tips.”


Vergoeding door VGZ


Een bijeenkomst van de DiabetesSchool kost € 32,50 (€ 25,00 voor leden van de Diabetesvereniging Nederland). Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan krijgt u de bijeenkomst vergoed vanuit uw preventiebudget. Met dit budget kunt u onder andere cursussen volgen, bijvoorbeeld om beter om te gaan met diabetes. 

Als u grip heeft op uw diabetes, voelt u zich beter en fitter. Dat is natuurlijk goed voor u. En goed voor de mensen om u heen. Want als u goed in uw vel zit, profiteren uw gezin, familie, vrienden en collega’s mee. En als we met z’n allen een beetje gezonder leven, dan zorgen we samen dat Nederland gezonder wordt.


Deze trainingen vindt u wellicht ook interessant: 

Verdiepingscursus diabetes

Cursus

De wereld van diabetes is best ingewikkeld. Kunt u wel wat hulp gebruiken om daar een weg in te vinden? Volg dan de tweedaagse verdiepingscursus Diabetes.

Keer Diabetes 2 Om

Leefstijlbehandeling

Heeft u diabetes 2 en wilt u energieker zijn zonder meer medicatie te gebruiken? Het programma Keer Diabetes2 Om van Voeding Leeft helpt u bij het aanpassen van uw leefstijl.


Diabetes voor dummies

Training

Heeft u net de diagnose diabetes gekregen? Dan biedt de bijeenkomst ‘Diabetes voor dummies’ uitkomst. U krijgt antwoord op al uw vragen en ontvangt handige tips over het leven met diabetes. 

Samenwerking DVN en VGZ

VGZ en Diabetesvereniging Nederland zetten zich samen in voor voluit leven met diabetes. Speciaal voor leden van DVN is er de collectieve zorgverzekering bij VGZ.

  • Korting op de basis en aanvullende verzekering
  • Volledige vergoeding voor het programma Keer Diabetes2 Om
  • Ruime vergoedingen voor fysiotherapie, diëtetiek en preventie
  • Jaarlijkse vergoeding voor uw lidmaatschap tot € 25 per jaar
  • Geen medische selectie: we accepteren u altijd