Inzicht in ziekenhuiszorg

Als je naar een behandeling in het ziekenhuis gaat, is het fijn om te weten wat je vergoed krijgt. En waar je terecht kunt. Wij helpen je graag inzicht te krijgen in ziekenhuiszorg en de tarieven voor je behandeling.

Hoe weet ik wat een behandeling kost?

Ziekenhuiszorg valt onder je eigen risico. Wat je precies betaalt, hangt af van de hoogte van je eigen risico. Wij vergoeden het bedrag dat er na aftrek van jouw eigen risico nog over is.

Wil je toch weten wat een behandeling kost? Neem dan contact met ons op. Onze klantadviseurs weten wat de kosten van een bepaalde behandeling zijn. En welk deel je daarvan zelf betaalt.

 • Bel onze klantadviseurs: 0900-84 90 (gebruikelijke belkosten)
 • Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur

Zo snel mogelijk aan de beurt: bel met onze zorgadviseurs

In de Zorgzoeker zie je alle ziekenhuizen waarmee wij een contract hebben. Wil je weten waar je het snelste terechtkunt? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag met persoonlijk advies.

Een zorgverlener die bij je past: kijk op ZorgkaartNederland

De prijs van een behandeling zegt niet alles. Je wilt ook inzicht in de kwaliteit van een ziekenhuis. Op ZorgkaartNederland zie je hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kies je een zorgverlener die bij je past.

Veelgestelde vragen

 • Wat je zelf betaalt, is afhankelijk van de hoogte van je eigen risico en van hoeveel eigen risico je dit jaar nog over hebt. In de VGZ app zie je eenvoudig hoeveel dit is.

  Hieronder zie je twee voorbeelden:

  • Stel je behandeling kost € 553. In de app zie je dat je nog € 372 eigen risico open hebt staan. Dan betaal je dus zelf € 372. De overige € 181 vergoeden wij. Voor andere behandelingen in hetzelfde jaar betaal je geen eigen risico meer.
  • Stel jouw behandeling kost € 150. In Mijn VGZ zie je dat je nog € 372 eigen risico open hebt staan. Je betaalt dan het hele bedrag van € 150 zelf en houdt nog € 222 eigen risico over.
 • Op deze pagina vind je de kosten voor een bepaalde behandeling. Kosten voor bijvoorbeeld vervolgonderzoek of complicaties zijn hier niet in opgenomen. Hoeveel je hiervoor zelf betaalt, is ook weer afhankelijk van hoeveel eigen risico je nog open hebt staan. 

 • Op deze pagina vind je behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). Staat je behandeling er niet bij? Dan ligt het tarief hoger dan € 885. In dat geval betaal je het volledige eigen risico dat je nog open hebt staan (maximaal € 885). De rest van de kosten vergoeden wij. 

 • Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betaal je naast je eigen risico, vaak een deel van de kosten voor de behandeling zelf. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van de basisverzekering. En de zorgverlener die je kiest. Onze zorgadviseurs kunnen je hier meer over vertellen.

  In de Zorgzoeker vind je trouwens alle zorgverleners met contract. Bij deze zorgverleners krijg je maximaal 100% vergoed.