Gezonder eten met Mijn Leefstijlcoach


Jou helpen gezonder te leven. Dat staat bij ons voorop. Dat doen we samen met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Je kunt hierin aan de slag met allerlei challenges, zodat je gezondere voedingskeuzes leert maken. 

Volg je een challenge en kun je daarbij wel wat steun gebruiken? Dan bieden wij je extra hulp, ook als je niet bij ons verzekerd bent. Bijvoorbeeld:

  • Online programma Bewuster eten van Therapieland
  • Persoonlijk voedingsadvies van Active Living
  • Webinar: Gezond eten met speciale voedingswensen

Weet wat je eet met Bewuster eten van Therapieland


Je bent wat je eet, zeggen ze vaak. Maar weet jij wat je eet, wanneer, en hoeveel? En waarom je dat doet? We eten vaak onbewust, uit gewoonte. En die gewoonte is vaak niet zo gezond.

Wil je écht gezonder eten? Met het online programma Bewuster eten van Therapieland leer je herkennen wanneer je echt honger hebt. Wanneer je bijvoorbeeld uit verveling eet, of omdat je troost zoekt. Met Bewuster eten doorbreek jij jouw eetgewoontes en weet jij hoe je verleidingen kunt weerstaan.


Voedingsadvies van Active Living

Kun je extra hulp gebruiken bij de challenges? Boek een online adviesgesprek met een leefstijlcoach van Active Living. Deze coach kijkt naar je voeding én naar andere leefstijlgebieden, zoals beweging en ontspanning. Want ook die kunnen invloed hebben op jouw gezondheidsdoel. Tijdens het gesprek van een half uur ontvang je concrete tips om gezonder te eten en je leefstijl te verbeteren.

Hoe werkt het?

  1. Je boekt een afspraak met een leefstijlcoach. Je kiest zelf jouw coach.
  2. Je vult een korte vragenlijst in. Zo gaat jouw coach goed voorbereid met jou in gesprek.
  3. Je ontvangt advies waarmee je direct aan de slag kunt.

Vergoedingsvoorwaarden

Een adviesgesprek met een leefstijlcoach van Active Living vergoeden wij onder voorwaarden.

Ik ben aanvullend verzekerd bij VGZ

Wij vergoeden het adviesgesprek met de leefstijlcoach als je voldoende ruimte hebt in je preventiebudget. Wil je weten of en hoeveel preventiebudget je nog hebt? Ga dan naar Mijn VGZ of check de VGZ App. Jouw budget vind je onder ‘Vergoedingen’.

Ik ben niet aanvullend verzekerd bij VGZ

We vergoeden het adviesgesprek met de leefstijlcoach niet. Ben je ergens anders verzekerd? Mogelijk wordt het gesprek met de coach toch vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Neem daarvoor contact op met jouw eigen zorgverzekeraar.


De leefstijlcoach van Active Living stelt zich aan jou voor

Sabine Zelen - LeefstijlcoachElk kleine stapje vooruit zorgt voor meer zelfinzicht én zelfvertrouwen. Ik help jou graag met die stap vooruit. Samen ga ik met jou aan de slag gaat om jezelf letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen op weg naar een gezonde(re) leefstijl. En gaan we op zoek naar een balans die goed voelt en bij jou past.

Sabine Zelen - Leefstijlcoach


Vergoedingen voor voedings- en dieetadvies

Voedingsadvies en dieetadvies

Onder bepaalde voorwaarden ontvang je een vergoeding voor diëtetiek (voorlichting en dieetadvies over voeding en eetgewoonten) vanuit de basisverzekering. Voor deze zorg geldt het eigen risico.

Extra dieetadvies

Vanuit de aanvullende verzekering vergoeden we soms extra behandeluren diëtetiek (als aanvulling op de vergoeding vanuit de basisverzekering). De hoogte hangt af van jouw pakket.

Extra voedings- en beweegadvies

Wil je graag afvallen? Vanuit de aanvullende verzekering vergoeden we voedings- en beweegadviezen door een gewichtsconsulent. De hoogte hangt af van jouw pakket.Download hier ook handige voedingstips uit de webinar.

Beter en lekker eten met Mijn Leefstijlcoach

De gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt je op een leuke en makkelijke manier gezonder te leven. Dus ook met lekker gezond en betaalbaar eten. Wist jij dat je meer dan 70 veranderprogramma's (challenges) in de app kan volgen? Een expert coacht jou hierin stap voor stap met motiverende video’s, leuke oefeningen en slimme tips.

Kies je eigen challenge, bijvoorbeeld: Makkelijk en gezond lunchen, Snacken met groenten of Suikerbewust ontbijten! Je vindt in de app ook de challenge Lekker minderen met zout die we samen met Albert Heijn hebben ontwikkeld. Je geniet in deze challenge 7 dagen lang van lekkere recepten zonder toegevoegd zout van diëtist Steffi Haazen.Ook aan de slag met bewegen, ontspannen en slapen

Afvallen, fitter worden, meer energie, gezond ouder worden: wat jouw gezonde doel ook is, de vele challenges van Mijn Leefstijlcoach helpen je met kleine stapjes vooruit. Naast gezonder eten, is het belangrijk om naar je héle leefstijl te kijken. Ook meer bewegen, vaker ontspannen en beter slapen helpen je om jouw gezondheidsdoel te bereiken.

Beter ontspannen met Mijn Leefstijlcoach

Beter in je vel zitten? Met Mijn Leefstijlcoach leer je wat jij kunt doen om goed te ontspannen. Bekijk ook onze andere programma's die je helpen je hoofd leeg te maken.
Bewegen

Beter bewegen met Mijn Leefstijlcoach

Ook fit worden of blijven? Lees hoe je beter beweegt met Mijn Leefstijlcoach. Bekijk ook onze andere programma's voor extra ondersteuning bij beweging.

VGZ en Albert Heijn samen voor een gezonder Nederland

Gezonder leven. Superbelangrijk. En soms best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Daarom zetten we ons in om Nederland gezonder te maken. En werken we samen met Albert Heijn. Zoals met de Mijn Leefstijlcoach app, die voor iedereen gratis te gebruiken is. Hiermee kun je zelf aan de slag om gezonder te eten, meer te bewegen, beter te slapen en vaker te ontspannen. Want jou helpen gezonder te leven, dat staat bij ons voorop.