Collectieve zorgverzekering

VGZ collectieve zorgverzekering

Ontdek uw collectieve voordeel

met een zorgverzekering via uw werkgever of ledenorganisatie

67% van de Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering. U ook al? Bij VGZ kunt u bij ruim 3.400 bedrijven, verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties een zorgverzekering afsluiten. Met vele extra’s! Zo bent u goed verzekerd en profiteert u van diverse voordelen.
 

Belangrijkste voordelen van een collectieve zorgverzekering:

 • Aantrekkelijke premiekorting
 • Ook voor uw partner en kinderen
 • Extra ruime vergoedingen
 • Tips en tools voor een gezond leven
Als eerste de premie van 2020 weten?

Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang als eerste de premie van VGZ voor volgend jaar. U krijgt in november eenmalig, vrijblijvend een e-mail van ons.

Aan het laden...

Handig om te weten

 • Ik kan via mijn werkgever geen collectieve zorgverzekering bij VGZ afsluiten. Krijg ik nu geen korting?

  Wist u dat we ook met verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties collectieve afspraken hebben? Zoek daarom ook organisaties waarvan u lid bent als u zich niet via uw werkgever bij VGZ kunt verzekeren. En ontdek of u via uw lidmaatschap korting op uw zorgpremie ontvangt.

  Kunt u zich ook niet via uw vereniging, thuiszorg- of ledenorganisatie bij VGZ verzekeren? Meld uw werkgever aan voor een collectieve zorgverzekering van VGZ. Mogelijk benaderen wij uw werkgever dan om collectieve afspraken te maken.

 • Ik ben zzp'er. Kan ik dan ook korting krijgen op mijn premie?
  Ja, u kunt kiezen voor onze collectieve zorgverzekering voor zzp'ers. Zo bent u goed verzekerd en profiteert u van korting op uw premie.
 • Ik ben werkgever/ledenorganisatie. Hoe kan ik een collectieve zorgverzekering afsluiten voor mijn medewerkers?
  Gratis een collectieve zorgverzekering voor uw werknemers of leden afsluiten? Neem contact op en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voordelen.
 • Hoe kan ik overstappen naar een collectieve zorgverzekering van VGZ?

  Wilt u overstappen omdat u bijvoorbeeld een nieuwe baan heeft waarbij u zich collectief kunt verzekeren? Dat kan altijd per 1 januari. Soms kan het ook tussentijds.

  Tussentijds overstappen naar een collectieve zorgverzekering
  Tussentijds overstappen is mogelijk als u nu ook al collectief verzekerd bent.

  • Bent u nu verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Bel ons dan op 0900 - 0750.
  • Bent u momenteel collectief verzekerd bij VGZ? Maar bijvoorbeeld via een andere werkgever? Ook dan is tussentijds overstappen mogelijk. U kunt zelf uw collectiviteit wijzigen.

  U kunt ook overstappen op een collectieve zorgverzekering van VGZ als u nu bij VGZ verzekerd bent, maar nog niet via een collectief. Hiervoor geeft u het collectiviteitsnummer door in Mijn VGZ. Op de pagina collectiviteit wijzigen leest u hoe u dit doet. Alleen de hoofdverzekerde kan de collectiviteit toevoegen of wijzigen.

  Wanneer gaat de wijziging in?
  Stapt u tussentijds over? Dan gaan de wijzigingen in op de eerste van de volgende maand nadat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wijzigt u bijvoorbeeld iets op 15 april? Dan gaat uw collectieve zorgverzekering in op 1 mei.

 • Wanneer kan ik overstappen naar een collectieve zorgverzekering bij VGZ?

  Dit hangt af van uw situatie:

  Individuele zorgverzekering bij VGZ > Collectieve zorgverzekering bij VGZ
  U kunt zelf uw zorgverzekering omzetten. Hiervoor geeft u het collectiviteitsnummer door in Mijn VGZ (inloggen met DigiD). Alleen de hoofdverzekerde kan dit wijzigen. De wijziging gaat in op de eerste van de volgende maand nadat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wijzigt u dit bijvoorbeeld op 15 april? Dan gaat uw collectieve zorgverzekering in op 1 mei.

  Individuele zorgverzekering bij een andere verzekeraar > Collectieve zorgverzekering bij VGZ
  U kunt per 1 januari overstappen naar VGZ.

  Collectieve zorgverzekering bij VGZ > Andere collectieve zorgverzekering bij VGZ
  U kunt zelf uw zorgverzekering omzetten in een andere collectieve zorgverzekering. Hiervoor past u het collectiviteitsnummer aan in Mijn VGZ (inloggen met DigiD). Alleen de hoofdverzekerde kan dit wijzigen. De wijziging gaat in op de eerste van de volgende maand nadat wij uw wijziging hebben ontvangen. Wijzigt u dit bijvoorbeeld op 15 april? Dan gaat uw collectieve zorgverzekering in op 1 mei.

  Collectieve zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar > Collectieve zorgverzekering bij VGZ
  Sluit uw nieuwe baan direct aan op uw oude baan? Dan kunt u binnen 30 dagen nadat u bent gestart bij uw nieuwe werkgever overstappen naar ons. Is deze termijn verstreken of sluit uw nieuwe baan niet direct aan? Dan kunt u per 1 januari overstappen.

Daarom VGZ
 • Profiteer van een scherpe premie
  Wij hebben structureel een scherpe, stabiele premie
 • Zorgzaken eenvoudig regelen
  Regel snel en gemakkelijk zorgzaken in de VGZ Zorg app
 • Geen winstoogmerk
  Ons belangrijkste doel is het garanderen van goede, betaalbare en zinnige zorg
 • Zinnige Zorg
  Samen met alliantiepartners stimuleren wij innovaties voor een betere zorg
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord