Overstappen zorgverzekering

Aan het einde van het jaar heeft u 7 weken de tijd om uw zorgverzekering te veranderen. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om over te stappen. Zo kunt u elk jaar bekijken of uw zorgverzekering nog bij uw situatie past.

Er zijn verschillende redenen om over te stappen van zorgverzekering. Een belangrijke reden is een verandering in welke zorg u nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat uw gezinssituatie veranderd is of gaat veranderen. Kijk daarom wat er precies in de zorgverzekering zit. Heeft u bijvoorbeeld fysiotherapie of huidtherapie nodig? Check dan of dat in de basisverzekering of aanvullende verzekering zit. Als u niet overstapt, loopt uw huidige polis door. De premie en de voorwaarden kunnen veranderen. Uw zorgverzekeraar laat u dat op tijd weten.

Overstappen kan van 12 november tot en met 31 december

In de periode van 12 november tot en met 31 december kunt u overstappen van zorgverzekering. Als u overstapt gaat de nieuwe zorgverzekering in op 1 januari van het volgende kalenderjaar. Zorg ervoor dat uw zorgverzekering is aangevraagd voor 23:59 uur op 31 december. Onze tip: wacht niet tot het laatste moment. Dat geeft wat rust.

Overstapservice

Naar VGZ overstappen is heel makkelijk! Wij regelen alles voor u. Wij zeggen uw huidige zorgverzekering op. En we zorgen dat uw nieuwe zorgverzekering bij VGZ op 1 januari automatisch start.

Kan ik tijdens het jaar overstappen van zorgverzekering?

Soms hoeft u niet tot eind van het jaar te wachten met overstappen. Maar kunt u uw zorgverzekering direct aanpassen.

Dat kan in deze situaties:

  • U heeft een nieuwe baan en u wilt overstappen naar een collectieve zorgverzekering bij VGZ
  • U gaat weg bij uw werkgever en u wilt uw collectieve zorgverzekering aanpassen
  • U gaat met pensioen
  • U gaat uit elkaar en wilt ieder een eigen polis
  • U of uw kind wordt 18 jaar

Ik word 18 jaar

Word je bijna 18 jaar? Alvast gefeliciteerd! Je mag nu zelf beslissen welke zorgverzekering je wilt hebben. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je!

Mijn werksituatie verandert

Heeft u een nieuwe baan? En wilt u kiezen voor een zorgverzekering vanuit uw werkgever? Of gaat u met pensioen? Lees hier hoe u dit regelt.

We gaan scheiden of uit elkaar

Een scheiding zorgt voor een bewogen tijd waarin u van alles moet regelen. Wilt u allebei uw eigen polis? Dat kan natuurlijk. Lees hier hoe u dit regelt.