De collectieve zorgverzekering zonder collectiviteitskorting op de basisverzekering

Sinds 1 januari 2023 krijg je geen collectiviteitskorting op de basisverzekering meer. Waarom is dat? En wat is dan nog het voordeel van een collectieve zorgverzekering zonder de korting? We leggen het je uit.

Een nieuwe wet

De minister van Volksgezondheid heeft voorgesteld om te stoppen met de collectiviteitskorting. Op 12 april ging de Tweede Kamer hiermee akkoord. Concreet houdt dit in: geen collectiviteitskorting meer op de basisverzekering vanaf 1 januari 2023. Dit geldt voor iedereen in Nederland en voor alle zorgverzekeraars. Op de aanvullende verzekering is korting nog wel mogelijk.

Jouw partner in gezondheid & zorg

Gezonder leven. We vinden het belangrijker dan ooit. En soms ook best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven net wat makkelijker te maken. En door de zorg te blijven verbeteren. We doen dit natuurlijk niet alleen. Maar samen met artsen, zorgverleners, patiëntenorganisaties, de politiek, werkgevers, mantelzorgers en onze leden. Elke dag weer, voor iedereen.

Wat betekent dit voor mij?

De collectieve korting op de basisverzekering verdwijnt. Maar collectiviteitskorting op een aanvullende verzekering blijft wel bestaan. De verwachting is dat door het afschaffen van de collectiviteitskorting het aanbod in polissen makkelijker te vergelijken is. De collectieve zorgverzekering blijft dus gewoon bestaan!

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Goede vraag! We leggen je in deze video uit wat de collectieve zorgverzekering inhoudt. Maar ook wat jouw extra voordelen zijn. 


Jouw voordelen in het kort: 

  • Korting op je aanvullende verzekering
  • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie, mondzorg en orthodontie
  • Een persoonlijk gezondheidsbudget voor cursussen en trainingen: het preventiebudget
  • Programma’s speciaal voor jou in onze 3 leefstijlapps
  • Korting op beweeg- en gezondheidsproducten, bijvoorbeeld een nieuwe fiets

Aan het laden...

Benieuwd geworden?

Ben je benieuwd geworden naar Gezond Leven of onze andere extra's voor een gezonde leefstijl? Neem gerust een kijkje.

Basis- en aanvullende verzekeringen

Als je jezelf collectief verzekert via je werkgever ontvang je extra voordeel. Je ontvangt ruime vergoedingen, een preventiebudget en vele extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Die krijg je met onze verzekering voor werkend Nederland: VGZ Werkt. 

Gezond Leven: gratis workshops en apps

Gezond leven kan best lastig zijn. Bij VGZ snappen we dat. Daarom staan we voor je klaar. Ga lekker aan de slag met tientallen apps, workshops en andere extra’s. Met extra voordelen voor collectief verzekerden, zoals gratis workshops en apps.

De online apotheek bezorgt uw medicijnen gratis thuis

Met de online apotheek regel je alles voor je medicijnen in een handige app. Dat biedt je gemak, overzicht en bespaart tijd en kosten. De online apotheek bezorgt jouw medicijnen standaard gratis. Waar en wanneer je dat wilt.