De collectieve zorgverzekering zonder collectiviteitskorting op de basisverzekering

Vanaf 1 januari 2023 vervalt de collectiviteitskorting op de basisverzekering. Waarom is dat? En wat is dan nog het voordeel van een collectieve zorgverzekering zonder de korting? We vertellen je meer.

Een nieuwe wet

De minister van Volksgezondheid heeft voorgesteld om te stoppen met de collectiviteitskorting. Op 12 april ging de Tweede Kamer hiermee akkoord. Concreet houdt dit in: geen collectiviteitskorting meer op de basisverzekering vanaf 1 januari 2023. Dit geldt voor iedereen in Nederland en voor alle zorgverzekeraars. Op de aanvullende verzekering is korting nog wel mogelijk.

Jouw partner in gezondheid & zorg

Gezonder leven. We vinden het belangrijker dan ooit. En soms ook best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven net wat makkelijker te maken. En door de zorg te blijven verbeteren. We doen dit natuurlijk niet alleen. Maar samen met artsen, zorgverleners, patiëntenorganisaties, de politiek, werkgevers, mantelzorgers en onze leden. Elke dag weer, voor iedereen.

Wat verandert er voor mij?

De collectieve korting op de basisverzekering verdwijnt. Maar collectiviteitskorting op een aanvullende verzekering blijft wel bestaan. De verwachting is dat door het afschaffen van de collectiviteitskorting het aanbod in polissen makkelijker te vergelijken is. De collectieve zorgverzekering blijft dus gewoon bestaan!

De extra voordelen van de collectieve zorgverzekering

  • We bieden een zorgverzekering die speciaal is afgestemd op werkend Nederland. Met extra ruime vergoedingen en een preventiebudget. In te zetten voor een leefstijlcheck, sportmedisch advies, een cursus stoppen met roken en meer. 
  • Daarnaast zijn er bij VGZ heel veel extra’s voor een gezonde leefstijl. VGZ Gezond Leven staat vol met webinars, apps en tips. De VGZ Mindfulness Coach app, het Webinar ‘Beter slapen’, de workshop ‘Beter door de overgang’ of ‘Voorkom burn-out’. Slechts een greep uit de vele mogelijkheden.
  • Naast korting op de aanvullende verzekering, extra behandelingen en extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en orthodontie. 
  • Gezond Leven Platform. Ga zelf aan de slag met online programma’s, apps en workshops, ontwikkeld met gezondheidsexperts.

Aan het laden...

Benieuwd geworden?

Ben je benieuwd geworden naar Gezond Leven of onze andere extra's voor een gezonde leefstijl? Neem gerust een kijkje.

Basis- en aanvullende verzekeringen

Als je jezelf collectief verzekert via je werkgever bent je meer dan goed verzekerd. Je ontvangt ruime vergoedingen, een preventiebudget en vele extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Die krijg je met onze verzekering voor werkend Nederland: VGZ Werkt. 

Gezond Leven: gratis workshops en apps

Gezond leven kan best lastig zijn. Bij VGZ snappen we dat. Daarom staan we voor je klaar. Ga lekker aan de slag met tientallen apps, workshops en andere extra’s. Met extra voordelen voor collectief verzekerden, zoals gratis workshops en apps.

De online apotheek bezorgt uw medicijnen gratis thuis

Met de online apotheek regelt je alles voor je medicijnen in een handige app. Dat biedt je gemak, overzicht en bespaart tijd en kosten. De online apotheek bezorgt jouw medicijnen standaard gratis. Waar en wanneer je dat wilt.